Eve Online > Market
WTB Capital Pilot
SokoleOko:
--- Cytat: Isengrim w Kwiecień 12, 2012, 11:38:18 ---Sokole, alez ja wiem, ze capsy Minmatarskie ssa, ale z drugiej strony sa IMHO najladniejsze w grze i o to mi chodzi.
--- Koniec cytatu ---
Ale czy Ty grasz 2 miesiące, żeby kierować się wyglądem statku? Liczy się to czy jest dobry. Poza tym, matarskie capsy są automatycznie primary, bo najłatwiej je zabić.
--- Cytat: Isengrim w Kwiecień 12, 2012, 11:38:18 ---Poza tym ciagle licze na revamp Naglfara tak, zeby mogl fitowac 4 dziala. :)
--- Koniec cytatu ---
Zapomnij. Wszystkie inne dready mają po trzy działa/launchery, więc Nag będzie mógł sfitować maks. 3. Ale nawet jeśli to nastąpi, to nie zmieni to faktu że nadal będzie miał fail tank i z dupy optimal.
--- Cytat: Isengrim w Kwiecień 12, 2012, 11:38:18 ---Caldari nie wchodza w rachube, Phoenix nie dosc, ze wyglada jak trumna, to jeszcze nie nadaje sie do NICZEGO poza strzelaniem do PoSow.
--- Koniec cytatu ---
Bzdury opowiadasz. Wygląd - rzecz gustu, mi się akurat podoba a do tego w Inferno znacząco zyska po dodaniu modeli launcherów. Natomiast dmg z torped w capitala w chodzi jak w masło - z maks skillami (mi już niedużo brakuje) masz 130k volleya. Fakt, że pewnie o wiele gorzej trafia w subcapitale ale zaraz będzie nerf trackignu XL dział i sprawa się wyrówna.
Problemem Phoenixa w dużych flotach jest to, że jest shield tankerem. Pantheony są armorowe, więc ciężko Phoenixa poratować pomiędzy cyklami siege bo trzeba byloby mieć shield repki. Kolejny ból to cena dmg modów - Caldari Navy BCS kosztuje ponad 100 mil, a taki FN Magstab = 50 (przy czym Moros ma 2, a Phoenix 4!).
Natomiast niezależnie od tego co wybierzesz:
- Siege T2 or GTFO (Tactical Weapon Reconfiguration V). Różnica jest kolosalna!
- Nie oszczędzać na ficie! Named guny (w przypadku Naglfara launchery można mieć meta 0, bo i tak bonusu nie ma), named repki/booster. Ceny nie są zaporowe, a różnica spora.
- zawsze mieć w cargo faction ammo z myślą o strzelaniu do capitali (+15% przy 10k DPS-u robi bardzo dużą różnicę).
- kupując dreada warto szukać "czystego" hulla - na kontraktach dominują faile z CCC, a powinny być semiconductory.
Goomich:
--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 12, 2012, 12:06:34 ---- kupując dreada warto szukać "czystego" hulla - na kontraktach dominują faile z CCC, a powinny być semiconductory.
--- Koniec cytatu ---
Dread powinien mieć semiconductory? :o
Isengrim:
--- Cytat: Nitefish w Kwiecień 12, 2012, 11:53:43 ---No nie, jak możesz takie paszkwile pisać pod adresem uber zajebistych i ślicznych kapsli amarskich :)
--- Koniec cytatu ---
Amarzy to maja jednego uber zajebistego i slicznego capsla. Avatar sie nazywa. :) Archon jeszcze ujdzie, ale Revelka mnie jakos odrzuca. Wyglada jak dinozaur w ciazy. :)
W ogole to plan jest taki, zeby kupic kapslolota i potem doskillowac mu druga rase - Matarow albo "te uzyteczna". ;)
P.S. Nie gram dwa miesiace, ale ciagle jestem nubem i to jak statek wyglada jednak troche sie dla mnie liczy. ;)
Nitefish:
To lepiej odwrotnie - kup użytecznego kapsolota a potem doskiluj sobie np matarów.
GlassCutter:
--- Cytat: Mona X w Kwiecień 12, 2012, 12:10:23 ---Dread powinien mieć semiconductory? :o
--- Koniec cytatu ---
prawie 5 minut kręcenia shield boostera imo wygląda duużo lepiej niż prawie 2 :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej