Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

{Vault 303} - Rekrutuje, dyskusja

<< < (14/20) > >>

Jonas:

--- Cytat: Pol Kent w Marzec 18, 2012, 21:11:38 ---Tu mały hint dla Ciebie. Zaznaczyłem w tym co napisałeś kluczowy fragment. wierzę, ze go znajdziesz.
A poniżej masz tekst chłopaków z Vault. I teraz zagadka dla Ciebie - wskaż mi ich "wyprofilowanie" jako korpa. Bo ja tu widzę wszystko ZERO WYPROFILOWANIA (napisałem powoli i drukowanymi żeby Ci było łatwiej przeczytać.

--- Koniec cytatu ---
A gdzie Chupa napisał, że mówiąc o wyprofilowanym korpie, jak to ładnie podkreśliłeś, mówi o Vault? Minąłeś chyba w czytaniu moment, gdy dyskusja zmieniła tory i weszła na inny wątek.  ;D

--- Cytat: Dark Flonoe w Marzec 18, 2012, 21:00:05 ---Nie wyswiecajcie tak UA, Latalem z kilkoma pilotami z medalem ukonczenia akademii iprzykro mi to mowic ale mam wrazenie ze te medale ukonczenia rozdawane sa za free.
Nie twierdze ze w UA niczego nie ucza lub zle ucza bo to nieprawda, twierdze jedynie ze procedura  przyznawanie medalu jest do d.... bo jak mozna bylo oznaczyc medalem ukonczenia ua osobe ktora nie wie co to align czy safespot. A z drugiej strony oblac osobe ktora nie umiala rozwinac skrotu ABC

--- Koniec cytatu ---
Niestety UA jest poniekąd jak szkoła podstawowa. Mimo szczerych chęci nauczycieli nie każdy wychodzi z niej z umiejętnością poprawnego pisania i liczenia. Medal przyznawany jest za ukończenie szkoleń w pewnym zakresie. Niestety ukończenie nie zawsze jest równoznaczne z posiadaniem pełnej wiedzy z zakresu szkolenia, a nie zawsze zaliczenie jest w stanie wychwycić wszelkie luki. Niestety EVE to bardzo rozbudowana i skomplikowana gra, jeżeli nie zauważyłeś, więc przekazanie wszystkich jej aspektów i wpojenie ich kadetom w ciągu tych kilkunastu godzin szkoleń nie jest możliwe, jeżeli tenże kadet nie wykaże się chęcią zdobywania wiedzy. A wierz mi, miewam na szkoleniu osoby, które z miejsca powinny dostać kopa w dupę, bo mówiąc kolokwialnie próbują mi wsadzić kosz na głowę. Ale zaciskam zęby i staram się wszystkich czegoś nauczyć. Z jakim skutkiem, trudno powiedzieć, ale mam nadzieję, że osoby te mają później dzięki temu łatwiejszy start w innych korporacjach.

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: Colonel w Marzec 18, 2012, 19:14:21 ---Wiec polecam "nie wycierac sobie dupy" Akademią, szczegolnie osobom nowym,
bo wyglada to tak jakby na wejscie chcialy zablysnac jakas skandalo / rewolucja...

--- Koniec cytatu ---

+1
Obserwuje to juz od bardzo dawna, co jakis czas zjawia sie nowa grupka swiezych graczy, ktora stwierdza ze na dyskredytowaniu Akademi da sie ugrac jakis kapital, i ze oni beda robic wszystko lepiej, a najlepszym sposobem na promocje i rekrutacje jest obrzucanie blotem UA na oslawionym kanale polish  8) Akademia ma swoje slabosci, ma lepsze i gorsze turnusy, lepszych i gorszych zarzadzajacych, ale jest i dziala w scisle okreslony sposob, tzn uczy podstaw gry i wysyla w swiat, czego nie mozna powiedziec o tych wszystkich efemerycznych tworach pojawiajacych sie i znikajacych na przestrzeni lat, a ktorych jedynym celem bylo "nachapac sie rekrutow", a ktore w wiekszosci juz nie istnieja. UA jest tworem apolitycznym i otwartym, dzialajacym na zasadzie wolontariatu, tzn jezeli ktos ma poczucie, ze robilby cos lepiej, ze jakis aspekt jej dzialalnosci mozna ulepszyc, to nic nie stoi na przeszkodzie zeby sie tym zajal - wystaczy wyslac do Skandragona swoj pomysl na szkolenie, w miare sensownie rozpisany, udowodnic ze sie zna na rzeczy - i do dziela. Niestety, wiekszosc zdeklarowanych przeciwnikow to taki slomiany ogien, zapalu starcza tylko zeby sobie ponarzekac na Centrali, albo zalozyc korporacje-chwilowke, oparta na sloganie "zrobimy to lepiej niz UA, a potem sie rozpadniemy"  ;D W tym miejscu chcialbym szczegolnie serdecznie pozdrowic nieistniajaca juz korporacje ZUO.

sc0rp:
@Jonas DaVerde Ja nie krytykuje dzialan i poziomu nauczania w UA, sam wszystkich znajomych ktorych wciagnolem w eve kopnolem w tylek aby poszli do akademii. Osobiscie uwazam, ze odwalacie kawal dobrej roboty, mi tylko chodzi o proces egzaminacyjny, w mojej skromnej opinii nie powinniscie dopuszczac do tego aby ktokolwiek dostal Wasz medal (ktory w pl community ma jakas tam wartosc) a nie wiedzial co to align czy ss - tylko tyle i az tyle.

Prosba do Mando - przenies moze gdzies dyskusje o UA bo smietnik im robimy w threadzie ;)

Tony Solando:

--- Cytuj ---Prosba do Mando - przenies moze gdzies dyskusje o UA bo smietnik im robimy w threadzie ;)

--- Koniec cytatu ---

To chyba ja całkiem niechcący rozpocząłem ten flamewar.
Mi chodziło o to, że każdy powinien mieć prawo robić to co chce i jak chce. Rekrutować kogo chce i tak dalej.
A zeszło na temat sensowności istnienia UA, gdzie i tak wszyscy wiedzą, że UA jest sensowne i tylko mielimy tą kiełbasę oczywistości na wszelkie sposoby.

--- Cytuj ---wystaczy wyslac do Skandragona swoj pomysl na szkolenie, w miare sensownie rozpisany
--- Koniec cytatu ---
Ninja Salvaging, skurwysyning i konsumpcja misjonarzy  >:D
hehe

Doom:

--- Cytuj ---Jonas DaVerde Ja nie krytykuje dzialan i poziomu nauczania w UA, sam wszystkich znajomych ktorych wciagnolem w eve kopnolem w tylek aby poszli do akademii. Osobiscie uwazam, ze odwalacie kawal dobrej roboty, mi tylko chodzi o proces egzaminacyjny, w mojej skromnej opinii nie powinniscie dopuszczac do tego aby ktokolwiek dostal Wasz medal (ktory w pl community ma jakas tam wartosc) a nie wiedzial co to align czy ss - tylko tyle i az tyle
--- Koniec cytatu ---
Problem z medalem jest taki że przyznawany jest na podstawie wpisów w kartotekę, a nie na podstawie egzaminu końcowego. Z wpisami w kartotekę jest problem taki że przyznawane są one po szkoleniu, na którym zaliczenie może sprowadzić się do tego elementu który kadet akurat ogarnął (wyrywkowy egzamin), lub szczęścia w zadaniu praktycznym (chociaż o ile wiem moje zadanie bonusowe na szkoleniu  ze skanera kierunkowego wciąż powoduje że kadeci chcą mordować tego kto to wymyślił >:D ). Do tego jest jeszcze taki drobny niuans że na świeżo ktoś to potrafi zdać śpiewająco, a już następnego dnia zapomni 90% materiału i wyjdzie to przypadkiem. Nie upilnujemy tego, bo się nie da bez poświęcenia akademii 120% czasu w grze i przemodelowania jej tak że większość kadetów ucieknie po tygodniu z powodu rygorów.

--- Cytuj ---Prosba do Mando - przenies moze gdzies dyskusje o UA bo smietnik im robimy w threadzie
--- Koniec cytatu ---
Ale wtedy musiałbym przegrzebać też X innych watków w których sie ten temat przewinąl >:(
O już wiem. Poczekam aż znowu Mona da się zlapać na trolowaniu i mu to za karę wlepię :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej