Eve Online > Dyskusje ogólne

Zycie w EVE - spostrzeżenia z wyprawy do końca świata gry

<< < (6/13) > >>

Krogulec:
Doom to faktycznie moja postać .

nad tym wpisem zastanawiałem się bardzo długo  gdyz zauważyłem ze  gra skupia się na 1/3  no może na 1/4  mapy  , na dodatek pojawiają sie  glosy żeby znerfic   Hi seka  - niby więcej pvp    , pojawiają sie komentarze  sugerujące ze  wojny koalicji  doprowadza do powstania  dwóch  mega mocarstw  i tzw syndromu  chińskiego  . zauważyłem  ze  gracze z WH i z dalekich  obrzeży mapy latają   po zakupy  do  Hi seka   bo w układach  -1 do -0.2  niema handlu     , a czemu niema handlu  bo niema tam graczy  ,  a czemu niema graczy  i otym właśnie napisałem . nawet piractwo skupia sie na obrzeżach  hiseka   
  zdaje sie  za bardzo przyzwyczailiście sie do  reguł narzuconych przez  CCP 

Zsur1aM:

--- Cytat: Krogulec w Luty 04, 2013, 19:37:48 ---    nie ma poco latać do  NUL bo jako  freelancer
1.niemam tam gdzie sie zatrzymać
   -by trzymać swoje okrety
    -by gromadzić wykopany urobek
     - by zbierać fanty zdobyte  w trakcie eksploracji
2.nie postawie swojej stacji -szpilki  bo  będę się nią cieszył  parę godzin , przyleci ktoś kapitałem i ja odstrzeli  chcąc sprawdzić  sile ognia swojego okrętu
3.poco tam lecieć jak niema tam ludzi  którym można cos sprzedać lub coś od nich kupić ,zresztą niema gdzie

wniosek jest jeden w nul (0.0 -1.0) sa potrzebne niezniszczalne  ogólnodostępne stacje ,tak aby miał sens przylot  do NUL  nie muszą być tak gęsto  rozlokowane jak w HI i LOW secu ale wystarczające by bylo żeby  były co 3 układy .
   Dla tych co kontrolują dany obszar z takiej stacji  tez mogłyby wypływać korzysci  np: 1000 ISK za każde dokowanie - myto ,  lub i niewielki (1-3)  % podatku od obrotu .
  Wówczas zaczęło by to przypominać Dziki Zachód  czasu gorączki złota  , a nie Antarktydę .

--- Koniec cytatu ---

NPC 0.0 lub z sov space Providence, w tym drugim przypadku masz wszystkie stacje otwarte i mozesz dokowac za drobna oplata, handel kwitnie + nikt z rezydentow nie ma prawa Cie ustrzelic bez przyczyny, wiec pozostaje czytac kanaly intela i ustrzegac sie polujacych.

HammerSnake:
handlu nie ma i nigdy nie będzie w 0.0, bo sov holderzy mają pobudowane infrastruktury, które umożliwiają im bardzo szybki transport z jita na każde zadupie galaktyki.

http://wiki.eveonline.com/en/wiki/Jump_Bridge

Czasem ktoś w low secu czy npc 0.0 (bez możliwości zajmowania terenu) ktoś zrobi mały sklepik, ale jak chcesz robić zakupy to chcesz kupić wszystko, a nie tracić czasu na : tu 5 skoków w tą stronę tu w tą itd.

To jest gra ekonomiczna więc wszystko się uwarunkowane iskami/nakładem pracy. Jakby się opłacało handlować to by handel istniał i zanim znowu zadasz pytanie polecam sobie 10x powtórzyć to zdanie w głowie "to jest gra ekonomiczna".

Dux:
Dodam tylko, że do stacji w sov null nie zadokujesz nie dlatego, że się nigdy nie da, tylko dlatego, że ccp dało możliwość wyboru ich właścicielom czy sie da czy nie da. No i oni wybrali opcje drugą. Ich system, ich wola.

Doom:
Tak jest nie tylko w sov null. Przecież w low niektórzy też nie wszędzie zadokują bo właścicielowi stacji nie podobają się ich barwy nie? :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej