Eve Online > Dyskusje ogólne

Fanfest 2012

<< < (12/15) > >>

Chupacabra:
ten luncher jest, po to samo co chodzenie po stacji:

1. jest na co ponarzekać
2. odwraca uwagę od innych problemów
3. większość zastanawia się jak to wyłączyć

ale o dziwo odkąd to wprowadzili ja nie muszę odpalać przy każdym patchu repaira, czyli jak zawsze, jednym coś naprawią innym zepsują. Doom po następnym patchu, to nam coś nie będzie działało.

GlassCutter:

--- Cytat: Chupacabra w Marzec 27, 2012, 13:07:08 ---Doom po następnym patchu, to nam coś nie będzie działało.

--- Koniec cytatu ---

Ot krąg życia :)

Net:
Po obejrzeniu Dusta z fanfestu ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=45mlVuLs_Nw&feature=g-vrec&context=G24652b2RVAAAAAAAADQ duzo lepiej sie oglada :)

Kilka ale:

- na PC powinni zintegrowac Dusta w kliena EVE ! 8)  Przelaczanie sie w rodzaju ladowania marines na planecie :) Swoja droga to wyglada ono jak ladowanie predatorow z roznych filmow o predatorach. Co z kolei sugeruje jak moglby nastapic powrot na statek skloakowany gdzies na orbicie...

- na filmiku widzimy airstrike prosto na goscia, z ktorym "bohater" rozmawia i tego jakos mi brakowalo na bombardowaniu z fanfestu :) - rzadziutki deszczyk gdzies tam daleko... Pominmy to, ze tu na filmiku jest to centralnie beam w goscia i wyglada jak prywatna zemsta, i (prawie) zadnego taktycznego zastosowania... Ale taka opcja bylaby OK :-\  Pominmy na razie jakis zoom wizji z orbity :) moze kiedys...

- na pokazie bombardowania z festu wszystko jest kompletnie niemrawe i wlasciwie CALUTKI CZAS PRZELADOWUJA MAGAZYNKI >:(  70% czasu to krycie sie aby przeladowac po 1 serii...

- strzelaja z broni maszynowej na dystans na jaki lepiej jest uzyc snajperki... Taki koniec falloffa :> Te przyblizenia w ich karabinkach sa zalosne... Kilka stopni zoomu a najlepiej plynny ?

- jak pojawia sie cos w bliskim zasiegu to: a) goscie stoja w miejscu i strzelaja, przeciwnicy to samo; b) dlugo trzeba sie przegryzac przez shield/armor/strukture :) a) wynika z b) ale to jest kompletna i totalna NUDA jak na fps ! Hitpointy (head/torso/etc) ? To juz standard a tu tego nie widzialem...

- gdyby tak polaczyc filmik z 2006 z tym powyzej i dostarczanie tankow robic frytkami ? :) Tez obecne statki moglyby odwalac robote helikopterow i odrzutowcow :) Wyobrazcie sobie zastosowanie Stealth Bomberow na polu walki.... :P  W kazdym badz razie nie ma sensu robic odzielnego engine dla sprzetu latajacego...

- na filmiku powyzej mamy sprzezenie zwrotne - "bohater" zdradzil najemnikow, za co dostal instant po oczach z blastera. Walki na stacjach raczej nie zaimplementuja szybko ale interakcja Dust <-> Eve powinna byc wlasnie dwustronna i nie "dlugo falowa" np. poprzez rozliczanie sie na poziomie aliansow. Przeciez nie cos w stylu: "Dla tych nie bedziemy pracowac bo oni nas ostatnio wrobili ! Ale ci drudzy sa OK, oni nas na pewno nie zostawia na lodzie."  :P - no coz, tak osobiscie powiem, ze aktualny stan "folkloru Eve" nie uwazam za wlasciwy :) Pewnie sie skonczy tym, ze alianse beda mialy prywatne armie stalych najemnikow i beda placily za ich fity :) Moze by tak rozwinac bounty hunting ? Bo obecnie to martwa opcja w grze... Strefy HI/Low/Null na stacjach ?  8)

Na razie nie zbiera mi sie na kupowanie konsoli :)

Siri Irme:
Fajna by była jeszcze opcja walk na outpostach. Zamiast suchego przejęcia, walki w trzewiach stacji... ehh :)

Dormio:

--- Cytat: Doom w Marzec 27, 2012, 10:18:47 ---Też nie mam średnniowiecznego kompa, gra co prawda się uruchamia, ale odkąd patchowanie jest przez to gówno to każdy kolejny patch muszę ręcznie ściągać bo za pośrednictwem launchera wypieprza mi błąd.

--- Koniec cytatu ---
Mi dotąd pokazał się 1 raz błąd (grafa) - przeładowanie kompa wystarczyło.

--- Cytat: Net w Marzec 27, 2012, 18:14:02 ---- na pokazie bombardowania z festu wszystko jest kompletnie niemrawe i wlasciwie CALUTKI CZAS PRZELADOWUJA MAGAZYNKI >:(  70% czasu to krycie sie aby przeladowac po 1 serii...

--- Koniec cytatu ---
A to było bombardowanie orbitalne ? Mi wyglądało na Apoki stojące na niskiej orbicie i strzelające laserami w centra dowodzenia cele na planecie...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej