Eve Online > Dyskusje ogólne

Ekonomia w Eve było [Odp: Retribution - główny wątek]

(1/30) > >>

Nitefish:
Z tym drukowaniem isków to chyba nie jest dokładnie tak. Zabijając raty poświęcasz czas i zdobywasz iski. Czas za iski. Jak kopię minerały - czas za iski.

Przykład:
- mogę grać 3h dziennie, z czego 1h poświęcam na kerbirzenie a 2h na zabawę i inne towarzyszące rzeczy w Eve. Innymi słowy 1/3 swojego czasu w Eve poświęcam na "pracę w Eve" za którą dostaje iski.

Drukarnia isków była by wtedy, gdybym miał przycisk "daj mi iski" i po kliknięciu wpada banieczka na wallet.

SokoleOko:

--- Cytat: Nitefish w Październik 18, 2012, 20:05:30 ---Z tym drukowaniem isków to chyba nie jest dokładnie tak. Zabijając raty poświęcasz czas i zdobywasz iski. Czas za iski. Jak kopię minerały - czas za iski.
--- Koniec cytatu ---

Oj, Rybcia :)

Bicie ratów to jest ISK printing. Wciskasz F1, wpada Ci ISK do walleta.

Jak kopiesz minsy, to ISK zobaczysz dopiero jak ktoś (gracz) Ci za te minsy zapłaci. A skąd ten ktoś wziął ISK, żeby Ci zapłacić? Z bicia ratów :)

Theronth:

--- Cytat: Nitefish w Październik 18, 2012, 20:05:30 ---Drukarnia isków była by wtedy, gdybym miał przycisk "daj mi iski" i po kliknięciu wpada banieczka na wallet.

--- Koniec cytatu ---
Stawiam bota i idę na przyjęcie dla homoseksualistów przebrany za misia koala.
Ja zajmuje się... czymś innym, a w EVE wallet mruga. Brak zależności czas przy grze/ISK =/= drukarnia?

Nitefish:
Boty są nielegalne więc nie porównujmy.

Sokół - to tak jakbyś powiedział, że zbieranie grzybów w lesie to PLN sink - idę do lasu, schylam się i mam grzyba, a w drodze powrotnej opindalam go za kasę.

Kasa jest stworzona przez człowieka sztucznie i drukowana przez banki aż kurwa furczy. Nie ma pokrycia w kruszcu, szynce, złożach trufli ani niczym sensownym. To zwykły wał, żeby zwykli ludzie zapierdzielali za czymś wirtualnym co inni sobie drukują. Z drugiej strony ciężko jest sobie wyobrazić, że ktoś wymienia 4 kury i nutrię na konsole Playstation...

W tej grze nie ma handlu opartego na wymianie towarów, operuje się gotówką. Więc nie mów mi, że zabijanie rata na pasku to isk sink.

Skąd Twoim zdaniem Sokół bierze się kasa na Ziemi? :P

Goomich:
Faucet ci się z sinkiem myli.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej