Forum Gry > Inne gry
Marka "Homeworld" wystawiona na sprzedaż
Soulscream:
--- Cytat: Centurion w Marzec 04, 2013, 13:52:13 ---Technicznie rzecz biorąc EVE jest grą MMO i sandboxem a Homeworld SP z arcy nudną fabułą, mam nadzieję czaisz różnicę. ;)
(tak wiem, że po bólach dało się grać MP)
--- Koniec cytatu ---
Teraz popatrz na okreslenie "mechanika gry", a nie jej rodzaj. Swoja droga multi w homeworld byl swietny.
Centurion:
W EVE gra się świetnie, w HW się nie grało nawet przyjemnie i tyle w temacie.
Zostawiam już wątek miłośnikom HW, możecie się spuszczać dalej nad tym tytułem :P
Soulscream:
--- Cytat: Centurion w Marzec 04, 2013, 14:01:12 ---W EVE gra się świetnie, w HW się nie grało nawet przyjemnie i tyle w temacie.
Zostawiam już wątek miłośnikom HW, możecie się spuszczać dalej nad tym tytułem :P
--- Koniec cytatu ---
Świetnie, co nie zmienia faktu, ze obie gry maja podobna mechanike.
Dormio:
--- Cytat: Centurion w Marzec 04, 2013, 13:52:13 ---Technicznie rzecz biorąc EVE jest grą MMO i sandboxem a Homeworld SP z arcy nudną fabułą, mam nadzieję czaisz różnicę. ;)
(tak wiem, że po bólach dało się grać MP)
Drugi zarzut który tu usłyszałem - że ta gra była kamieniem milowy, srututut i tak dalej. Nie jest to dla mnie istotne, grafikę, która tam z tego co kojarzę była rewolucyjna mam w grach zawsze w głębokim poważaniu. Albo gra ma to coś określane miodnością i fajnie się w nią gra albo może być arcy rewolucją a i tak w nią grać nie będę skoro jest NUDNA i nie daje frajdy. I naprawdę nie ma powodu dorabiać tutaj jakiejś filozofii wielkiej co staracie się, nie wiem po co, robić. W Wowa też nie gram chociaż miliony ludziów twierdzą, że to najlepsza gra na świecie - z prostego powodu, jest przeokrutnie nudny.
--- Koniec cytatu ---
Jedyny zarzut jaki masz do HW to nudna fabuła, w EVE nie masz nawet tego. Gdzie tu konsekwencja z Twojej strony w ocenie ? Jeśli z kilku atrybutów za najważniejszy uważasz fabułę to po co grasz w EVE ? Dla MP ? To zamiast oceniać WoWa, w którego nie grasz, może najpierw zagraj - tam to dopiero multum ludzi gra. No chyba, że swoje opinie o grze (jakiejkolwiek) opierasz jedynie na powierzchownym sprawdzeniu tytułu. Z tym, że w takim "zaliczaniu" tytułów IMHO traci się całkiem sporo, a na pewno nie wystawia się rzetelnej oceny.
Kombat:
Dajcie spokój gustom, niektórym się HW nie podobał a inni kochają Biebera czy inne tego typu wynalazki - kwestia gustów o których wiadomo że się nie dyskutuje.
To co jest istotne w tym wątku to czy, kto i jak zrobi ewentualną 'trójkę' na którą wiele ludzi czeka :)
A jak już jesteśmy przy tego typu grach to jeśli ktoś do tej pory nie grał a podobał mu się HW to baaardzo polecam Nexusa, którego sequel ma się podobno pojawić w tym roku robiony przez tych samych ludzi którzy robili jedynke... aż ślinka cieknie :)
W moim osobistym rankingu Nexus walczy z HW:Cataclysm o tytuł nafajniejszej gry ever
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej