Eve Online > Background
Opowieści pilota Ezoko - blog
Ptysiu:
--- Cytat: Doom w Sierpień 29, 2015, 11:33:48 ---Krążownik Liniowy klasy Kaczor ::)
--- Koniec cytatu ---
E, tam - Krążownik klasy "Pęknięcie" Roxorz :D
Filip Bonn:
Google mówi że słowo "pęknięcie" posiada od 90 do 190 synonimów. Polska język piękna język.
Wysłane z mojego MotoE2(4G-LTE) przy użyciu Tapatalka
Ezoko:
--- Cytat: ManganMan w Sierpień 29, 2015, 11:25:58 ---Ezo, weź z nami zagraj w Full Thrusta choćby raz na jakiś czas, ok? :)
--- Koniec cytatu ---
Jezu, MM :) ja z 15 lat temu miałem FT w ręku! I poza pomalowaniem floty, nigdy nie grałem... Świat wirtualny jest "łatwiejszy" pod względem czasu ;)
Ezoko:
--- Cytat: Doom w Sierpień 29, 2015, 11:33:48 ---Krążownik Liniowy klasy Kaczor ::)
--- Koniec cytatu ---
Cóż, kto ich tam wie, tych wojskowych: np. Samobieżna haubica 2S1 Goździk, więc kaczor też może być ;)
Ptysiu:
--- Cytat: Ezoko w Sierpień 30, 2015, 16:34:10 ---Cóż, kto ich tam wie, tych wojskowych: np. Samobieżna haubica 2S1 Goździk, więc kaczor też może być ;)
--- Koniec cytatu ---
Jest i Piwonia. Afaik wszystkie te "kwieciste" nazwy to sprzęt rosyjskiego radzieckiego pochodzenia i nazewnictwa. Nie zmienia faktu, że Krążownik klasy Pęknięcie, Kaczor, czy Dźgacz (oficjalnie jedynie słuszny, koszerny, zgodny z ogólnie przyjętymi zasadami etc. odpowiednik słowa "Stabber") są cokolwiek zabawne i nie do końca miałbym ochotę gdziekolwiek zobaczyć tego typu tłumaczenie :D.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej