Śmietnisko > Flamewar

Alternatywne źródla isk a moralność (było Odp: dwa miesiące - co dalej?)

<< < (7/50) > >>

Chupacabra:

--- Cytat: MGGG w Lipiec 17, 2012, 02:31:47 ---....Koles wszedl do korpa X i zawinal im 3 banki kasy. Koniec historii. Ciag dalszy brzmi: CEO Bufu wyrzuca tego kolesia za to z corpa (z tego co rozumiem). Ale nie rozumiem przyczyny. Bufu ma plus z okradzionym korpem??? ....

--- Koniec cytatu ---

To akurat rozumiem doskonale :) BUFU też jakoś musi ogarniać logistykę, a Militisowi zawsze brakuje kasiorki :) a skoro raz mu się udało to może też jakiś inny kontrakcik zniknąć :P

Bufu po prostu nie chce tego młotka w wiadomym miejscu, i woli pozbyć się ewentualnego młotkowego.  W myśl zasady młotkiem to my, a nie nas :)

Militis kariera w Goosnswarm stoi przed Tobą otworem :)

Nitefish:

--- Cytat: Dux w Lipiec 17, 2012, 08:15:32 ---Nie wiem, czy BUFU go wyrzuciło, czy sam odszedł. Jak wyrzuciło, to nie wiem jakie mieli powody. Ale na ich miejscu zrobiłbym to samo. Bo wiedziałbym dwie rzeczy:
1. Taki delikwent potrafi i najwidoczniej lubi okradać swoich nibykolegów.
2. Nie mam żadnych gwarancji co do tego w jaki sposób on podchodzi do członków korpa mojego - czy są to dla niego koledzy, czy też tylko nibykoledzy - potencjalne cele do obrobienia.

Siłą rzeczy, dla świętego spokoju i nieprowokowania okazji pożegnałbym się z takim.

--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: Chupacabra w Lipiec 17, 2012, 09:22:00 ---To akurat rozumiem doskonale :) BUFU też jakoś musi ogarniać logistykę, a Militisowi zawsze brakuje kasiorki :) a skoro raz mu się udało to może też jakiś inny kontrakcik zniknąć :P

Bufu po prostu nie chce tego młotka w wiadomym miejscu, i woli pozbyć się ewentualnego młotkowego.  W myśl zasady młotkiem to my, a nie nas :)

--- Koniec cytatu ---

Militis odszedł z BUFU sam, ponieważ jak twierdził chciał szybko odrobić ss i kaskę w jakimś rentierskim korpie. Potem miał wrócić jak nazbiera isków. Czemu nie chciał zarabiać tak jak my - nie wiem.

Miał zacięcie do latania, więc przykro mi jest że tak się wszystko potoczyło. U nas był grzecznym, dobrze zapowiadającym się mordercą.

Swego czasu chciał do nas wrócić inny osobnik - Zamyślinski - który popełnił podobne czyny. Spotkał się z odmową ponieważ w BUFU po prostu nie tolerujemy takich akcji. Tak samo jest w tym przypadku.

Isengrim:
ITT: Ludki dyskutuja, dlaczego BUFU musi przyjac z powrotem goscia, ktoremu nie mozna ufac.

[VIDE] Herezja:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Lipiec 17, 2012, 07:18:37 ---... Albo przyjsc do cioci na imieniny, i zostac nakrytym na grzebaniu jej w torebce i kradzierzy drobniakow. ...

--- Koniec cytatu ---

To chyba najlepsze porównanie jakie mogło tu paść i bardzo trafne. Postarałeś się jak nigdy Kocie. Szczere gratulacje.

ps. Aż nie odmówiłem sobie i dostałeś łapkę w górę ];)

HammerSnake:
W tej całej sprawie w sumie trochę ciekawi postawa panów z Covenu. Zawsze się zarzekali, że g... ich obchodzi co się dzieje u rentierów czy petów, czy ludzie bocą itp, "oni nie będą się bawić w policjanta", a tu ktoś komuś buchnął parę b to nagle "nasz rentierski korp", pan Calvin musi oddać kasę, bo go zarekomendował. Brzmi to co najmniej dziwnie, patrząc na wcześniejsze deklaracje.

--- Cytuj ---
No nie koniec, bo mogl zawinac duuuuzo wiecej, gdyby nie byl taki bezmyslny.
--- Koniec cytatu ---
Czyli to był jakiś rentierski korp, w którym trzymają alty ludzie z covenu, poza tak zwaną jurysdykcją policyjnej pały zarządu?
Tak mi się przypominają lfnowe taśmy prawdy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej