Eve Online > PVP
Sacrilege - PVP
SokoleOko:
--- Cytat: Centurion w Marzec 12, 2013, 12:41:43 ---@Sokół
Jak lecisz z płytą to nie potrzebujesz już tego dc, masz bufora dosyć bez strukta.
--- Koniec cytatu ---
Jest to jakiś argument. Jednak płyta redukuje mobilność, a DC nie plus dodaje niestackowalne resy do armora.
Jak jesteś nisko na armorze to czasem damage "pocieknie" do struktury, ale jest szansa się podnieść z tego dopóki masz choćby 5% struktury - w tym czasie można zabić jednego z wrogów i tankować pozostałych już "na bieżąco".
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 12, 2013, 12:45:30 ---Sokole, zostań ty przy shieldzie, bo bez sensu to ty piszesz, ot co.
Bo nie wiem gdzie widzisz trimarki, poza tym jest taki fajny skill armor honeycombing który ładnie poprawia mobilność na płytach.
--- Koniec cytatu ---
Tłumaczę Ci jak chłopu na miedzy, że "chwilę temu" CCP rozwiązało jeden z największych problemów aktywnego armor tanka, czyli penalty do speeda i agility, a Ty olewasz to i pakujesz do fitu płytę. W dodatku próbujesz to zrobić z 1600mm, które - w przeciwieństwie do 800mm - nie było w tym patchu odchudzane.
Wyobraź sobie, że nie tylko wiem co to jest armor honeycombing, ale nawet już to testowałem w praktyce (http://kb.vergeofcollapse.com/?a=kill_detail&kll_id=24749 - kampa, zrobili mnie bez mydła). Buforowe shipy z 800mm faktycznie są ciut bardziej mobilne, ale bez szału.
Przykładowo - ten Execuror bez tego skilla ma 1808 m/s i 7.2 s alignu. Z Honeycombing na V - 1832 m/s i 7.1s alignu (na MWD oczywiście). Tbh, znacznie więcej da Armor Rigging na V (1880, align nadal 7.1 oczywiście).
VonBeerpuszken:
Wybacz Sokole, opinia człowieka który twierdzi że armor bufor i armor repka to mieszanie tanka niewiele dla mnie znaczy. Bo albo spał na wykładzie albo totalnie nie zrozumiał co się do niego mówiło.
Człowiek chciał przykłady konkretnego statku z najlepszym możliwym tankiem, a zaczyna sie znów Sokołowe napinanie bicepsików...
Tak, Gila na buforze jest lepsza.
Przykłady możliwości tankowania Sacrilege zostały pokazane, z mojej strony temat wyczerpany.
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 12, 2013, 13:07:34 ---Wybacz Sokole, opinia człowieka który twierdzi że armor bufor i armor repka to mieszanie tanka niewiele dla mnie znaczy. Bo albo spał na wykładzie albo totalnie nie zrozumiał co się do niego mówiło.
--- Koniec cytatu ---
Pokaż mi gdzie napisałem o "mieszaniu tanku". Napisałem natomiast dlaczego jest to zły pomysł.
A zresztą... widać, że nawet nie czytasz tego co piszę.
Gaunt:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 12, 2013, 13:07:34 ---Wybacz Sokole, opinia człowieka który twierdzi że armor bufor i armor repka to mieszanie tanka niewiele dla mnie znaczy. Bo albo spał na wykładzie albo totalnie nie zrozumiał co się do niego mówiło.
Człowiek chciał przykłady konkretnego statku z najlepszym możliwym tankiem, a zaczyna sie znów Sokołowe napinanie bicepsików...
Tak, Gila na buforze jest lepsza.
Przykłady możliwości tankowania Sacrilege zostały pokazane, z mojej strony temat wyczerpany.
--- Koniec cytatu ---
Sokołowi chodzi o to, że mieszanie tanka NA SACRI jest bezsensem dlatego, że ma 5 low-slotów a to jest naprawdę mało jeżeli myślisz o płycie i repce (nie wspomne o ballisticach)
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Marzec 12, 2013, 13:18:40 ---Pokaż mi gdzie napisałem o "mieszaniu tanku". Napisałem natomiast dlaczego jest to zły pomysł.
A zresztą... widać, że nawet nie czytasz tego co piszę.
--- Koniec cytatu ---
Kurde stanę na rzęsach a znajdę ten post w którym próbowałeś uczyć że to mieszanie tanku. W skrócie - "dyskusja" na temat jaki to pilgrim jest hujowy.
Zaraz wracam ;D
Panie admin! Chyba Waćpan usunąłeś taki fajny temat.... albo ja znaleźć nie mogę... taki był fajny, płacz co niektórych że po zmianie AI ratów nie można uprawiać małego pvp... ktoś wie gdzie to jest?
@Gaunt
Wiem o tym :) Po prostu jak spojrzysz w górę padło najpierw pytanie jak sie sprawuje anci repka w parze ze zwykła, potem padła prośba o fit otankowanego Sacri. Więc takie przykłady padły.
Jeśłi ktoś tego nie rozumie, tylko znajduje powód do kolejnego ponapinania sie to juz nie mój problem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej