Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (14/89) > >>

SokoleOko:

--- Cytat: sneer w Grudzień 08, 2012, 21:59:48 ---to nie moze byc rocket science
przecież jesteście tacy zajebiści ....

--- Koniec cytatu ---

Na 6 przypadków dzisiaj, gdy ktoś z nas musiał odwarpowywać z anomalki (w med lub BC) za każdym razem było FULL AGGRO.

observer:

--- Cytuj ---Tu pojawia się pytanie czemu nie zaagrowały go raty. Bomber to delikatny ship, pękłby od razu.
--- Koniec cytatu ---
W milicji caldari i matarskiej tak sie misje robiło kiedyś (teraz pewnie też) i jakoś nie pękają. Lasery i raile są dla bombera w miarę bezpieczne, chyba, że np-cowe fregaty są dużo szybsze od tych na milicyjnych misjach. Ten co stracił navy apoca albo był na końcówce armora (mało prawdopodobne), albo musiał na moment afk i został ostrzelany z daleka torpedami.

Inna sprawa. Sporo ludzi swoich pierwszych "napadów z bronią w ręku" próbuje w l-sec na paskach i anomalkach. Raczej nie mają skili i sprzętu na to aby przyjąć na klatę dodatkowy dmg od ratów jednocześnie próbując utrzymać i zestrzelić cel. Wygląda na to że low-secowy folklor może (niestety) zaniknąć, bo im będzie znacznie trudniej kogoś ustrzelić, a sprzęt latający będzie musiał być fitowany jak by miał wytrzymać ostrzał sentry na gate.

Nitefish:
A czy w milicji misji bomberem nie robiło się czasem na 2 shipy: speed tank + bomber? Jeśli tak to od razu masz odpowiedź czemu to działało kiedyś a teraz może nie zadziałać - raty przerzucą aggro na bombra (jest to bardzo możliwe).

Doom:
Na początku sie robiło solo bomberem, to co widziałeś w milicji kiedy bufu próbowało swoich sił tam to był końcowy etap ewolucji która trwała od zmian w factio warfer lp store, teraz ponownie ludzie robią misje w samych bomberach i nie płaczą jakoś

Nitefish:
Nie zrobiłem ani jednej misji milicyjnej więc napisałem tylko to co słyszałem o taktyce robienia bombrem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej