Forum Gry > Inne gry
War Thunder
Doom:
Sokole odpal czołgi bez wyłączania trawy i znaczników. Życzę dużo frajdy w lokalizowaniu przeciwnika już na 50m od Ciebie :P
Ptysiu:
--- Cytat: SokoleOko w Maj 17, 2014, 21:35:35 ---Nigdy nie rozumiałem na czym polega problem ludzi, żeby zobaczyć samolot na drugim końcu mapy bez podpowiedzi. Jeśli tylko jest na tle jasnego nieba - widzę zawsze i wszędzie. Jak nie jestem pewien czy to jest samolot, czy kropka na monitorze, to wystarczy tylko lekko ruszyć kamerą.
--- Koniec cytatu ---
Z kropką są dwa problemy. Na tle jasnego nieba, albo chmury, to oczywiście żaden problem, ale na tle gruntu (i to się tyczy nawet samolotów widzianych z bliska) już ogromny. Do tego stopnia, że BnZ w zasadzie odpada. Polecam rzucić okiem na tematy w dziale symulacji i dlaczego narzeka się, że rosyjskie samoloty masakrują niemieckie. Wcale nie ze względu na osiągi. To raz, dwa to dystans, od jakiego kropki zaczynają się pojawiać na monitorze. Trzeba ręcznie edytować plik, aby zwiększyć zasięg, z którego zaczyna być możliwe ich wypatrzenie.
@Zgudi - Technicznie pewnie się da, tylko po co? Nawet gra na padzie mija się z celem grając w trybie symulacji.
GlassCutter:
--- Cytat: SokoleOko w Maj 17, 2014, 21:35:35 ---Nigdy nie rozumiałem na czym polega problem ludzi, żeby zobaczyć samolot na drugim końcu mapy bez podpowiedzi. Jeśli tylko jest na tle jasnego nieba - widzę zawsze i wszędzie. Jak nie jestem pewien czy to jest samolot, czy kropka na monitorze, to wystarczy tylko lekko ruszyć kamerą.
--- Koniec cytatu ---
Bo nubie latasz arkadówki, gdzie 5km to jest daleko, za daleko żeby opłacało się lecieć. Na symulacyjnych/realistycznych mapy mają spokojnie 50km.
Edyta:
I jak Was się lata po 1.41? Jako od początku wierny pilot jedynej słusznej stronie konfliktu, podsumować mogę to tylko tak:
SokoleOko:
--- Cytat: Ptysiu w Maj 17, 2014, 21:48:36 ---dwa to dystans, od jakiego kropki zaczynają się pojawiać na monitorze. Trzeba ręcznie edytować plik, aby zwiększyć zasięg, z którego zaczyna być możliwe ich wypatrzenie.
--- Koniec cytatu ---
Czyżby to była cecha wyższych leveli? Bo ja widzę kropki z 15 km, oczywiście na tle nieba. I to w zupełności wystarcza, bo kluczem do wygrania partii jest szybka eliminacja wrogich bombowców.
--- Cytat: GlassCutter w Maj 17, 2014, 22:36:05 ---Bo nubie latasz arkadówki, gdzie 5km to jest daleko, za daleko żeby opłacało się lecieć. Na symulacyjnych/realistycznych mapy mają spokojnie 50km.
--- Koniec cytatu ---
5 km to przesadziłeś, bo latam po całej mapie, ale faktycznie jest to kilkanaście kilometrów w każdą stronę, może 20.
1.41 - jakoś na arcade nie ma takich problemów. Niedawno wsiadłem w G-6 i G-10, więc przeżywam fascynację zabójczą skutecznością MK108. Trochę wkurwia zbyt wysoki BR A6M, które rozpadają się od pierwszego trafienia pociskiem z działka.
A w ogóle, weź dla beki ustaw sobie w decku samoloty z I ery, najlepiej amerykańskie lub sowieckie i polataj na arcade. Mój rekord to 17 killi przy 2 lossach :D
GlassCutter:
--- Cytat: SokoleOko w Maj 19, 2014, 09:01:36 ---1.41 - jakoś na arcade nie ma takich problemów. Niedawno wsiadłem w G-6 i G-10, więc przeżywam fascynację zabójczą skutecznością MK108.
--- Koniec cytatu ---
Na historykach tego już powiedzieć nie można. K4 podobno jest znów grywalny i daje sobie świetnie radę jeśli jesteś kozakiem w energy fightingu. Co do MK108, to goń kogoś z prędkością 700 - 800km/h i postaraj się go trafić z 400 - 500m ;) 20 lecą bardzo długo, a co dopiero te cholery;) Ogólnie jest to strasznie do dupy, wolałbym w tych samolotach 3x 20mm, bo takie połączenie jak jest w wyższych BF109 i Focke-Wolfach powoduje że albo 20 przestrzeliwują nad, albo 30 nie dolatuje.
--- Cytat: SokoleOko w Maj 19, 2014, 09:01:36 ---A w ogóle, weź dla beki ustaw sobie w decku samoloty z I ery, najlepiej amerykańskie lub sowieckie i polataj na arcade. Mój rekord to 17 killi przy 2 lossach :D
--- Koniec cytatu ---
Czajka FTW ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej