Informacje > Centrala - uwagi i propozycje
Dostępy do działów po raz... eee... któryś tam
Lt Rook:
--- Cytat: Doom w Październik 05, 2012, 15:03:13 ---b) sprawdza ally i / lub corpa o listę dostarczoną przez Sokoła, a następnie pozwala lub nie pozwala pisać w KSOD i FLAME.
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego Sokół ma być cenzorem dostępu do tych działów?
Z całym szacunkiem ale, nikomu nie znany (TU) gracz tworzy swoją korporację a następnie chce walnąć posta w w/w działach a tu dupa, jego korpa niema na powyższej liście. Tak to ma działać?
Będę stał murem za tymi którzy są przeciwni takiemu rozwiązaniu. Wymyślcie coś innego.
updejt: Zgoda na zakaz dostępu dla NPC z możliwością robienia wyjątków dla weteranów.
updejt2: Jak to ma być lista zakazów to dlaczego poprostu Doom nie wybanuje tych niegrzecznych z w/w działów?
Doom:
Bo mi by się nie chciało tej listy robić, i w razie czego to on zostałby rzucony na pożarcie za braki na liście :P
Zresztą nieważne. Jak widać po najnowszym poście źle zrozumiałem ten kawałek z listą
EDIT
--- Cytuj ---updejt2: Jak to ma być lista zakazów to dlaczego poprostu Doom nie wybanuje tych niegrzecznych z w/w działów?
--- Koniec cytatu ---
bo nie mam takiej opcji z powodu pewnej wady w podejściu twórców SMF do dostępów. Nie chce mi się tego tłumaczyć. Ale w praktyce łatwiej i szybciej zaczekać aż delikwent sobie nagrabi i go zbanować ogólnie
SokoleOko:
--- Cytat: Lt Rook w Październik 05, 2012, 15:12:01 ---Dlaczego Sokół ma być cenzorem dostępu do tych działów?
--- Koniec cytatu ---
To nie jest warunek sine qua non. Ponieważ rzuciłem tą propozycję, zaoferowałem się że będę to robił.
--- Cytat: Lt Rook w Październik 05, 2012, 15:12:01 ---Z całym szacunkiem ale, nikomu nie znany (TU) gracz tworzy swoją korporację a następnie chce walnąć posta w w/w działach a tu dupa, jego korpa niema na powyższej liście. Tak to ma działać?
--- Koniec cytatu ---
Jeśli jest to alt-korp, a wspomniany gracz robi chlew w poważnych wątkach to niech - pardon my french - spierdala.
Jeśli faktycznie jest to nieznany tu nikomu korp, który jednak żyje (czyt. ma ludzi, ma kille na killboardzie i/lub działa w ramach powszechnie znanej organizacji) - proszę bardzo.
Chodzi tylko i wyłącznie o to, żeby nie było anonimowych hejterów. Dziś każdy może założyć tu lipne konto i trollować. Tak być nie powinno.
hidden Q:
Panowie moim zdaniem lepiej jest stosować polityke represji a nie prewencji. To co Sokól proponuje to jakaś paranoja.
Ci hejterzy skądś się biorą. Czy myślicie, że przychodzą tutaj bo im wolno? otóż nie przychodzą tutaj bo mają odpowiednie środowisko do trollowania i gadania bzdur, często językiem wulgarnym. Bo im ludzie odpisują na ich wypociny. Bo na tym forum sie trolluje byle co i z byle powodu. Uważam, że to bezklasowość wielu użytkowników tego forum przyciąga tutaj takich anonimowych hejterow.
Krótko i na temat. Skoro gadacie o gównie w takich wątkach jak http://eve-centrala.com.pl/index.php?topic=9582.msg184949;topicseen#new lub zakładacie wątek totalnie z dupy jak ten http://eve-centrala.com.pl/index.php?topic=10730.msg184982;topicseen#new to nie dziwcie się, że w wątku o esoteri jakiś ciśnieniowy pajac bruździ.
Takie jest moje zdanie. Uważam, że centrala powinna iść drogą EVE outpost 42, gdzie redakcja zamiast moderować po prostu pisała artykuły a ludzie nie mieli aż takiej swobody wypowiedzi. Tutaj się po prostu nie sprawdza pomysł na to aby to forum było głównym napędem tego portalu.
Ja bym zamkną całe to forum poza jednym działem z zapytaniami od nowych graczy. A reszta informacji musiała by być kierowana do redaktora. Redaktor publikował by przesyłane przez was niusy i cedził to co jest na prawdę nie na temat. To jest kupa pracy, ale pożytecznej :)
p.s
Polish jest dużo lepszym środowiskiem niż to się niektórym wydaję.
FITTIpalti:
Niestety ale muszę napisać:
Lt Rook +1 ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej