Śmietnisko > Flamewar
Czy Was już do końca pomiziało?
SokoleOko:
--- Cytat: GlassCutter w Sierpień 08, 2012, 11:38:01 ---Będzie oftopowo, no ale trudno. Chociaż jakiś tam związek z tematem jest..
Nawiązując do posta Sokoła
Przy okazji to jak ten system naprawdę działa? Podobno miało mieć to jakiś wpływ na działalność na forum, a póki co poza wartością kolekcjonerska nie dostrzegam niczego więcej :) Zminusowany post się ukrywa + jest jakiś mityczny limit po przekroczeniu którego konto jest blokowane? Tylko co przeszkodzi hejterowi zrobić boostujace alt-konto? :) (To się da załatwić stażem, liczbą postów i respektem..)
A plusy? Co daje w praktyce dodatni stading do użyszkodników centrali?
--- Koniec cytatu ---
Posty są ukrywane po przekroczeniu jakieś pułapu minusów (per post). Co niczego nie zmienia, bo każdy może sobie taki post i tak zobaczyć, tyle że musi kliknąć.
Domyślam się, że w założeniu chodziło o to, żeby nowe osoby mogły oszacować co warte są rady weteranów na podstawie ich "respektu". Problem w tym, że nowi raczej nie klikają, za to hejterzy - jak najbardziej.
Nitefish:
--- Cytat: Rataxas w Sierpień 08, 2012, 11:44:44 ---Haha dobre dobre a sami z BUFU sie przypierdalaliscie do mlodych ...
--- Koniec cytatu ---
Osobiście przypierdalam do młodych jak lamią, żeby ich nauczyć. Nie będę mówił: "Misiu, ta biało niebieska ikonka to mwd. Może zechciałbyś ją włączyć?" bo to nie pomaga im w szybkiej nauce. Potem zamiast pamiętać o włączeniu mwd będą rozmyślajać: "Boshhh, powiedział do mnie Misiu...!!!"
Rataxas - właśnie idealnie wpasowałeś się w topik, który zacząłem. Gratulacje.
Pol Kent:
--- Cytat: GlassCutter w Sierpień 08, 2012, 11:38:01 ---A plusy? Co daje w praktyce dodatni stading do użyszkodników centrali?
--- Koniec cytatu ---
Według mitologii - plus teoretycznie znaczy, ze piszesz z sensem i do rzeczy. Skąd tak mało plusów ? A to już temat na kolejną rozprawkę.
W temacie.
Nitefish, nie da się inaczej. :(
Trzeba by wprowadzić zamordyzm i wywalać po kolei konta tych którzy swoimi postami zmieniają temat merytoryczny we flame. tyle że wtedy Ci sami a alt-kont wyli by o moderatororach-sadystach/faszystach/itd.
P.S. Doom może przeprowadzić eksperyment socjologiczny. Wyłapywać posty zawierające "merytoryczne treści" w rodzaju "C0ven/BuFu/VooDoo/etc/etc jest głupie/to lamusy/kerbiry/lol-fity/etc/etc. oraz personalne wersje takowych wypowiedzi i banować na tydzień takie konta >:D
Jestem ciekawy efektu.
Ciekawy jestem jaki byłby poziom forum gdyby do rejestracji wymagane były prawdziwe dane, adres, nazwisko, zdjęcie, etc... :P
Rataxas:
U nas tak jest numer telefonu od korpowiczów i pełne API wymagane , spam usuwany + warn , jak ktoś się nie stosuje to blok na kilka dni + kop z chata korpowego + blokada na mumble. Zero trolowania i pogadać w miłym towarzystwie można. Ale to Adminsitracji musi się chcieć ... a jesli admini to trole ?
--- Cytat: Nitefish w Sierpień 08, 2012, 11:50:08 ---Osobiście przypierdalam do młodych jak lamią, żeby ich nauczyć. Nie będę mówił: "Misiu, ta biało niebieska ikonka to mwd. Może zechciałbyś ją włączyć?" bo to nie pomaga im w szybkiej nauce. Potem zamiast pamiętać o włączeniu mwd będą rozmyślajać: "Boshhh, powiedział do mnie Misiu...!!!"
--- Koniec cytatu ---
Nie to miałem na myśli , osobiście sram na to jak tam szkolicie sobie nowych , chodziło mi o to żeś mega trol i Cie sumienie teraz gryzie czy jak ?
EDIT: swoja droga pamietam poczatki EVE + forum centrali , ładnie zostaliśmy przywitani :D zwłaszcza BUFU , a ostatni ktoś z BUFU do mnie pisał czy po null z nimi nie polatam uhm mhmm ... naprawdę ludzie macie kurwa tupet.
MGGG:
Eh....
to nie jest forum korpowe ::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej