Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (9/89) > >>

HammerSnake:
a żeby nie było z punktu widzenia pvp-zmiana absurdalna ofc!

Następny uber oczekiwany fix gry to black opy warpujące w cloacku i naparzające jak faction raciarki- kiedyś tam widziałem w postulatach CSM - bo w końcu "tyle się skilluje, a teraz jest to statek do niczego". 8)

Doom:

--- Cytuj ---To chyba powinno być normalne, że się ostrzeliwuje słabszy target. Tylko czasem nie powinny bardziej narzekać carebeary,
--- Koniec cytatu ---
narzekają ale jakoś tak żadnych pr0 graczy to nie obchodzi

--- Cytuj ---W 0.0 ma być niebezpiecznie dla zarabiających ISK bo wypłaty są kilkakrotnie większe.
--- Koniec cytatu ---
Próbowałeś robić x/10 po patchu?

--- Cytuj ---No teraz niczego nie stacklujesz bo zabiją Cię raty. Wątpię żeby ceptor przeżył aggro wszystkich ratów na anomalce.
Wrzucanie speed tanka to raczej nie null tylko misje milicyjne
--- Koniec cytatu ---
Zależy czy umie latać. Jak nie ma web frejek a są takie anomalki to dyskutowałbym o tej jego śmiertelności

--- Cytuj ---Teraz w Null nagroda jest taka jak była czyli bardzo dobra tylko ryzyko zniknęło.
--- Koniec cytatu ---
Drop rate również zdecydowanie się pogorszył, przynajmniej frakcji / ded

--- Cytuj ---Przed zmianą 2 low-sp graczy mogło się dogadać żeby wspólnie zrobić anomalke - jeden był tankerem np. w uber dreju a drugi dps'ował. Teraz będą mogli co najwyżej po kimś salvage pozbierać jak im rzuci ochłapy. Fajnie co?
--- Koniec cytatu ---
A teraz obaj ubiorą rozsądny tank / zejdą na poziom anomalek stosowny do ich sp / pójdą na paski
Przed patchem też robiło się plexy wrzucając na poket cegłę a potem logistyka i dps czesto glascano, teraz albo idziesz zrównoważonym fitem albo wracasz w jajkach do tego jak już mówiłem wszyscy w okolicy klną na brak lootu z pleksów i ze niby to złe jest?

Theronth:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 08, 2012, 18:38:59 ---No i jest, czy ktoś Ci broni atakować raciarza na pasku czy anomalce? Czy raty na tej anomalce uniemożliwiają Ci wlot i zaagrowanie tegoż raciarza?
Jedyne co się zmieniło to to że raty nie "pomagają" w tej chwili nikomu, walą równo po jednym i drugim.
Jeśli to jest taki problem dla pefaupera, to wierz mi, wolę być nazywany kerbirem niż pefauperem  :P

--- Koniec cytatu ---
Wiesz co, nie chce mi się z takim Macierewiczem gadać. Najpierw wyjeżdżasz z tym, że atak na rattera w ano to grzech śmiertelny, potem porównujesz mechanikę 0.0 do high, a w kolejnym poście odwracasz kota ogonem i nagle wszystko jest ok, bo raty walą równo.

Doom, zrobiłem 8/10 Angelowe i nie miałem problemów.

observer:
Przedtem raty pomagały atakującemu w 100%, teraz mogą pomóc temu, kto będzie się musiał bronić/uciekać. Nie mogli by tego jakoś wypośrodkowac? Powiedzmy pvp-er wpada statkiem cruz/bc size, interesują się nim fregaty, 2-3 większe, reszta robi dalej swoje. Fregatki obowiązkowo ze scramblem, web nie koniecznie. Misio nadal obrywa, ale ma małą pomoc npc sprawiającą, że pvper tak bezkarnie nie odleci (o ile sam wcześniej tych fregat nie odstrzelił). Zwarpowanie komuś na anomalke oznaczało by wtedy poważniejszy pojedynek, a nie bezkarne rozstrzelanie kerbira z pomocą npc.

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Theronth w Grudzień 08, 2012, 19:07:04 ---Wiesz co, nie chce mi się z takim Macierewiczem gadać. Najpierw wyjeżdżasz z tym, że atak na rattera w ano to grzech śmiertelny, potem porównujesz mechanikę 0.0 do high, a w kolejnym poście odwracasz kota ogonem i nagle wszystko jest ok, bo raty walą równo.

Doom, zrobiłem 8/10 Angelowe i nie miałem problemów.

--- Koniec cytatu ---
Gdzie ja napisałem że atakowanie ratera to grzech?
Nie ja pierwszy porównałem hi do null, moje porównanie było tylko odpowiedzią, proponuję czytać uważniej.
Nie odwracam kota ogonem, bo nigdzie nie napisałem że to dobrze czy źle.
Jedyne co, to naśmiewam się z płaczów i lamentów tzw pefauperów, bo to jak raty reaguja po paczu ani mnie ziębi ani grzeje, po prostu sie dostosuję do nowej sytuacji, ot wsio.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej