Eve Online > Dyskusje ogólne

Vile Rat zginął w Libii

<< < (8/16) > >>

VonBeerpuszken:

--- Cytat: sneer w Wrzesień 13, 2012, 11:10:15 ---a propos terroryzmu :
kto mieszka w warszawie ten wie lub powinien wiedziec
ze na ulicy nowogrodzkiej lub zurawiej jest tablica upamiętniająca bohaterski zamach bombowy AK z okresu okupacji na kawiarnie gdzie wysadzono sporo Niemców , głównie Niemców ....

--- Koniec cytatu ---
Sorry, ale porównanie nie na miejscu, AK atakowało żołnierzy wroga okupującego i dość skutecznie wyludniającego cudze tereny... Nie potępiam ataków Afgańczyków na żołnierzy obcych państw, ale ofiary zamachów bombowych w Europie, Stanach, słynne WTC z tego co pamiętam nie okupowały żadnego kraju islamskiego, wręcz przeciwnie, mieszkały se spokojnie u siebie.

SokoleOko:
Zamach AK był wymierzony w żołnierzy i urzędników niemieckich.

Jeśli już koniecznie chcesz stawiać znak równości to lepszym argumentem będzie atakowanie cywili przez obie strony w czasie drugiej wojny światowej.

W kwestii palestyńskiej - terroryzm palestyński przez kilkadziesiąt lat miał charakter narodowy. Dopiero w latach 90-tych w sprawę wmieszała się religia.

W ogóle cała kwestia bliskowschodnia to jest (czarna) komedia pomyłek. USA wspierały Izrael jako przyczółek demokracji i "Zachodu" przeciwko Arabom będącym klientami ZSRR. Dziś ZSRR już nie ma, za to Arabowie doskonale pamiętają, że USA byli i są przeciwko nim.

littleozzik:

--- Cytat: Soulscream w Wrzesień 13, 2012, 07:08:52 ---O czym wy pieprzycie? Jaka okupacja ? Libia sama poprosila o pomoc sily europejsko-amerykanskie. Ja pierdole ogarnijcie sie.

--- Koniec cytatu ---

My też prosiliśmy o pomoc bratni naród nie tak dawno jeszcze...

sneer:
i czesi prosili i przed nimi węgrzy :)

p.s. nie chodziło mi o stawianie znaku równości .... bynajmniej
chodziło mi o pokazanie że podejscie na zasadzie bandyci , terrorysci jest zbyt duzym uproszczeniem i sądze że gdyby teraz weszli rosjanie do Polski i zainstalowali sobie przyjazny rząd i struktury to tez gdzies cos wybuchlo i jacys Rosjanie pożegnali by się z życiem i dopingowalibysmy naszych :)

VonBeerpuszken:
Za przeproszeniem, o czym wy wogóle mówicie? Nie macie pojęcia o tamtych czasach a się wypowiadacie. W czasach "bratniej pomocy" każdy kraj z bloku "socjalistycznego" miał tyle do gadania co Żyd za okupacji... bo był wciąż pod okupacją, jedynie okupant się zmienł, z niemieckiego na radziecki. Rządy poszczególnych krajów były "rządami" marionetkowymi, rządził wielki brat . Porównywanie sytuacji jest co najmniej smieszne.

Edyta: Zauważ że nie mówimy o atakowaniu celów militarnych tylko o mordowaniu cywili. Stawianie znaku równości między atakowaniem żołnierzy państwa OKUPUJĄCEGO jakiś kraj, a mordowaniem bogu ducha winnych cywili mieszkających pół świata od oszołomów jest żałosne.
Gwoli informacji - po wojnie powstała na polskich terenach tzw. partyzantka walcząca z komunizmem, mordująca cywili, napadająca na polskie posterunki itp. Dla mnie to byli tacy sami terroryści jak islamscy oszołomy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej