Forum Gry > Inne gry
Scam Citizen
Qlko1:
--- Cytat: Anthar w Lipiec 22, 2015, 11:27:56 ---W samym SC najgorsze jest to, ze ciagle udowadniaja , ze wspieranie takich projektow jest wyrzucaniem pieniedzy w bloto.
Ciagle zbieraja, ciagle obiecuja , ciagle przekladaja ....
--- Koniec cytatu ---
Kiedyś ojciec rzucił mi pewną mądrość dotyczącą handlu i relacji między sprzedającym a kupującym. Mniej więcej tak to brzmiało:
--- Cytuj ---Nie płać z góry, sprzedający będzie zapewniał najwyższą jakość usług i terminowość tak długo, jak długo będzie czekał na Twoje pieniądze. Jeśli Ciebie i Twojego kontrahenta nie wiąże umowa i nie wisi nad nim widmo kary za niedotrzymanie terminu/niską jakość, to mając Twoją forsę może robić na odpieprz i skończyć kiedy zechce.
--- Koniec cytatu ---
A kwalifikują się do tego wszystkie kickstartery.
Goomich:
--- Cytat: qlko1 w Lipiec 22, 2015, 10:12:38 ---Mam kolegę pracującego w tym biznesie. Gość był jedną z mrówek robiących ostatniego wiedźmina. Z jego słów wynikało, że jest limit gotówki jaki można wpompować w projekt informatyczny by przyspieszyć jego rozwój. SC dawno dawno temu ten limit przekroczyło.
Twórcy SC chcą zrobić grę 4x bardziej kompleksową od EvE w 1/4 czasu który miało CCP do dyspozycji. Do tego dorzuć brak doświadczenia twórców w tworzeniu tak rozległego projektu i problemy w koordynowaniu zespołów tworzących kolejne moduły.
Jak dla mnie CR doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że albo nie uda mu się doprowadzić projektu do końca, albo wyda bubel. Ale "show must go on", no i kasa płynie szerokim strumieniem 8)
--- Koniec cytatu ---
Jak ma się pierwsza część twojego posta do drugiej? I do reszty wątka?
--- Cytat: Pynio w Lipiec 22, 2015, 11:16:33 ---Mona X - cieszę się, że jesteś takim fanem SC, jednak jak dla mnie podchodzisz do tego tytułu zbyt życzeniowo i z klapkami na oczach. Wiadomo jest, że wsparcie jakie dostali i nadal dostają ich przerosło. Nikt nie sądził na początku, że dojdzie do 85KK $. Pewnie przez kolejne lata nic tego wyniku nie pobije, ale... No właśnie - też bym chciał żeby to co obiecują było realne, ale obecnie na rynku istnieje wyłącznie Elite Dangerous (zrobiony za o wiele mniejsza kwotę, ale działa wspaniale i się rozwija), a z SC mamy tylko hangar i dog fight...
--- Koniec cytatu ---
Bo Elite był robiony tak jak początkowo miał być robiony SC: mała podstawa, a potem będą dodawać planety, łażenie i całą resztę. Tylko, że SC ma więcej kasy więc mogą od razu zrobić wszystko, a Elite mimo ogromnego świata jest płytki jak kałuża na Saharze.
--- Cytat: Pynio w Lipiec 22, 2015, 11:16:33 ---Co do FPS, to śmiech mnie ogarnął jak to zobaczyłem i cieszę się, że pomysł pada.
--- Koniec cytatu ---
Nie pada.
--- Cytat: Pynio w Lipiec 22, 2015, 11:16:33 ---ps. pewnie w trakcie pisania tego posta wpadło im kolejne 500 $ ;)
--- Koniec cytatu ---
A nawiązując do początku twojego postu: ty zaś podchodzisz do tego projektu polaczkowato.
Qlko1:
--- Cytat: Mona X w Lipiec 22, 2015, 11:54:07 ---Jak ma się pierwsza część twojego posta do drugiej? I do reszty wątka?
--- Koniec cytatu ---
Bezpośrednio odnosi się to do cytowanej wyżej wypowiedzi Pynia.
Pierwsza część mówi o tym, że nie jest istotne czy zebrali 100, 400 czy 800mln, bo kasą tego projektu już nie przyspieszą.
Druga mówi o tym, że porwali się z motyką na słońce i zwyczajnie ich to przerosło. Zarówno pierwsza jak i druga część mojego posta odnosi się do Star Citizen/Squadron 42, a więc chyba mieści się w ramach topicu o tym tytule "Nowa gra Chrisa Robertsa (Star Citizen/Squadron 42)".
Twoja zdolność do przyswojenia tekstu pisanego cierpi z powodu braku kawy, czy nie możesz znieść, że "olaboga, obrażają moją ukochano grę próbę stworzenia gry"?
Zgudi:
--- Cytat: Mona X w Lipiec 22, 2015, 08:17:57 ---Derek Smart to kompletny disaster. Wiem co mówię, mam jedną z jego gier.
--- Koniec cytatu ---
http://babagra.pl/2015/07/drama-wokol-star-citizena-w-rolach-glownych-derek-smart/
Czyżbyś był jedną z czterech osób które zagrały w Line of Defence, czy masz na myśli inne produkcje?
Goomich:
--- Cytat: qlko1 w Lipiec 22, 2015, 12:13:58 ---Bezpośrednio odnosi się to do cytowanej wyżej wypowiedzi Pynia.
Pierwsza część mówi o tym, że nie jest istotne czy zebrali 100, 400 czy 800mln, bo kasą tego projektu już nie przyspieszą.
--- Koniec cytatu ---
A w tekście Pynia było coś o przyśpieszaniu?
Pynio się cieszy, że ktoś, kto ma odwagę porwać się z motyką na słońce, ma obecnie małego dołka w "prasie", gdyż Pynio nie lubi, gdy ktoś wyrasta ponad niego, więc jak kania ddżu wypatruje wszelkich niusów na temat upadku SC.
A ty mu zawtórowałeś przykładem od jakiejś małpki kodowania.
--- Cytat: Zgudi w Lipiec 22, 2015, 12:20:07 ---
http://babagra.pl/2015/07/drama-wokol-star-citizena-w-rolach-glownych-derek-smart/
Czyżbyś był jedną z czterech osób które zagrały w Line of Defence, czy masz na myśli inne produkcje?
Artykuł ciekawy, Derek Smart chce iść do prasy:
--- Koniec cytatu ---
Battlecruiser Millenium.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej