Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Czy milicja ładna czy brzydka? - Było: Co słychać w Eve?

<< < (3/51) > >>

MGGG:

--- Cytat: Pol Kent w Czerwiec 23, 2012, 18:18:45 ---
CCP zlamiło i przekombinowało z nowymi zasadami FW.

--- Koniec cytatu ---

CCP nie odrobiło lekcji z innych MMO, które nie są sand-boxami, a w których PvP opiera się na systemach WvW/RvR (czyli wypisz wymaluj, to co teraz mamy w FW) i jak dzieci we mgle powtórzyli najgorsze błędy. Nie będę rozpisywał się, ale imo brakuje dwóch elementów, które bardzo szybko są implementowane w innych grach MMO:
- kotwicy balansującej rozgrywkę (np. LP za "obronienie" wlasnego plexa, zwiększony reward za kille dla strony przegrywającej)
- elementów kampanii (np. zdobycie jednego systemu i jego rozbudowa otwiera możliwość ataku na kolejne, zwiększone wymagania dotyczące wchodzenia na wyższe cele tiery).

DrackUll:
No tak zabija się głównie deski, fryty i inne ścierwa, być może dla jednych jest to monotonia, kwestia indywidualna. Ja tam cieszę się jak dziecko gdy widzę plexującego wuteka w systemie, zawsze to potencjalna walka :D
Teraz w okresie letnim gdy aktywność mocno cierpi latanie w tych okolicach to świetna alternatywa dla szukających guza:)

Zmiany jak zmiany jednym pasują innym nie. IMO przyniosły sporo dobrego ale też i sporo napsuły, przed paczem w matarowie był gang na gangu, teraz okolica świeci pustkami ale za to można pobawić się w skirmish PvP i wojnę podjazdową w amarr space.
A jeśli ktoś chce i może zebrać gang mimo lata/euro/diablo 3 etc. zawsze może sobie polecieć do gallanciaków powalczyć z  ekipami typu Shadow Cartel, Snuffbox, DnD. Tylko, że tam to trzeba twardą dupę mieć :D
Także low sec objęty FW tętni życiem po zmianach, co i rusz pojawiają się nowe korpy czy to w milicji amarr czy matar, takiego napływu ludzi nie widziałem tu przez te 2 lata, które spędziłem w milicji.

@up

Tu masz rację, to,że nie ma nagrody za bronienie systemów jest na maksa skopane. W tym wzgl CCP zlamiło,  nie dość, że dostajemy w dupę to jeszcze jesteśmy odcięci od źródła zarobku - to przypomina trochę kopanie leżącego.
No i niezbyt dobrze świadczy o "potężnym" Imperium Amarrskim, że skąpi nagrody obrońcom swojego terytorium.

Theronth:
Przez dwa lata nie widziałem SnuffBoxa w ustawieniu, które nie jest gejowskie jak cholera. Zwykle wychodzi stosunek 1 DPS :1 Logi : 1 Falcon.
 Ci co byli na Caldari Faction Night mogą potwierdzić.

Jak dotąd FW mnie rozczarowuje, bo oprócz wspomnianego wiele razy wylewu Thrasherów nic się nie zmieniło jeśli chodzi o PvP. Jak dla mnie 0.0 > low.

Colonel:

--- Cytat: Theronth w Czerwiec 25, 2012, 00:35:33 --- Jak dotąd FW mnie rozczarowuje, bo oprócz wspomnianego wiele razy wylewu Thrasherów nic się nie zmieniło jeśli chodzi o PvP. Jak dla mnie 0.0 > low.

--- Koniec cytatu ---

Poprawka  ;)

0.0 + low > FW

RobekPL:

--- Cytat: Colonel w Czerwiec 25, 2012, 06:54:43 ---Poprawka  ;)

0.0 + low > FW

--- Koniec cytatu ---

Jak rozumiem Col masz alta w FW i powyzsze porownania opierasz na wlasnych doswiadczeniach ?
Wg jakich wskaznikow tak to sobie sklasyfikowales ? Wg jakis policzalnych wartosci ?
Bo ja jestem umysl scisly i lubie liczby, i co nie zajrze na dotlan (tak od poltora miesiaca, prawie codziennie) to systemy Kamela, Kourmonen, Sosala, Tama sa ciagle w czolowce "most violent systems".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej