Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Royal Production LTD

<< < (18/23) > >>

dr korte:

--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 21, 2013, 12:16:32 ---
Rentierzy służą tylko i wyłącznie do dojenia kasy, niczego innego. Nie myśl, że Cię to w jakiś sposób nobilituje, korpy rentierskie stoją w hierarchii Eve tylko oczko powyżej korpów NPC. Niżej upaść się nie da.

Rozumiem, że to co napisałeś, jest wynikiem rzetelnej analizy, bo w przeciwnym wypadku twierdzenie zostało wyciągnięte z dupy.

--- Koniec cytatu ---

Rozumiem że z  Twojej perspektywy każdy wynajmujący jest niewolnikiem idąc dalej tokiem tego rozumowania jeśli Coven

--- Cytat: WhiteCat w Lipiec 23, 2013, 21:48:20 ---Rentujemy Stain od -DD-, które bierze teren pod wynajem od PL po preferencyjnych cenach.
Niestety musimy latać na CTA, bo nie mamy tyle kasy żeby wszystko spłacić  :(

--- Koniec cytatu ---

przymus płacenia zamienił na  przymus latania na CTA no to jest również niewolnikiem. Jak i wszyscy inni z również latający na CTA pod przymusem wywalenia z korpa/aliansu.

Zamiast latac na osrane CTA wole poracić 3 godziny za które opłace składke.

Poza tym granie pvp nie wyklucza pve, a proporcje są każdego indywidualną sprawą. Osobiście nie znam osobiście ani jednej osoby zadeklarowanej stricte pvp/pve są to dwie strony tej samej zabawy.

Na marginesie do latania pvp mam dwa konta w milicji gdzie bez żadnych przymusów mogę sobie do ludzi postrzelać kiedy i gdzie mam ochotę.

Także z dupy to wyjmij swoje oko bo przez gównianą perspektywę niewiele widzisz, a Twoje wypowiedzi tak śmierdzą nieścisłościami że ksywkę powinieneś zmienić na Gówniane Oko wtedy każdy na początku dyskusji będzie mógł nabrać dystansu do  Twoich wypowiedzi.

Jabolex:

--- Cytat: Anthar w Sierpień 21, 2013, 13:15:13 ---W czym problem - to jest tylko zabawa?

--- Koniec cytatu ---

W V0LTcie <- żart  :)  ;)  :D  ;D

dr korte:

--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 21, 2013, 13:37:11 ---Rentier zaś może usłyszeć "wypierdalaj, masz 24h za zabranie swojego stuffu zanim nie będziesz mógł zadokować na stacji, w której masz wszystkie graty" :D

--- Koniec cytatu ---
To samo może usłyszeć corp pvp nie widze żadnej różnicy.

--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 21, 2013, 13:37:11 ---Ja postrzegam taką kategorię causualowych graczy (bo nie każdy z nich od razu jest rentierem, są też hisecowe misiaczki) jako takich, którzy próbują grać w Eve, jakby to była jakaś... Cywilizacja lub inne Farmville. Chcieliby, żeby nikt im nie przeszkadzał i mogli robić swoje. Niestety, tak to nie działa.

--- Koniec cytatu ---
Oczywiście że jest to z jednych założeń,  celowo i świadomie zaimplementowane przez twórców gry. I tak to działa.

--- Cytat: SokoleOko w Sierpień 21, 2013, 13:37:11 ---Oczywiście, nie jest to wina rentiera, tylko systemu, który na takie postawy pozwala. Rentierstwo jest wrzodem na dupie nullseca. Z punktu widzenia "generowania contentu", rentierskie slumsy są białymi plamami. Często nawet nie ma po co tam lecieć, bo system umożliwia im chowanie się po stacjach/posach i olewanie tego, co do nich przylatuje. Gdyby sov i przychody w 0.0 były wprost uzależnione od tego, czy bronisz swojej przestrzeni, rentierów by nie było, a gra jako całość, miałaby się o wiele lepiej.

--- Koniec cytatu ---

Nie jest to żadna wina systemy tylko jak wspomniałem jedna ze składowych gry. A Tobie jak się nie podoba to zawsze możesz z całym szacunkiem że użyje Twojego własnego określenia w.....rdalac.  Przymusu grania nie masz.

WhiteCat:

--- Cytat: dr korte w Sierpień 21, 2013, 13:39:39 ---Rozumiem że z  Twojej perspektywy każdy wynajmujący jest niewolnikiem idąc dalej tokiem tego rozumowania jeśli Coven

przymus płacenia zamienił na  przymus latania na CTA no to jest również niewolnikiem. Jak i wszyscy inni z również latający na CTA pod przymusem wywalenia z korpa/aliansu.

Zamiast latac na osrane CTA wole poracić 3 godziny za które opłace składke.

Poza tym granie pvp nie wyklucza pve, a proporcje są każdego indywidualną sprawą. Osobiście nie znam osobiście ani jednej osoby zadeklarowanej stricte pvp/pve są to dwie strony tej samej zabawy.

Na marginesie do latania pvp mam dwa konta w milicji gdzie bez żadnych przymusów mogę sobie do ludzi postrzelać kiedy i gdzie mam ochotę.

Także z dupy to wyjmij swoje oko bo przez gównianą perspektywę niewiele widzisz, a Twoje wypowiedzi tak śmierdzą nieścisłościami że ksywkę powinieneś zmienić na Gówniane Oko wtedy każdy na początku dyskusji będzie mógł nabrać dystansu do  Twoich wypowiedzi.

--- Koniec cytatu ---
Nie sądziłem, ze ktoś się na to da złapać :D

Btw sokole, ktoś będący kiedyś w PBN, zyjacy teraz w jednym z bardziej znanych Ally w wh, ma/miał alta w rentierach testów :P

SokoleOko:

--- Cytat: dr korte w Sierpień 21, 2013, 13:39:39 ---Rozumiem że z  Twojej perspektywy każdy wynajmujący jest niewolnikiem idąc dalej tokiem tego rozumowania jeśli Coven

--- Koniec cytatu ---

Wszyscy na tym forum wiedzą, że to była ironia/żart, ale Ty jesteś "special snowflake" :D

--- Cytat: dr korte w Sierpień 21, 2013, 13:39:39 ---przymus płacenia zamienił na  przymus latania na CTA no to jest również niewolnikiem. Jak i wszyscy inni z również latający na CTA pod przymusem wywalenia z korpa/aliansu.

--- Koniec cytatu ---

Cały "problem" polega na tym, że dla Ciebie "przymus latania na CTA to niewolnictwo", a dla ludzi, którzy nawet są F1 pusherami w powerblockach CTA to teamplay, okazja do sprawdzenia się jako organizacja, bycia lepszym od przeciwniak i tak dalej. Oczywiście, CTA bywają nudne, ale nie bardziej niż powtarzalny PvE kontent.

Oczywiście, jak w każdej organizacji, konieczne jest przestrzeganie reguł.

--- Cytat: dr korte w Sierpień 21, 2013, 13:39:39 ---Zamiast latac na osrane CTA wole poracić 3 godziny za które opłace składke.

--- Koniec cytatu ---

"Zamiast chodzić na randki, wolę zamówić dziwkę. Płacę i wiem co mam" :D

--- Cytat: dr korte w Sierpień 21, 2013, 13:39:39 ---Poza tym granie pvp nie wyklucza pve, a proporcje są każdego indywidualną sprawą. Osobiście nie znam osobiście ani jednej osoby zadeklarowanej stricte pvp/pve są to dwie strony tej samej zabawy.

--- Koniec cytatu ---

No to miało ludzi znasz, bo nawet na tym forum są ludzie, których PvP po prostu nie interesuje ani trochę. I FYI, parę random killi nie robi z Ciebie PvPera.

--- Cytat: dr korte w Sierpień 21, 2013, 13:39:39 ---Także z dupy to wyjmij swoje oko bo przez gównianą perspektywę niewiele widzisz, a Twoje wypowiedzi tak śmierdzą nieścisłościami że ksywkę powinieneś zmienić na Gówniane Oko wtedy każdy na początku dyskusji będzie mógł nabrać dystansu do  Twoich wypowiedzi.

--- Koniec cytatu ---

Widzę, że trafiłem naprawdę celnie, skoro momentalnie schodzisz z poziomem do gimnazjum.

--- Cytat: dr korte w Sierpień 21, 2013, 13:58:32 ---To samo może usłyszeć corp pvp nie widze żadnej różnicy.

--- Koniec cytatu ---

Różnica jest taka, że nie-rentier terenu broni. Czasem się mu to udaje, czasem nie, ale jeśli dobrze się broni, może wynegocjować honorową kapitulacje i wywieźć bezpiecznie swoje assety.

--- Cytat: dr korte w Sierpień 21, 2013, 13:58:32 ---Oczywiście że jest to z jednych założeń,  celowo i świadomie zaimplementowane przez twórców gry. I tak to działa.

--- Koniec cytatu ---

LOL, jak pusty łeb trzeba mieć, żeby coś takiego napisać. To jest sandbox - developerzy nie panują tutaj nad gameplayem. Jeśli faktycznie uważasz, że rentierstwo jest częścią świadomego założenia CCP, to obdarowanie Goonów Technetium również tym było, a to już byłaby naprawdę gruba afera.

--- Cytat: dr korte w Sierpień 21, 2013, 13:58:32 ---Nie jest to żadna wina systemy tylko jak wspomniałem jedna ze składowych gry. A Tobie jak się nie podoba to zawsze możesz z całym szacunkiem że użyje Twojego własnego określenia w.....rdalac.  Przymusu grania nie masz.

--- Koniec cytatu ---

True. Ale jeszcze widzę dla siebie kilka rzeczy do zrobienia, czekając aż CCP się ocknie. Nullsec od 2009 roku leży odłogiem, oczekuję więc zmian na skalę podobną do tych w milicji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej