Śmietnisko > Off Topic
Dość ciekawe ujęcia bitwy
Khobba:
Był kiedyś taki piękny rosyjski film "Taras Bulba" o kozakach, w którym każdy dzielny kozak jak umierał, to zanim wyzionął ducha, zdążał jeszcze zawołać tekst w rodzaju "Och niech przeklęci będą Polacy, którzy bezczeszczą świętą rosyjską ziemię, lecz moja krew nie była przelana na darmo.." itd. przez jakieś dwie minuty. Przednia rozrywka, zaprawdę.
--- Cytat: Herezja w Kwiecień 19, 2012, 16:39:52 ---ps1. Jestem z dziada pradziada Polakiem (to informacja dla tych, którzy chcieliby się doszukiwać czegoś w moich "korzeniach").
--- Koniec cytatu ---
Dam sobie rękę uciąć, że każdy Polak ma w krwi taką mieszankę narodowości, że każdy skinhead by zawału dostał na samą myśl.
[VIDE] Herezja:
Co nie zmienia faktu, że na ziemi polskiej jestem wychowany i czuje się z nią związany ale ... tak jak kiedyś były sejmy i przekupni pany szlachta tak teraz znów mamy sejmy i znów pany szlachta kupczą dobrem polski.
ps. Nie jestem narodowościowcem i nie mam ogolonej łepetyny a także nie jestem młodym gniewnym, który nie daje innym możliwości mieszkania w Polsce itd. Po prostu mnie wnerwia to, że choć w teorii mamy wybory to u steru nadal to samo towarzystwo co nie rzadko już od 15 lat wstecz siedzące.
Khobba:
--- Cytat: Herezja w Kwiecień 19, 2012, 17:04:43 ---Co nie zmienia faktu, że na ziemi polskiej jestem wychowany i czuje się z nią związany ale ...
--- Koniec cytatu ---
Siur, kultura to kultura i to, moim zdaniem, ona stanowi o narodowości, a nie jakaś mityczna "krew". Jeśli ktoś, dajmy na to z Indii wprowadzi się do Polski, czuje się Polakiem, mówi po Polsku i, co najważniejsze, płaci podatki w Polsce, to znaczy, że jest Polakiem (co najwyżej z obcym pochodzeniem).
--- Cytat: Herezja w Kwiecień 19, 2012, 17:04:43 ---tak jak kiedyś były sejmy i przekupni pany szlachta tak teraz znów mamy sejmy i znów pany szlachta kupczą dobrem polski.
Po prostu mnie wnerwia to, że choć w teorii mamy wybory to u steru nadal to samo towarzystwo co nie rzadko już od 15 lat wstecz siedzące.
--- Koniec cytatu ---
bla bla bla - sam na nich głosujesz :)
ManganMan:
Bo jak politycy mamią nam we łbie i potem tak się dzieje. Ja osobiście jestem za przywróceniem monarchii (rzecz jasna to się litwinom i ukraińcom raczej nie spodoba) oraz za uznaniem Krakowa jako stolicę Polski, ot co.
Aenyeweddien:
--- Cytat: ManganMan w Kwiecień 20, 2012, 09:53:16 ---Bo jak politycy mamią nam we łbie i potem tak się dzieje. Ja osobiście jestem za przywróceniem monarchii (rzecz jasna to się litwinom i ukraińcom raczej nie spodoba) oraz za uznaniem Krakowa jako stolicę Polski, ot co.
--- Koniec cytatu ---
Duża ilość osób z Krakowa by się nie ucieszyła z tego faktu...
A ja jako warszawianka byłabym z tego faktu zadowolona ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej