Śmietnisko > Flamewar

Alternatywne źródla isk a moralność (było Odp: dwa miesiące - co dalej?)

<< < (6/50) > >>

Colonel:

--- Cytat: MiltisUmbrae w Lipiec 17, 2012, 00:15:30 ---Ej ja im kase zajebałem, więc proszę mi tu od niemców nie ubliżać ;P

--- Koniec cytatu ---

zacznij od poprawek w swoim profilu, bo ten korp wyglada na zdechniety

http://evewho.com/corp/Gh0st+Division

MGGG:
W sumie to nie rozumiem o co kaman z tym calym "oburzeniem" i "etyka".

Koles wszedl do korpa X i zawinal im 3 banki kasy. Koniec historii. Ciag dalszy brzmi: CEO Bufu wyrzuca tego kolesia za to z corpa (z tego co rozumiem). Ale nie rozumiem przyczyny. Bufu ma plus z okradzionym korpem??? Jesli nie, to za co go wyrzuca? Sorry, ale "pvp" w EVE ma wiele twarzy. Gdyby nasz "zlodziej" zdjal raciarke za 3 banki kolesia, ktory akurat nalezal do tego korpa to wtedy bylby - rozumiem - epic kill i smierc frajerom carebeer'om? Tak? A że koles wybral inna metode, to jest stawiany na rowni z grzybami i Antychrystami?

Sokole ma w stendzie:

"to nie jest gra dla troskliwych misiów - tu się rucha w dupe młotkiem"

Kilku "troskliwych misowi" zostalo "wyruchanych w "dupe mlotkiem". I co? Wielkie oburzenie. Strzelanie do "polskiego" carriera zlapanego na anomalce jest git i super i okey, bo w koncu "to uczciwe pvp". A kradziez kasy z noname carebeer korpa jest grzechem smiertelnym??? Gdzie w tym logika? W koncu carrier mogl uciec na posa, a noname carebeer copr nie trzymac "drobnych" na wallecie, kontraktach czy Matka Boska wie gdzie jeszcze. Jednym slowem mentalnosc Kaliego.

WhiteCat:
Chyba mimo wszystko nie chodzi o sam fakt zwinięcia kasy z korpa, bo, czytając część blogów graczy, takie akcje są na porządku dziennym, ale o to w jaki sposób zostało to zrobione. Nie ma co też przyrównywać zdjęcia raciarki (kill jak kill) do zwykłego złodziejstwa. W większości wypadków nie lecisz zestrzeliwać kerbirów z chęci zysku, a dla samego zabicia, jako, że EVE to gra PvP. To trochę tak jakby bokser narzekał, że podbito mu podczas walki oko. Wchodzenie do korpa na parę godzin, BA wchodzenie na TSa i rozmowa bezpośrednia z jej członkiem a następnie wywinięcie czegoś takiego... to jednak trzeba mieć tupet i mimo wszystko mówi to coś o charakterze osoby siedzącej po "tamtej" stronie monitora. Poza tym zauważ, że został ukradziony jakiś kontrakt czyli zwinął stuff gracza, nie korpa bezpośrednio.

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: MGGG w Lipiec 17, 2012, 02:31:47 ---W sumie to nie rozumiem o co kaman z tym calym "oburzeniem" i "etyka".

Koles wszedl do korpa X i zawinal im 3 banki kasy. Koniec historii.

--- Koniec cytatu ---
No nie koniec, bo mogl zawinac duuuuzo wiecej, gdyby nie byl taki bezmyslny.

--- Cytat: MGGG w Lipiec 17, 2012, 02:31:47 ---Ciag dalszy brzmi: CEO Bufu wyrzuca tego kolesia za to z corpa

--- Koniec cytatu ---
Nikt go nie wyrzucil, on chial do BUFU dolaczyc, a oni z jakichs niezrozumialych powodow sie nie zgodzili  :P Ale moze przejsc do Ciebie, wystarczy ze go zarekomendujesz jako swojego kumpla. Przygarnij kropka, nie pozowl mu tulac sie samotnie po kosmosie!!!

--- Cytat: MGGG w Lipiec 17, 2012, 02:31:47 ---"pvp" w EVE ma wiele twarzy. Gdyby nasz "zlodziej" zdjal raciarke za 3 banki kolesia, ktory akurat nalezal do tego korpa to wtedy bylby - rozumiem - epic kill i smierc frajerom carebeer'om? Tak? A że koles wybral inna metode, to jest stawiany na rowni z grzybami i Antychrystami?

--- Koniec cytatu ---
Ale nikt go nie stawia na rowni z grzybami i Antychrystami, z tego co widze to raczej sie z niego smieja. I oczywiscie masz racje, ze pvp ma wiele twarzy, lapanie graczy ktorzy dopiero co zaczeli gre na rozne sztuczki ktorych nie znaja, zeby sie potem pochwalic solo killem to tez PVP, podobnie jak kradzierz z korpa, w ktorym cie znaja - i nikt Miltisowi nie zabroni robic takich rzeczy, podobnie jak Ty nie zabronisz nam sie z tego smiac i oceniac :)

--- Cytat: MGGG w Lipiec 17, 2012, 02:31:47 ---Kilku "troskliwych misowi" zostalo "wyruchanych w "dupe mlotkiem". I co? Wielkie oburzenie.

--- Koniec cytatu ---
Ale nikt nie zostal wyruchany w dupe mlotkiem (3B???? lol), sytuacja jest po prostu troche zenujaca, to tak jakby puscic baka w salonie... Albo przyjsc do cioci na imieniny, i zostac nakrytym na grzebaniu jej w torebce i kradzierzy drobniakow. Miltis mial prawo zrobic to, co zrobil, a Ty i ja mamy prawo to sobie oceniac, jak chcemy - jezeli zauwazasz gdzies tutaj na forum jakies "wielkie oburzenie", i uwazasz ze Miltis zostal jakims jak to ujales "Antychrystem" i dzieje mu sie krzywda, to po prostu wez go do siebie do korpa.... A innym pozwol sie posmiac do woli  ;D

Dux:

--- Cytat: MGGG w Lipiec 17, 2012, 02:31:47 ---Koles wszedl do korpa X i zawinal im 3 banki kasy. Koniec historii. Ciag dalszy brzmi: CEO Bufu wyrzuca tego kolesia za to z corpa (z tego co rozumiem). Ale nie rozumiem przyczyny. Bufu ma plus z okradzionym korpem??? Jesli nie, to za co go wyrzuca?

--- Koniec cytatu ---

Nie wiem, czy BUFU go wyrzuciło, czy sam odszedł. Jak wyrzuciło, to nie wiem jakie mieli powody. Ale na ich miejscu zrobiłbym to samo. Bo wiedziałbym dwie rzeczy:
1. Taki delikwent potrafi i najwidoczniej lubi okradać swoich nibykolegów.
2. Nie mam żadnych gwarancji co do tego w jaki sposób on podchodzi do członków korpa mojego - czy są to dla niego koledzy, czy też tylko nibykoledzy - potencjalne cele do obrobienia.

Siłą rzeczy, dla świętego spokoju i nieprowokowania okazji pożegnałbym się z takim.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej