Śmietnisko > Off Topic
Pyskówki na temat poziomu kadry narodowej oczami ekspertów (było typy EURO 2012)
Lt Rook:
Temat wyczerpany, nie będzie więcej typów w grupie "A", prosze zamknąć i wysłać do archiwum/skasować, bo się flejm zaraz zrobi. >:D
kamel:
Linku nie czytałem przyznaję bo mi się 3 razy nie chciał załadować teraz zadziałał widzę dlaczego mogłeś tak to zrozumieć,dlatego sprostowanie dla ciebie.
Czytałem wypowiedź Błaszczykowskiego o premiach i fakt zaznaczył w swojej wypowiedzi, że nie zostały ustalone ich wysokość ale mówił to w kontekście całej wypowiedzi w której jechał na PZPN i jego brak profesjonalizmu i mierne kontakty z drużyną , ale co najważniejsze mówił również w tym wywiadzie, że premie nie są ważne a wypowiedź Błaszczykowskiego która jest w podanym przez ciebie linku jest niepełna, czytałem całość zresztą na tym samym serwisie, dlatego po prostu twoja możliwość do oceny wypowiedzi została zredukowana do 0 przez wycięcie części wypowiedzi Błaszczykowskiego z reportażu.... media w Polsce...
A propo dziękowania za grę... człowieku a czego ty się spodziewałeś po Polskiej piłce nożnej ? Od losowania wiadomo było, że mamy największe szczęście jakie można mieć bo trafiła nam się najsłabsza grupa co nie oznaczało, że lekko sobie z niej wyjdziemy... widzę, że media i ich rozdmuchana propaganda narobiły ci wielkich nadziei a niestety realia rozczarowały... no cóż ja od samego początku miałem nadzieję, ale byłem realistą i rozczarowany zbytnio nie jestem.
Dormio:
Nadzieję mam zawsze jak Nasi grają, bo wiary zaczyna mi już brakować :P
--- Cytat: Kamel w Czerwiec 18, 2012, 10:59:00 ---Linku nie czytałem przyznaję bo mi się 3 razy nie chciał załadować teraz zadziałał widzę dlaczego mogłeś tak to zrozumieć,dlatego sprostowanie dla ciebie.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki, że zechciałeś sprostować.
--- Cytat: Kamel w Czerwiec 18, 2012, 10:59:00 ---Czytałem wypowiedź Błaszczykowskiego o premiach i fakt zaznaczył w swojej wypowiedzi, że nie zostały ustalone ich wysokość ale mówił to w kontekście całej wypowiedzi w której jechał na PZPN i jego brak profesjonalizmu i mierne kontakty z drużyną , ale co najważniejsze mówił również w tym wywiadzie, że premie nie są ważne a wypowiedź Błaszczykowskiego która jest w podanym przez ciebie linku jest niepełna, czytałem całość zresztą na tym samym serwisie, dlatego po prostu twoja możliwość do oceny wypowiedzi została zredukowana do 0 przez wycięcie części wypowiedzi Błaszczykowskiego z reportażu.... media w Polsce...
--- Koniec cytatu ---
Nie sądzisz, że to gra pod publikę z jego strony ? Uważasz to za zasadne zachowanie z jego strony ? Dla mnie to publiczne pranie brudów i szczerze jestem zaskoczony, że tak szybko zaczęli się "okładać" kto jest winny przegranej... Poza tym napisałem, że ma jaja:
--- Cytat: Dormio w Czerwiec 18, 2012, 09:05:28 ---Błaszczykowski ma chociaż jaja i mówi otwarcie, że z PZPN nie da się umawiać, chociaż nie podoba mi się osobiście, że mówi to w kontekście kasy !
--- Koniec cytatu ---
Twierdzi, że takie problemy (zacytuję: brak wejściówek i nieustalone zasady premiowania) nie pozwoliły mu się skupić na grze, czyli należy zakładać, że zamiast skupić się na grze myślał o kasie ?! Przyznaję, że nie rozumiem dlaczego wejściówki nie były z zasady wręczane piłkarzom w jakieś tam ilości (np. 3 szt/każdego), ale z wypowiedzi wnoszę raczej, że to miał być przykład nadużyć prezesa PZPN, w którego gestii pozostawała spora liczba wejściówek. Poza tym uważasz, że nie było go stać by zapłacić za bilety z własnej kasy (znów wracamy do kasy) ? Nawet jeśli miałby kupować u "konika"...
--- Cytat: Kamel w Czerwiec 18, 2012, 10:59:00 ---A propo dziękowania za grę... człowieku a czego ty się spodziewałeś po Polskiej piłce nożnej ?
--- Koniec cytatu ---
Ano chyba zbyt wiele się spodziewałem, ale na wytłumaczenie mam jedynie, że po grze z Rosjanami zakładałem (niesłusznie jak widać), że mogą grać na równym poziomie przez cały mecz.
Zsur1aM:
Tak to jest jak sie czyta informacje/wypowiedzi z drugiej reki. Media zawsze szukaja i kreuja sensacje, bo to sie sprzedaje.
Premie byly tylko przykladem dezorganizacji w PZPN i jednoczesnie odpowiedzia na pytanie dziennikarza, blasczykowski glownie narzekal na brak odpowiedzi ze strony pzpn w sprawie biletow i sie w ogole mu nie dziwie, bo pewnie nie bylo by problemu (dla pilkarzy) gdyby prezio stwierdzil ze takowych po prostu nie ma, zamiast leciec w kulki do za 5 dwunasta i komplikowac sprawe.
HammerSnake:
--- Cytuj ---Twierdzi, że takie problemy (zacytuję: brak wejściówek i nieustalone zasady premiowania) nie pozwoliły mu się skupić na grze, czyli należy zakładać, że zamiast skupić się na grze myślał o kasie ?! Przyznaję, że nie rozumiem dlaczego wejściówki nie były z zasady wręczane piłkarzom w jakieś tam ilości (np. 3 szt/każdego), ale z wypowiedzi wnoszę raczej, że to miał być przykład nadużyć prezesa PZPN, w którego gestii pozostawała spora liczba wejściówek. Poza tym uważasz, że nie było go stać by zapłacić za bilety z własnej kasy (znów wracamy do kasy) ? Nawet jeśli miałby kupować u "konika"...
--- Koniec cytatu ---
Normalna federacja piłkarska, załatwia rodzinie bilety, transport i noclegi, bo to może jeszcze bardziej zmotywować piłkarzy + żeby mieli spokój psychiczny, od tego są ci ludzie. Tak federacje same skaczą wokół piłkarzy, żeby rodziny przyjechały. No ale jak ktoś po podstawówce ma o czymś takim pomyśleć? Miliardy poszły na to euro, ale na kilkadziesiąt wejściówek dla rodzin piłkarzy zabrakło kasy, bo nie zamierzam śnić, że ktoś zafundowałby im hotel czy przelot. Będą bilety, nie będą no ja za przeproszeniem ... . To jest ostatnia rzecz o której powinien myśleć zawodnik przed meczem. Tą kasę z Pzpnu pewnie wszyscy tam mają głęboko w d..., bo tyle zarabiają, że nie zbiednieją nie martw się, ale jeżeli przed meczem trwają jakieś negocjacje o rzeczy, które x miesięcy temu powinny być uzgodnione to to jest zwyczajna patologia ze strony pzpnu.
Przed meczem jest cisza, czy to w hotelu czy w samolocie, żeby piłkarze się koncentrowali, a nie zaprzątanie głowy i zabawy w głuchy telefon z jakimś ..... .
Koleś to wygarnął, bo się zwyczajnie wkurzył, jak Lato się przechwalał, że ma świetny kontakt z drużyną. Mógł poczekać parę dni, ale widać tak się zagotował, że nie wytrzymał.
dla mnie eot, robota czeka, a z doświadczenia wiem, że Dormia się nie przegada. :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej