Śmietnisko > Off Topic
Prosba o wypelnienie ankiety
Tloluvin:
--- Cytat: Starakopara w Kwiecień 11, 2012, 13:14:27 ---ciekawy temat, z przyjemnością wypełniłem :)
--- Koniec cytatu ---
Dzieki
Temat o mobbingu byl jedynym ciekawym z dopstepnych wiec go wzialem. Gorzej troche, ze to temat rzeka na czym mocno cierpi moja ilosc czasu wolnego.
No i jeszcze ta czesc badawcza mnie dobija
--- Cytat: Dux w Kwiecień 11, 2012, 13:43:44 ---Wg mnie pytanie o minimalny czas trwania mobbingu jest zbyt zamknięte, bo też w pewnych przypadkach pod mobbing podpadną zachowania w trwające w okresie znacznie krótszym
--- Koniec cytatu ---
Mowisz o pytaniu - Co najmniej ile czasu musi trwać szykanowanie, żeby zostało uznane za mobbing?
Wydawalo mi sie, ze jest ok, ale moze powinienem faktycznie z 2tyg zrobic 2tyg lub mniej, a z 1 rok zrobic 1 rok lub wiecej
--- Cytat: Dux w Kwiecień 11, 2012, 13:43:44 ---Za kare na to pytanie nie odpowiedziałem :P
--- Koniec cytatu ---
W ramach pokuty udzielilem sobie nagany wzrokowej.
W kazdym razie dzieki za wypelnienie reszty
--- Cytat: Starakopara w Kwiecień 11, 2012, 13:47:25 ---to tak jak ja ;D
--- Koniec cytatu ---
To tak jak wyzej ;)
--- Cytat: Gaunt w Kwiecień 11, 2012, 14:13:42 ---wiem o co Tobie chodzi, na demotywatorach było >:D
--- Koniec cytatu ---
Szczerze to nie widzialem tego na demotywatorach, ale na klonach w zasadzie jest to samo wiec pewnie tam jest tylko mi akurat umknelo.
Jakby Ci sie chcialo wyslij mi link PW to zobacze czy to jest to samo
--- Cytat: Gaunt w Kwiecień 11, 2012, 14:13:42 ---wypełniona ankieta, ale za nagrodę podziękuje :D
--- Koniec cytatu ---
Dzieki
Menda społeczna:
--- Cytat: Dux w Kwiecień 11, 2012, 13:43:44 ---Wg mnie pytanie o minimalny czas trwania mobbingu jest zbyt zamknięte, bo też w pewnych przypadkach pod mobbing podpadną zachowania w trwające w okresie znacznie krótszym, niż najkrótszy termin podany w ankiecie. Za kare na to pytanie nie odpowiedziałem :P
--- Koniec cytatu ---
"Według art. 943 § 2. Kodeksu pracy mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika...polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu..."
Ciężko nazwać dwa tygodnie długotrwałym nękaniem. Chyba że pytanie to, nie miało sprawdzać wiedzy z zakresu prawa pracy, a nasze osobiste odczucia.
Ankieta wypełniona, ale obawiam się, że większość wypełniających o mobbingu słyszało tylko w radio, a jej wartość naukowa będzie znikoma.
Tloluvin:
Wez mi tu nie rzucaj paragrafami bo psujesz mi ankiete :P
A ankieta faktycznie nie ma na celu sprawdzac znajomosci prawa, a to jak ludzie postrzegaja mobbing
Dux:
--- Cytat: Menda społeczna w Kwiecień 11, 2012, 15:04:05 ---Ciężko nazwać dwa tygodnie długotrwałym nękaniem.
--- Koniec cytatu ---
Jest takie orzeczenie SN, ....[ocenzurowano].
Modyfikacja, co by inni w teście nie oszukiwali :P
Tloluvin:
Miejscie litosc i wstrzymajcie sie troche z dyskusja zeby nie sugerowac innym odpowiedzi
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej