Eve Online > PVP
Retribution PVP
Theronth:
--- Cytat: Zgudi w Marzec 04, 2013, 17:14:34 --- Z jakimi assault shipami mogę się mierzyć solo?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli zdecydowałbyś się na nano fit, to wszystko z co nie sięga dalej niż ~15km i nie jest od Ciebie szybsze. Musisz pamiętać, że statki mogą być fitowane na różne sposoby i stwierdzenie 'Enyo zawsze pociśniesz' nie do końca jest prawdą.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Theronth w Marzec 04, 2013, 16:25:21 ---EDIT: Puszek, nie pierdol w Noobgarden plox.
--- Koniec cytatu ---
A bawiłeś sę choć raz taką Afą jak wspomniałem, czy po prostu jest to coś innego niż standard stosowany od lat i musi być według ciebie do bani? Mając zasięg, prędkość z MWD, to ja dyktuje warunki nie przeciwnik. Na rocketach masz zasięgu tyle co rzut veldsparem z okna kabiny. DPSa też nie za wiele.
--- Cytat: Theronth w Marzec 04, 2013, 16:25:21 ---
Dlatego uważam, że Amarrskie statki najlepiej działają jako 'kiterzy', operując poza zasięgiem scrambla i weba. Mając Warp Distruptor i MWD, odpowiednio zfitowane Retribution może bić się z każdym 'brawlerem' i odgonić wielu 'kiterów' jak Slicer, ponieważ zasięg ma podobny za to tank AF.
--- Koniec cytatu ---
Vengeance na light missilach spełnia idealnie te warunki, do tego ma opcję doboru rodzaju dmg, więc gdzie to moje pierdolenie?
Theronth:
Vengeance ma bonus do RoF i Rocket Damage. Montowanie na niej LML mija się z celem, bo uzyskujesz DPS Condora. Jedyna z tego i ponadto wątpliwa korzyść to 'lol factor'.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Theronth w Marzec 05, 2013, 11:01:43 ---Vengeance ma bonus do RoF i Rocket Damage. Montowanie na niej LML mija się z celem, bo uzyskujesz DPS Condora. Jedyna z tego i ponadto wątpliwa korzyść to 'lol factor'.
--- Koniec cytatu ---
Różnica w DPSie jest około 30.... rockety same z siebie są fatalne, nawet z bonusami dają jakieś drobne więcej niż light missile bez bonusów. Za to różnica w zasięgu jest ogromna. Fitując dodatkowo TD, trzymając dystans jesteś w stanie zezłomować deskę na działkach bez uszkodzeń własnych.
Ma też jedną poważną zaletę, ROF mniejszy, ale w salwie większy wypierd niż na rocketach, pare bomberów czując
się bezpiecznie bombardując mnie ze swoich 30 km boleśnie sie o tym przekonało ;)
Piszę to z praktyki.
Te kilka razy które wyciągnąłem ten statek z hangaru sprawdził sie świetnie czy to w pojedynku z Trasherem czy sentinelem dla przykładu. Do tego stuprocentowo cap stable, tank lepszy niż większość innych AFek.
Wszystko kwestia gustu, ja osobiście wolę strzelać kogoś pół minuty dłużej ale na spokojnie ;) Wole po prostu 120 DPS z 40 km niż 150 z 10 ;)
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 05, 2013, 11:24:05 ---Różnica w DPSie jest około 30.... rockety same z siebie są fatalne, nawet z bonusami dają jakieś drobne więcej niż light missile bez bonusów. Za to różnica w zasięgu jest ogromna. Fitując dodatkowo TD, trzymając dystans jesteś w stanie zezłomować deskę na działkach bez uszkodzeń własnych.
--- Koniec cytatu ---
I właśnie dałeś popis swojej wiedzy.
1) Rakiety zostały naprawione dawno temu i radzą sobie doskonale.
2) Różnica w DPS - 120 vs. 84 (4 launchery, bez dmg moda, faction missile) plus light missile gorzej biją małe cele
3) Po wsadzeniu 4 light missile launcherów, MWD, punktu i TD możesz zapomnieć o BCS, a i ze zwykłym DCU trzeba już kombinować.
Zdaje się, że do takiej zabawy to już Kestrel będzie lepszy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej