Eve Online > Retribution
NPC AI vs. PvP
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Theronth w Grudzień 08, 2012, 18:15:14 ---PvP to każda interakcja gracz vs gracz z użyciem broni, czy naprawdę ciężko to zrozumieć?
Co do postu Puszka to powtórzę co napisał Nite: dlatego w 0.0 nie ma CONCORD-u, bo nagrody są większe, więc powinno być jakieś ryzyko związane z ich zbieraniem.
Kiedy ich dopieszczanie stanowi świetną inwestycję! W końcu kim jest lwia część CVA, HBC i CFC jak nie kerbirami z okazjonalnym CTA?
--- Koniec cytatu ---
Co do nagród zgadzam się w pełni - nagrodą dla pefaupera jest gapowaty raciarz, dlaczego ma mieć łatwiej niż ten w hiseku którego concord odstrzeli?
HammerSnake:
--- Cytuj ---Jakoś nikt nie robił z tego problemu jak sleepery tak robiły w wh...
A co sądzisz o proponowanej przeze mnie modyfikacji?
Że w moich oczach jest równie sensowna jak pewnie w twoich moje żądania oddania starego rattelsnaka, ewentualnie dania pirackiej linii statków rakietowych, oraz wyjebania z ccp na zbity pysk gościa odpowiedzialnego za tą zmianę.
Zepsuli ci zabawke i teraz masz focha na cały świat
--- Koniec cytatu ---
O właśnie też mi przyszedł do głowy plankton z wh, "robiły" czyli już sleepery nie mają ai?
To chyba powinno być normalne, że się ostrzeliwuje słabszy target. Tylko czasem nie powinny bardziej narzekać carebeary, bo co niektórzy chyba wrzucają najpierw tacklera, a potem papierowy dps?- przynajmniej w low ludzie tak robili. Solo pvp na anomalce w 0.0 to dla mnie mit (opinia subiektywna na podstawie znajmości mechaniki niż zwyczajów null citizenów, low i wh to ludzie swego czasu byli niezwykle czujni), ale cuda się zdarzają-jakiś totalny newbie/noob/bot się zawiesi, no może przy takiej masie ludzi jak w 0.0 może się to często zdarzać i można mówić o jakimś solo-anomalo-pvp. Problemu by nie było jakby nie było locala, ale to przywilej tylko dla członków PL. 8)
Swoją drogą jeżeli można łatwiej farmić iski to ceny plexów podskoczą.
Nitefish:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 08, 2012, 18:19:57 ---Co do nagród zgadzam się w pełni - nagrodą dla pefaupera jest gapowaty raciarz, dlaczego ma mieć łatwiej niż ten w hiseku którego concord odstrzeli?
--- Koniec cytatu ---
Dlatego właśnie napisałem, że trzeba być ograniczonym żeby nie kumać istoty tej zmiany :)
--- Cytat: HammerSnake w Grudzień 08, 2012, 18:21:33 ---...
To chyba powinno być normalne, że się ostrzeliwuje słabszy target. To nie wiem nawet czy bardziej nie powinny narzekać carebeary, bo co niektórzy chyba wrzucają najpierw tacklera, a potem papierowy dps?- przynajmniej w low ludzie tak robili.
...
--- Koniec cytatu ---
No teraz niczego nie stacklujesz bo zabiją Cię raty. Wątpię żeby ceptor przeżył aggro wszystkich ratów na anomalce.
Wrzucanie speed tanka to raczej nie null tylko misje milicyjne.
W WH taka mechanika miała sens bo tam nagroda za zabicie ratów była mega duża. Wiązało się to z drogimi fitami, spider tankiem, brakiem locala, ... ale mimo dużego ryzyka było warto.
Teraz w Null nagroda jest taka jak była czyli bardzo dobra tylko ryzyko zniknęło.
Przed zmianą 2 low-sp graczy mogło się dogadać żeby wspólnie zrobić anomalke - jeden był tankerem np. w uber dreju a drugi dps'ował. Teraz będą mogli co najwyżej po kimś salvage pozbierać jak im rzuci ochłapy. Fajnie co?
Theronth:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Grudzień 08, 2012, 18:19:57 ---Co do nagród zgadzam się w pełni - nagrodą dla pefaupera jest gapowaty raciarz, dlaczego ma mieć łatwiej niż ten w hiseku którego concord odstrzeli?
--- Koniec cytatu ---
Bo w high obowiązują narzucone odgórnie zasady, po to by stworzyć w miarę 'bezpieczne' środowisko. W 0.0 reguły ustalają gracze. W 0.0 ma być niebezpiecznie dla zarabiających ISK bo wypłaty są kilkakrotnie większe. W 0.0 ma się odbywać niczym nie skrępowane PvP.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: Theronth w Grudzień 08, 2012, 18:34:14 ---Bo w high obowiązują narzucone odgórnie zasady, po to by stworzyć w miarę 'bezpieczne' środowisko. W 0.0 reguły ustalają gracze. W 0.0 ma być niebezpiecznie dla zarabiających ISK bo wypłaty są kilkakrotnie większe. W 0.0 ma się odbywać niczym nie skrępowane PvP.
--- Koniec cytatu ---
No i jest, czy ktoś Ci broni atakować raciarza na pasku czy anomalce? Czy raty na tej anomalce uniemożliwiają Ci wlot i zaagrowanie tegoż raciarza?
Jedyne co się zmieniło to to że raty nie "pomagają" w tej chwili nikomu, walą równo po jednym i drugim.
Jeśli to jest taki problem dla pefaupera, to wierz mi, wolę być nazywany kerbirem niż pefauperem :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej