Eve Online > Retribution

NPC AI vs. PvP

<< < (10/89) > >>

Nitefish:
@Doom.... no a czym się różni 10/10 wcześniej a teraz skoro agrują Cię wszystkie raty tak czy siak? (no chyba, że teraz coś doszło).
Właśnie robienie w kilka osób plexa było fajne bo każdy miał jakieś zadanie i była współpraca. Teraz musisz mieć uber skille, żeby w ogóle tam zajrzeć.
Plexa nie zrobisz logistykiem + glass cannon bo spawny ratów nie agrują zawsze tej samej osoby.

Tu nie chodzi o umiejętność latania Doom, jakbyś kiedyś złapał aggro na anomalce taclkerem to kumałbyś różnicę.

Poza tym zmiana aggro z punktu widzenia PVP sprawi np.
- samotny bomber nie będzie do niczego przydatny, jedyna opcja na ich użycie to w gangu
- samotny recon np. pilgrim będzie do dupy, już nie będzie wypraw w głebokie 0.0. solo
- samotny ship, czy nawet 3 nic nie będą w stanie złapać na anomalce bo zostaną zajebane insta przez raty
- ...

Anomalki były miejscami na prawdę fajnych bitek, szczególnie jak localsi przybywali na pomoc. Wcale nie był to w 99% rape, często trzeba było się ostro namęczyć żeby wygrać bo wróg mógł się reshipować do woli i ustawiać pod nas mając stację.

Doom, może CCP powinno wprowadzić opcję w abonamencie: "Za dodatkowe $2,99 codziennie 10 pierwszych npc besów nie będzie Cię agrowało, a za dodatkowe $5,99 masz buttona ' cofnij dzisiaj moją śmierć' ". Co myślisz?

Asag:

--- Cytat: Nitefish w Grudzień 08, 2012, 19:19:40 ---Doom, może CCP powinno wprowadzić opcję w abonamencie: "Za dodatkowe $2,99 codziennie 10 pierwszych npc besów nie będzie Cię agrowało, a za dodatkowe $5,99 masz buttona ' cofnij dzisiaj moją śmierć' ". Co myślisz?

--- Koniec cytatu ---

Co ma zmiana AL npc do jakichś wziętych z tyłka opcji niby z shopu f2p?

Theronth:

--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 08, 2012, 17:48:31 ---Bo na tym panie dzieju polega propefauperstwo - jak odsztrzelisz małobronnego raciarza z pomocą ratów to jesteś gość i wogóle pefauper pełną gębą...
(...)
Dlaczego psia mać nigdy się nie czyta płaczów zawodowych kerbirów że będzie im trudniej racić/uciec/obronić się/cokolwiek innego, tylko przy każdym paczu jęki i biadolenie ludzi którzy kreują się na największych tffardzieli kosmosu?
Argument że CCP robi wszystko żeby dopieścić kerbirów można sobie odpuścić, nie trafi do mnie bo to część tego biadolenia.
Parafrazując pewien dowcip:
-patrz synku, jak będziesz cierpliwy, będziesz się uczył, skillował odpowiednie umiejętności, pewnego dnia i ty zostaniesz pefauperem jak tatuś
- tatusiu...ale ja nie chcę być beksą....
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 08, 2012, 18:19:57 ---Co do nagród zgadzam się w pełni - nagrodą dla pefaupera jest gapowaty raciarz, dlaczego ma mieć łatwiej niż ten w hiseku którego concord odstrzeli?

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 08, 2012, 18:38:59 ---No i jest, czy ktoś Ci broni atakować raciarza na pasku czy anomalce? Czy raty na tej anomalce uniemożliwiają Ci wlot i zaagrowanie tegoż raciarza?
Jedyne co się zmieniło to to że raty nie "pomagają" w tej chwili nikomu, walą równo po jednym i drugim.
Jeśli to jest taki problem dla pefaupera, to wierz mi, wolę być nazywany kerbirem niż pefauperem  :P

--- Koniec cytatu ---

VonBeerpuszken:
@Theront
Już Ci tłumaczę, bo widzę że bez tego się nie obejdzie
AD1: Nie napisałem tu że to grzech, zło itp, po prostu czytam centralę i wszyscy kreujący się na wielkich pefauperów zawsze piszą o odstrzale kerbirów, nigdy o odstrzale innych mordulców.
Była to zwykła ironia i podśmiechujka z nich.
AD2: Nie wiem jak to zinterpretowałeś, ale wyjaśniam, pefauper w hiseku gankujący kerbira ma na karku Concord, w null nie... nagrodą dla hisekowca jest drop minus własna strata, w null jest tylko drop. Dlaczego ten w null ma mieć łatwiej niż ten w hi? - to też taka ironia na temat "kerbir w null zarabia więcej więc niebezpieczeństwo też powinno być większe". Ironia i analogia.
AD3: jeszcze raz, gdzie napisałem wcześniej że ta zmiana jest lepsza czy gorsza?

sneer:
a ja Puszkena nawet do pewnego stopnia rozumiem
ale pewnie dlatego że w curse nikt nie robi hurtowo anomalek za to jest kolejka chętnych do wzięcia cudzego killa i jakoś mnie ten problem od dawna nie dotyczy

może rozwiązaniem dla tych pro jest po prostu czesciej wpadac w okolice npc null , gwaratowane solo vs 2-5 przeciwników
jest szansa że ich będą bić raty ....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej