Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
{Vault 303} - Rekrutuje, dyskusja
Chupacabra:
Pol forum ma to do siebie że jak zaczniesz czytać od końca to będziesz miał obraz z końca pleców.
ale, że miałem dobry dzień i wyładowałem się na rowerze to wersja skrócona topiku specjalnie dla Ciebie. Będę pisał powoli, bardzo powoli i drukowanymi.
po dyskusji o Vault, i o tym jak nie tracić nowych graczy. Tony wyraził swoje zdanie o Unseen Akademy, i nie widział powodu dla którego, ktoś po akademii miałby lepiej asymilować się w grze, wróć trudne słowo, sorry. ....ktoś po ukończeniu akademii miałby łatwiejszy start i nie zniechęcił się do gry. Ja Tonemu odpisałem , że wg mnie trafienie do wyprofilowanego korpa, powoduje poznanie tylko tego aspektu gry jaki preferuje dana korporacja, a to nie zawsze może wszystkim odpowiadać i w efekcie doprowadzi do porzucenia gry.
Nie wiem czy dostrzegasz różnicę, ale Vault nie ma profilu, chce robić wszystko, przynajmniej na razie, a Unseen ma jasny zadeklarowany cel i profil, oni chcą nauczyć kadetów wszystkiego. Unseen nie jest korporacją w dosłownym tego słowa znaczeniu, tak jak szkoła podstawowa nie jest, szkołą na całe życie, choć jak widać nie wszystkim przyszło jej opuszczenie bez problemów. Ludzie którzy chcą pozostać w Unseen muszą wejść w skład kadry prowadzącej szkolenia, jęli nie mają wiedzy i nie chcą się poświęcić na naukę kadetów, to po 2 miesiącach kadeci są wyrzucani z akademii żeby mogli rozpocząć życie w Eve na własną rękę.
Czy Vault, ma zamiar po 2 miesiącach wyrzucać swoich membersów? po to żeby z bagażem wiedzy i doświadczeń zasilili inne czasem wrogie korporacje?
edytka:
Mój żon, gra w Eve, i mogłem jej wszystko sam opowiedzieć, i nie jednego ją nauczyć, ale zrobił bym to ze swojej perspektywy, a nie chciałem. Poszła do Unseen, poznała grę i ludzi, i teraz działa sobie sama, a gdybym ją wziął do Idei to pewnie po pierwszym roamie, że o CTA nie wspomnę, już by jej w Eve nie było
Colonel:
Jest takich korpow jak Valut troche w naszym Community,
wszystkie poluja na swiezynki na poliszu opowiadajac przy okazji jaka tu na centrali jest burżuazja i bufonada...
mnie to smieszy ale nie przeszkadza...
Uwazam ze jesli ktos jest rozgarniety to bedzie szukal nowych doznan
az zaparkuje na dluzej w organizacji innej niz zaczynal.
Jednak UA jest o tyle lepsze ze niczego "nie odkrywa",
wykladowcy maja wiedze i doswiadczenie w jej przekazywaniu.
Wszystko jest fajnie i profesjonalnie zorganizowane.
Mialem u siebie i ludziki po jakims korpie co to o nim nigdzie nie slychac, mialem i ludziki po UA...
roznica jest "ogromna"...chyba wiecie co mam na mysli.
Wiec polecam "nie wycierac sobie dupy" Akademią, szczegolnie osobom nowym,
bo wyglada to tak jakby na wejscie chcialy zablysnac jakas skandalo / rewolucja...
a efektem ich dzialan jest tactical face palm calej reszty.
sc0rp:
Nie wyswiecajcie tak UA, Latalem z kilkoma pilotami z medalem ukonczenia akademii iprzykro mi to mowic ale mam wrazenie ze te medale ukonczenia rozdawane sa za free.
Nie twierdze ze w UA niczego nie ucza lub zle ucza bo to nieprawda, twierdze jedynie ze procedura przyznawanie medalu jest do d.... bo jak mozna bylo oznaczyc medalem ukonczenia ua osobe ktora nie wie co to align czy safespot. A z drugiej strony oblac osobe ktora nie umiala rozwinac skrotu ABC
A odnosnie V303 co Wam oni przeszkadzaja liczb nue macie ze tak biadolicie?
Pol Kent:
--- Cytat: Chupacabra w Marzec 18, 2012, 18:56:08 ---(...) ale, że miałem dobry dzień i wyładowałem się na rowerze to wersja skrócona topiku specjalnie dla Ciebie. Będę pisał powoli, bardzo powoli i drukowanymi.
(...) Ja Tonemu odpisałem , że wg mnie trafienie do wyprofilowanego korpa, powoduje poznanie tylko tego aspektu gry jaki preferuje dana korporacja, a to nie zawsze może wszystkim odpowiadać i w efekcie doprowadzi do porzucenia gry.
(...)
--- Koniec cytatu ---
Starałeś się, to widac i ująłes mnei za serce tym ale z przykrością stwierdzam, że mimo tego, że pisałeś powoli i drukowanymi to zgubiłeś się w tym co pisałeś i najwyraźniej trafiłeś na manowce.
Może jeszcze raz przeczytaj cały topic od początku ale tym razem powoli może zrozumiesz że gonisz w piętkę.
Tu mały hint dla Ciebie. Zaznaczyłem w tym co napisałeś kluczowy fragment. wierzę, ze go znajdziesz.
A poniżej masz tekst chłopaków z Vault. I teraz zagadka dla Ciebie - wskaż mi ich "wyprofilowanie" jako korpa. Bo ja tu widzę wszystko ZERO WYPROFILOWANIA (napisałem powoli i drukowanymi żeby Ci było łatwiej przeczytać.
I tym optymistycznym akcentem kończąc, pozdrawiam.
Witamy w Vault 303
Jesteśmy ludźmi mieszkającymi w highsecu Caldari.
Nasz teatr działań to:
- misje (w tym pomoc przy epic arc)
- przemysł
- mining
- eksploracja
- wypady do low/null w małych flotach
- działalność policyjna
Przyjmujemy ludzi wszelkich specjalizacji
Wymagamy:
- stand do frakcji Caldari/Amarr >0 z naciskiem na szybki rozwój w tym kierunku do minimum 5.5 (dostępna pomoc)
Oferujemy:
- grę w przyjaznym towarzystwie
- pomoc w zakresie wiedzy i doświadczenia o każdym aspekcie świata EVE
- dostęp do POS-ów w high secu Caldari (tylko dla aktywnych graczy)
- wspólne operacje typu mining czy roamy pvp/ratting (posiadamy statek klasy Orca oraz frachtowiec
Bamsey Amraa:
Dajcie wszyscy ludziom grać z kim kiedy i jak chcą ok?
Nie martwcie sie tak o wallet CCP czy o polskie community jesli oba te podmioty upadna tzn ze byly nic niewarte i tyle. Polskie piekiełko naprawde nie jest najlepszym miejscem na zabawe i nigdy nie bylo... W zadnej grze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej