Śmietnisko > Off Topic

Stop pakietowi klimatycznemu

<< < (11/19) > >>

[VIDE] Herezja:
Mała aluzyja. Dwutlenek węgla jest niebezpieczny i dla roślin. Nie może przekroczyć pewnych wartości bo i dla nich będzie trutką.

Edytka
Oglądałem ostatnio jakiś film. Twórca miał pomysł dość nowatorski a mianowicie. Naukowiec badał stężenie metanu w atmosferze i jego wpływ na życie na ziemi. Przekładało się to na tzw dziurę ozonową i wpływ wiatrów kosmicznych na przenikanie wgłąb atmosfery niebezpiecznych fal, które pod koniec filmu podpaliły metan w atmosferze co w efekcie wypaliło tlen na ziemi.
Może to radykalny i dość specyficzny sposób patrzenia na problem ekologii na ziemi ale ... kto może powiedzieć czy napisać, że coś takiego nie może mieć miejsce?

Skeer:
Za początki industrializacji, czyli obecnego przemysłu ciężkiego najczęściej rozumie się wynalezienie maszyny parowej przez Jamesa Watta w roku 1775.

http://en.wikipedia.org/wiki/Watt_steam_engine

EDIT

--- Cytuj ---przypominaja mi się protesty oszołomów przy budowie obwodnicy Augustowa....
--- Koniec cytatu ---

No tak, zabetonujmy Polskę od morza do gór i rozstrzelajmy wszystkich patrzących na to sceptycznie :P

Centurion:

--- Cytuj ---http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_pa%C5%84stw_%C5%9Bwiata_wed%C5%82ug_rocznej_emisji_CO2
--- Koniec cytatu ---

Chiny, Stany, Rosja, Indie to ponad 50%, niech się eko-oszołomy przywalają do nich...
:ziewam:

Więc jaki sens ma ograniczanie emisji CO2 w UE?
Odpowiedź - żaden, bo to NIC, TOTALNIE I ABSOLUTNIE NIC NIE ZMIENI.

Skeer:
Stasiek kradnie, Mietek kradnie, to i ja też będę kradł?  ;D

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Tloluvin w Styczeń 24, 2013, 09:45:56 ---Ja myslalem o jakims powaznym wytlumaczeniu, a nie jakiejs teorii spiskowej. No bo jak mozna zakladac, ze nasza kochana UE kieruje sie tylko kasa, a nie szlachetnymi pobudkami o ktorych tyle mowi ;)  >:D

--- Koniec cytatu ---
To nie jest teoria spiskowa, też wcześniej pisałem, ale sie powtórzę, masz limity emisji CO2? Masz... z tym że masz opcje wykupu większego limitu  ;) Płacisz i juz nie przyczyniasz sie do ocieplenia?
Czyżby ta kasa szła na walkę z tym biednym CO2? Mamy technologie zmniejszającą ilośc tego gazu w atmosferze?
Ciekawe prawda?
Nie twierdzę że gwałtowny wzrost CO2 nie przyczynia sie do ocieplenia klimatu, jest to bardzo możliwe, bo na pewność mamy za mało danych o zmianach klimatycznych w przeszłości. Twierdze natomiast że te wszystkie "pakiety klimatyczne" to pic bajer na wodę który ma za zadanie wyciągnięcie od nas więcej i więcej kasy. Od nas, bo państwo płacące za dodatkowe limity emisji CO2 płaci naszymi pieniedzmi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej