Eve Online > Background

Opowieści pilota Ezoko - blog

<< < (31/33) > >>

Ptysiu:

--- Cytat: Doom w Sierpień 29, 2015, 11:33:48 ---Krążownik Liniowy klasy Kaczor  ::)

--- Koniec cytatu ---

E, tam - Krążownik klasy "Pęknięcie" Roxorz :D

Filip Bonn:
Google mówi że słowo "pęknięcie" posiada od 90 do 190 synonimów. Polska język piękna język.

Wysłane z mojego MotoE2(4G-LTE) przy użyciu Tapatalka

Ezoko:

--- Cytat: ManganMan w Sierpień 29, 2015, 11:25:58 ---Ezo, weź z nami zagraj w Full Thrusta choćby raz na jakiś czas, ok? :)

--- Koniec cytatu ---
Jezu, MM :) ja z 15 lat temu miałem FT w ręku! I poza pomalowaniem floty, nigdy nie grałem... Świat wirtualny jest "łatwiejszy" pod względem czasu ;)

Ezoko:

--- Cytat: Doom w Sierpień 29, 2015, 11:33:48 ---Krążownik Liniowy klasy Kaczor  ::)

--- Koniec cytatu ---

Cóż, kto ich tam wie, tych wojskowych: np. Samobieżna haubica 2S1 Goździk, więc kaczor też może być ;)

Ptysiu:

--- Cytat: Ezoko w Sierpień 30, 2015, 16:34:10 ---Cóż, kto ich tam wie, tych wojskowych: np. Samobieżna haubica 2S1 Goździk, więc kaczor też może być ;)

--- Koniec cytatu ---

Jest i Piwonia. Afaik wszystkie te "kwieciste" nazwy to sprzęt rosyjskiego radzieckiego pochodzenia i nazewnictwa. Nie zmienia faktu, że Krążownik klasy Pęknięcie, Kaczor, czy Dźgacz (oficjalnie jedynie słuszny, koszerny, zgodny z ogólnie przyjętymi zasadami etc. odpowiednik słowa "Stabber") są cokolwiek zabawne i nie do końca miałbym ochotę gdziekolwiek zobaczyć tego typu tłumaczenie :D.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej