Eve Online > Dyskusje ogólne
Zycie w EVE - spostrzeżenia z wyprawy do końca świata gry
Krogulec:
Doom to faktycznie moja postać .
nad tym wpisem zastanawiałem się bardzo długo gdyz zauważyłem ze gra skupia się na 1/3 no może na 1/4 mapy , na dodatek pojawiają sie glosy żeby znerfic Hi seka - niby więcej pvp , pojawiają sie komentarze sugerujące ze wojny koalicji doprowadza do powstania dwóch mega mocarstw i tzw syndromu chińskiego . zauważyłem ze gracze z WH i z dalekich obrzeży mapy latają po zakupy do Hi seka bo w układach -1 do -0.2 niema handlu , a czemu niema handlu bo niema tam graczy , a czemu niema graczy i otym właśnie napisałem . nawet piractwo skupia sie na obrzeżach hiseka
zdaje sie za bardzo przyzwyczailiście sie do reguł narzuconych przez CCP
Zsur1aM:
--- Cytat: Krogulec w Luty 04, 2013, 19:37:48 --- nie ma poco latać do NUL bo jako freelancer
1.niemam tam gdzie sie zatrzymać
-by trzymać swoje okrety
-by gromadzić wykopany urobek
- by zbierać fanty zdobyte w trakcie eksploracji
2.nie postawie swojej stacji -szpilki bo będę się nią cieszył parę godzin , przyleci ktoś kapitałem i ja odstrzeli chcąc sprawdzić sile ognia swojego okrętu
3.poco tam lecieć jak niema tam ludzi którym można cos sprzedać lub coś od nich kupić ,zresztą niema gdzie
wniosek jest jeden w nul (0.0 -1.0) sa potrzebne niezniszczalne ogólnodostępne stacje ,tak aby miał sens przylot do NUL nie muszą być tak gęsto rozlokowane jak w HI i LOW secu ale wystarczające by bylo żeby były co 3 układy .
Dla tych co kontrolują dany obszar z takiej stacji tez mogłyby wypływać korzysci np: 1000 ISK za każde dokowanie - myto , lub i niewielki (1-3) % podatku od obrotu .
Wówczas zaczęło by to przypominać Dziki Zachód czasu gorączki złota , a nie Antarktydę .
--- Koniec cytatu ---
NPC 0.0 lub z sov space Providence, w tym drugim przypadku masz wszystkie stacje otwarte i mozesz dokowac za drobna oplata, handel kwitnie + nikt z rezydentow nie ma prawa Cie ustrzelic bez przyczyny, wiec pozostaje czytac kanaly intela i ustrzegac sie polujacych.
HammerSnake:
handlu nie ma i nigdy nie będzie w 0.0, bo sov holderzy mają pobudowane infrastruktury, które umożliwiają im bardzo szybki transport z jita na każde zadupie galaktyki.
http://wiki.eveonline.com/en/wiki/Jump_Bridge
Czasem ktoś w low secu czy npc 0.0 (bez możliwości zajmowania terenu) ktoś zrobi mały sklepik, ale jak chcesz robić zakupy to chcesz kupić wszystko, a nie tracić czasu na : tu 5 skoków w tą stronę tu w tą itd.
To jest gra ekonomiczna więc wszystko się uwarunkowane iskami/nakładem pracy. Jakby się opłacało handlować to by handel istniał i zanim znowu zadasz pytanie polecam sobie 10x powtórzyć to zdanie w głowie "to jest gra ekonomiczna".
Dux:
Dodam tylko, że do stacji w sov null nie zadokujesz nie dlatego, że się nigdy nie da, tylko dlatego, że ccp dało możliwość wyboru ich właścicielom czy sie da czy nie da. No i oni wybrali opcje drugą. Ich system, ich wola.
Doom:
Tak jest nie tylko w sov null. Przecież w low niektórzy też nie wszędzie zadokują bo właścicielowi stacji nie podobają się ich barwy nie? :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej