Forum Gry > Inne gry

Marka "Homeworld" wystawiona na sprzedaż

<< < (12/23) > >>

Goomich:

--- Cytat: Jakub Trokowski w Marzec 04, 2013, 11:58:34 ---^ This.

Natomiast przejście jednej misji i wyłączenie bo nudno... bez komentarza...

--- Koniec cytatu ---

Jednej misji tutoriala dodamy.

Dormio:
HW może i nudny jest teraz, ale czy był taki jak się objawił ?

Nie zamierzam się tu rozpisywać na temat tego kto jakie dawał mu recki i dlaczego, bo to mija się z celem - ktoś zainteresowany sięgnie z pewnością do odpowiedniego źródła. Dla mnie jednak w momencie jak go zobaczyłem był tytułem milowym. Wcale nie dla liniowej i co tu mówić dość nudnawej miejscami fabuły. Gra wyróżniała się wówczas grafiką, otwartością świata, innowacyjnym interface, klimatycznymi wstawkami, dźwiękiem i paroma innymi "drobiazgami".

Jeśli ktoś kto gra obecnie w EVE nie widzi tego wszystkiego, to równie dobrze może jutro skasować swoje konto.

Takie jest moje zdanie i wcale niespłycone do krótkiego: "bo gra jest nudna". Nawet JEŚLI jest, to nie zmienia postaci rzeczy, że była swego czasu jedną z najbardziej innowacyjnych. Chyba, bo wówczas ukazywało się sporo innowacyjnych tytułów, a w każdej z "kategorii" obecnie żyjących w grach można było w ciągu roku znaleźć co najmniej kilka wyróżniających się czymś innowacyjnym, a nie na wszystkie tytuły miałem i chęć i kasę i czas, by zagrać.

Dzisiaj za największą innowację uważa się port na iOS'a albo Androida...

Soulscream:
Technicznie rzecz biorac dla takich ludzi EVE tez powinna byc nudna gra bo z punktu widzenia mechaniki te gry sa bardzo podobne :P :)

Dormio:

--- Cytat: Soulscream w Marzec 04, 2013, 13:34:32 ---Technicznie rzecz biorac dla takich ludzi EVE tez powinna byc nudna gra bo z punktu widzenia mechaniki te gry sa bardzo podobne :P :)

--- Koniec cytatu ---
Zadziwiające, ale wyjątkowo się z Tobą zgadzam  :P

Centurion:
Technicznie rzecz biorąc EVE jest grą MMO i sandboxem a Homeworld SP z arcy nudną fabułą, mam nadzieję czaisz różnicę. ;)
(tak wiem, że po bólach dało się grać MP)

Drugi zarzut który tu usłyszałem - że ta gra była kamieniem milowy, srututut i tak dalej. Nie jest to dla mnie istotne, grafikę, która tam z tego co kojarzę była rewolucyjna mam w grach zawsze w głębokim poważaniu. Albo gra ma to coś określane miodnością i fajnie się w nią gra albo może być arcy rewolucją a i tak w nią grać nie będę skoro jest NUDNA i nie daje frajdy. I naprawdę nie ma powodu dorabiać tutaj jakiejś filozofii wielkiej co staracie się, nie wiem po co, robić. W Wowa też nie gram chociaż miliony ludziów twierdzą, że to najlepsza gra na świecie - z prostego powodu, jest przeokrutnie nudny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej