Eve Online > Dyskusje ogólne
Ekonomia w Eve było [Odp: Retribution - główny wątek]
BAMBO:
--- Cytat: Skeer w Październik 31, 2012, 09:28:17 ---Tak, ale w tym czasie doszedłeś bliżej teoretycznego pułapu zarobków, jakie możesz osiągnąć, racąc samemu. A cena plexa takowego pułapu nie ma. Krótko mówiąc - przyjdzie moment, gdy Ty przestaniesz robić postępy i na plexa zaczniesz pracować coraz dłużej.
--- Koniec cytatu ---
zgadza sie- konkluzja z mojej wypowiedzi jest tylko taka ze : 1. plexy beda coraz drozsze (coraz wiecej kont o duzej liczbie sp- latwiejsze farmienie itp), , 2. jezeli balans pomiedzy graczami zostanie zaburzony gra zacznie wymierac ( plexy stana sie wkoncu zadrogie dla smiertelnikow nie mogacych inaczej oplacac kont,poki boty beda oplacalne puty plexy beda drozaly).
CHyba ze faktycznie cofna bounty z 0.0 co nie bylo by glupim rozwiazaniem i jednoczesnie dadza boosta industry w 0.0 i ogranicza boty kopiace w jakis sposob.
--- Cytat: SokoleOko w Październik 31, 2012, 11:32:45 ---Ciekawe. Ja mam jakoś inne wrażenie.
--- Koniec cytatu ---
piszesz o lokalnych ruchach w sklali kilku miesiecy- wtedy faktycznie nie odczujesz wzrostu swoich dochodów spowodowanych przyrostem SP, odczujesz za to wszelkie zmiany CCP. OWszem moge posiadac assetsy ktore po 1 patchu w ciagu pol roku zdrozej o 300 i wiecej %.
ja mowie o globalnym trendzie kilkuletnim.
W trendzie tym ciagle za malo jest rzeczy niszczonych czy to faucetow iskowych czy assetsowych. A dwa- wyobraźmy sobie ze ze wszyscy maja max skile, kopiemy dalej na afku, bocimy itp. W pewnym momencie dojdziemy do sytuacji gdzie kazdy bedzie mial tytana i morze iskow , a bedzie mogl nawet kupic 2giego tytana bo cena jego bedzie utrzymywac sie na podobnym poziomie- spowodowanym stalym niezahamowanym duzym doplywem mineralow. balans pomiedzy doplywem isk - doplywem mineralow. Poniewaz minsy mimo ze niby sie wyczerpuja, tak naprawde ich zloza sa niewyczerpywalne.
--- Cytat: Nitefish w Październik 31, 2012, 11:40:18 ---@Bambo źle rozumujesz. Jak byś porównał takie same postacie to jest gorzej niż było bo bounty z rata jest takie samo, a itemy i plexy są droższe.
Innymi słowy, teraz żeby kupić plexa czy abaddona musisz nastukać dużo więcej ratów niż kiedyś co zajmuje więcej czasu.
--- Koniec cytatu ---
to by sie zgadzalo ale dopiero przy pulapie w ktorym nikomu juz nie przybywa sp bo maja max- i wkoncu do tego dojdzie
obecnie wg mnie mamy wiecej kont ktorym sp przybywa i ktore szybciej dzieki temu racą, kopia itp
Pol Kent:
--- Cytat: BAMBO w Październik 31, 2012, 11:50:09 ---(...) jezeli balans pomiedzy graczami zostanie zaburzony gra zacznie wymierac ( plexy stana sie wkoncu zadrogie dla smiertelnikow nie mogacych inaczej oplacac kont (...)
--- Koniec cytatu ---
I mam nadzieję, że tak się stanie !
Jakoś kurka EVE radziło sobie przez dobrych kilka lat bez PLEXów, ludzie płacili kasą i dobrze było. A że może mniej było pr0 kolesi mających po 10-20 kont/altów? Jeśli wypadną z gry to będzie tylko lepiej dla EVE.
Przy okazji byłaby szansa ze cześć Botów zarabiających na siebie i na waciki dla właściciela by zdechła bo nie mogłaby grac za ISKi >:D
EDIT: chcecie ISK sinków ? wystarczyłoby żeby CCP wprowadziło możliwość niszczenia stacji zbudowanych przez graczy wraz ze znajdującymi się tam assetami
Goomich:
W jaki sposób spowodowałoby to odpływ ISK z gry?
Punct:
--- Cytat: SokoleOko w Październik 24, 2012, 12:31:48 ---Pamiętaj, że PLEX jest jedynym towarem, którego nie da się zastąpić. Jak Cię nie stać na tytana, to nie latasz tytanem, ale jak Cię nie stać na PLEXa to wypadasz za burtę. Dlatego im więcej jest ISK w systemie tym bardziej rośnie cena PLEXa.
--- Koniec cytatu ---
na markecie jest ogromna nadwyzka plexów, stacki graczy tego towaru też są pokaźne.
cena plexa jest sztucznie napedzana i manipulowana. Dlatego kupowanie przez forum stara metoda zawsze było tansze od kupienia 2 plexow na markecie.
gdyby wrocily stare czasy tzn. tylko kupowanie przez forum - koszty utrzymania konta eve za iski radykalnie by zmalaly.
BAMBO:
--- Cytat: Pol Kent w Październik 31, 2012, 12:19:29 ---I mam nadzieję, że tak się stanie !
Jakoś kurka EVE radziło sobie przez dobrych kilka lat bez PLEXów, ludzie płacili kasą i dobrze było. A że może mniej było pr0 kolesi mających po 10-20 kont/altów? Jeśli wypadną z gry to będzie tylko lepiej dla EVE.
Przy okazji byłaby szansa ze cześć Botów zarabiających na siebie i na waciki dla właściciela by zdechła bo nie mogłaby grac za ISKi >:D
EDIT: chcecie ISK sinków ? wystarczyłoby żeby CCP wprowadziło możliwość niszczenia stacji zbudowanych przez graczy wraz ze znajdującymi się tam assetami
--- Koniec cytatu ---
to bylby isk assetsow a nie iskow, plexow nie bylo ale bylo gtc za isk- generalna zasada jest ta sama- granie za iski i to bylo co najmniej od 2005 roku jesli nie wczesniej
co do ceny nizszej na forum to nie zawsze tak jest ten watek to pokazuje https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=165798&find=unread
co do nadwyzki to jest owszem bo ludzie traktuja to jak lokatę co nie zmienia faktu ze ma to taka wartość ile ktoś chce za to zapłacić
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej