Eve Online > PVP

Retribution PVP

<< < (5/12) > >>

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Marzec 05, 2013, 11:31:55 ---I właśnie dałeś popis swojej wiedzy.

1) Rakiety zostały naprawione dawno temu i radzą sobie doskonale.
2) Różnica w DPS - 120 vs. 84 (4 launchery, bez dmg moda, faction missile) plus light missile gorzej biją małe cele
3) Po wsadzeniu 4 light missile launcherów, MWD, punktu i TD możesz zapomnieć o BCS, a i ze zwykłym DCU trzeba już kombinować.

Zdaje się, że do takiej zabawy to już Kestrel będzie lepszy.

--- Koniec cytatu ---
http://kb.cva-eve.org/?a=kill_detail&kll_id=267311
bardzo przepraszam, ale po prostu nie wiedziałem że się tak nie da...pewnie dostane bana za exploita  :(
Nie wiem skąd wziąłeś te 84 dps.... mi EVE na upartego pokazuje 120... pewnie inna wersja gry, muszę zobaczyć czy aktualna...
Pewnie że rakiety naprawiono...z beznadziejnych na słabe.

SokoleOko:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 05, 2013, 11:37:55 ---Nie wiem skąd wziąłeś te 84 dps.... mi EVE na upartego pokazuje 120

--- Koniec cytatu ---

Z czego 26 to ten autocannon, który świetnie sprawdza się z 42 km :)

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Marzec 05, 2013, 12:07:05 ---Z czego 26 to ten autocannon, który świetnie sprawdza się z 42 km :)

--- Koniec cytatu ---
Dobrze, widzę że muszę wytłumaczyć łopatologicznie jak dziecku...
Cały czas mówię o róznicy między rakietami a missilami... nie wiem...obrazki mam malować i dorzucać jako wizualizację?
Tan fit wkleiłem dla pokazania że wbrew twojej experckiej opinii da sie zafitować jak pisałem wcześniej...mało tego, starczyło żeby dla jaj wsadzic AC.... bo ładniej wygląda  :P
Poza tym cały czas piszę o statku który MAM i mogę zajrzeć w jego statystyki, a nie MIAŁEM. Aż taka to abstrakcja żeby sie samemu domyśleć?
A skoro ten AC tak cie zafascynował, to cóż.... w tej wersji miał prawie 150, oczywiście te 150 to DPS papierowy. Piszę tak żebby znów niedowmówień nie było.
Inna sprawa że całkiem fajnie sie sprawdza na małych dronkach gdy ktos je na ciebie poszczuje. Mam nadzieję że nie muszę opisywać jak to robie krok po kroku?

SokoleOko:
Ale mistrzu... wziąłem fit z tego killmaila, skopiowałem do EFT, ustawiłem moje skille (all V minus specka na IV) i wyszło co wyszło.

Jakie 150? Walisz w cel całe 93 DPS (+ heat ewentualnie), bo tym autocannonkiem nie sięgniesz. Rig daje Ci jakieś 10 dps. Jak coś Cię dogoni, jesteś w dupie.

Per saldo, Twój fit jest jak dawne fity na Vengeance z autocannonami - ignoruje bonusy, daje jakis tam "wtf factor", ale dziś tego shipa można używać już zgodnie z instrukcją obsługi i założeniem projektanta.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Marzec 05, 2013, 12:20:24 ---Ale mistrzu... wziąłem fit z tego killmaila, skopiowałem do EFT, ustawiłem moje skille (all V minus specka na IV) i wyszło co wyszło.

Jakie 150? Walisz w cel całe 93 DPS (+ heat ewentualnie), bo tym autocannonkiem nie sięgniesz. Rig daje Ci jakieś 10 dps. Jak coś Cię dogoni, jesteś w dupie.

Per saldo, Twój fit jest jak dawne fity na Vengeance z autocannonami - ignoruje bonusy, daje jakis tam "wtf factor", ale dziś tego shipa można używać już zgodnie z instrukcją obsługi i założeniem projektanta.

--- Koniec cytatu ---
Spoko EFT wojowniku, nie będę sie spierał z najdokładniejszym źródłem wiedzy jakie jest EFT  :D
Chyba podrzucę temat CCP żeby ich klient jednak pobierał dane z EFT, jest dokładniejszy  :D
Wsiądź w ten statek chociaż raz, zrób na rakiety, zrób na missile i możemy pogadać, na razie pokazałeś jedynie że jesteś jedynie teoretykiem.

A co do AC, to jednak kompletnie nie zrozumiałeś co pisałem, szczególnie w kontekście wcześniejszych postów, powtarzać mi sie nie chce, szczególnie że wytłumaczyłem jego rolę i udział w DPS bardzo dokładnie.
A tak prywatnie, strasznie mi sie podoba jak nie doczytując czyichś postów, walisz po łebkach, reszte sobie dopowiadasz i próbujesz tymi wyobrażeniami kogoś zdyskredytować  ;D
 Normalnie za chwilę będzie drama pod tytułem "jeden AC na vengeance"  ;D

p.s.: Poza tym jedna zasadnicza sprawa, Vengeance posiada bonusy do missili, a dokładniej do ROF, poczytaj i dopiero dyskutuj

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej