Forum Gry > Inne gry
Star Conflict
Filip Bonn:
--- Cytat: qlko1 w Luty 17, 2016, 07:55:39 --- MortimerPL to jakiś twój krewny?
--- Koniec cytatu ---
+1
Też się nad tym kilka razy zastanawiałem, ten sam "typ".
Zgudi:
Xantinos, oskarżasz EVE o pay to win, a w tydzień wydajesz 400+ zł na upgrade do stateczków w SC. Wszystko w nim uważasz za idealne, wręcz doskonałe. Może wy tam kościół wiecznego oddania dla Gaijim zakładacie? :)
xantinos:
--- Cytat: sztosz w Luty 17, 2016, 10:01:02 ---To ty pisałeś o rankingu opartym na realnych dokonaniach, więc chcę wiedzieć w jaki sposób dokonania w SC są bardziej realne o dokonań w EVE. Ostatnim razem zamiast napisać na temat, napisałeś o systemie punktacji w SC.
Ale przecież w SC masz dokładnie taki sam brak realizmu jak w EVE, czy jak w Elite. I tu i tam statki mają magiczne bariery prędkości z którą mogą się poruszać, a obrót zmienia kierunek lotu (LOL). Elite jest o tyle lepszy, że można tam wyłączyć flight assist, ale ograniczenie prędkości pozostaje. Jedyne co różni w tym zakresie Eve od SC to perspektywa, czyli to że w EVE można przejść do widoku taktycznego, a w SC nie.
Mając powyższe twoje dwa posty na uwadze, można śmiało założyć że nie masz zielonego pojęcia co w ogóle słowo realizm oznacza. Polecam zajrzeć od słownika.
--- Koniec cytatu ---
Ty naprawdę nie rozumiesz czy próbujesz mnie porostu strolować żebyśmy 5 stron o niczym gadali ?
Realizm w znaczeniu oceny umiejętności gracza opartego na śmierci innego opisałem ci na stronie 5 realizmu wybuchów opisywać nie będę bo to bzdura.
Powiem wszystko o SC jak skoncze grid na 15 poziomie zbadam kazdy aspekt gry jak zbadałem swego czasu eve i ocenie.
W sc kasa nie wpływa na walkę możesz sobie kupić malowanie, albo portrecik lub konto plus żeby szybciej zarabiać lub zbierać expa.
W eve kup 30 pleksow i sprzedaj za ISK, kup strzykawki i w tydzień możesz mieć kozaka jak swego czasu Chińczycy robili w wow.
Do tego kupisz sobie co chcesz bo ISK będziesz mieć jak lodu :) nie jest to pay to win ?
Zakładam, że posiadasz zainstalowane SC skoro tak autorytarnie się wypowiadasz, wejdź w ustawienia hud i klawiszologie i porównaj sobie eve i SC ja ci tego opisywać nie będę.
A, że głupoty gadasz ja wiem a ty się sam przekonaj.
Miłego dnia
Skaza:
--- Cytuj ---to nie graj i mi nie zawracaj dupy swoimi płacz postami idź męczyć eve
--- Koniec cytatu ---
Przeczytałem Twoje wypowiedzi oraz wypowiedzi pozostałych uczestników dyskusji. Nie zgadzam się z Twoim zdaniem, ani Twoimi argumentami głoszącymi wyższość SC nad EVE. Zupełnie to do mnie nie przemawia i uważam, że nie masz racji. Jednak potrafię uszanować czyjeś gusta i nigdy nie próbowałem "na siłę" przekonać kogoś do tej lub jakiejś gry, filmu, książki...
Dlatego, właściwie nie rozumiem, o co Ci tak naprawdę chodzi? Prowadzisz jakąś świętą wojnę? Krucjatę przeciwko niewiernym? Nie spodobało się nam Star Conflict (nie uważam tego tytułu za nieudany, po prostu nie trafia w moje gusta), uszanuj to i przestań na siłę udowadniać jakie świetne jest SC. Owszem, ma swoje zalety, ale napiszę ponownie - Nie trafia w nasze gusta.
Obawiam się, że dalsza dyskusja nie wniesie niczego nowego. Raczej zamieni się w zwyczajną pyskówkę. Wtedy niedobry admin zamknie temat i na tym wszystko skończy się ;)
VonBeerpuszken:
--- Cytuj ---W eve kup 30 pleksow i sprzedaj za ISK, kup strzykawki i w tydzień możesz mieć kozaka jak swego czasu Chińczycy robili w wow.
--- Koniec cytatu ---
EVe ma to do siebie, że możesz wstrzyknąć i 200 mln SP, ale jak się "nie ograsz" to jesteś dokłądnie takim samym noobem jak ktoś z dwoma milionami. A może być, że ten z dwoma będzie lepszym pilotem, bo aktywnie gra.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej