Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
{Vault 303} - Rekrutuje, dyskusja
Tony Solando:
Tak powinno być... ale czy tak jest? Mi osobiście UA nie przeszkadza w niczym, ale nie dziwcie się, że ludzie szukają alternatywy bo tak się składa, że rozmawiałem z więcej niż kilkoma osobami w przeszłości na temat UA i spora większość miała szkoleniowców (i ludzi którzy zaznali dopustu zarządu i dostali inva na kanał) za nadętych buraków z przerośniętym ego. Ci ludzie (nie będę tu z nicka wymieniał, bo nie o to tu chodzi) stwierdzili, że wolą inne korporacje, gdzie wszystko jest na zasadzie koleżeńskiej gry, niż spinania się i zabawy w wojsko.
Jeśli chodzi o moje prywatne zdanie, to sądzę że jest w UA kilka naprawdę porządnych osób, kilka nie w porządku i cała masa zupełnie mi neutralnych ludzi, których nie zdążyłem poznać. Uważam, że jeśli ktoś chce to powinien się zapisać, bo więcej w ten sposób zyska niż straci (ja też bądź co bądź sporo się tam nauczyłem) ... ale z drugiej strony pisanie, że UA jest jedyną słuszną drogą i wręcz słowne maltretowanie każdego, że musi wstąpić do UA i odbyć ich szkolenie bo inaczej mizeria będzie z niego niż pilot i jak ktoś kiedyś napisał "żadna polska korporacja nie przyjmie go do siebie bez dyplomu ukończenia akademii" to bicie piany i robienie ludziom wody z mózgu. Dlatego podsumowując dziwię się tym, którzy podnieśli taką wrzawę w sprawie korporacji Vault 303. Oni chcą spróbować po swojemu i dajcie im szanse. Może się nie nastawiają na nauczanie nowych graczy, a na wspólne odkrywanie świata EvE? To że WY macie inne plany w stosunku do nowo przybyłych, nie znaczy że możecie sobie uzurpować prawa do rekrutacji. Spróbujcie ich do siebie przekonać, między innymi budując o sobie dobrą opinię, która moim zdaniem ostatnio wam się trochę łamie. Ciekawe dlaczego...
Zsur1aM:
--- Cytat: Tony Solando w Marzec 16, 2012, 23:33:06 ---[...]ale z drugiej strony pisanie, że UA jest jedyną słuszną drogą i wręcz słowne maltretowanie każdego, że musi wstąpić do UA i odbyć ich szkolenie bo inaczej mizeria będzie z niego niż pilot i jak ktoś kiedyś napisał "żadna polska korporacja nie przyjmie go do siebie bez dyplomu ukończenia akademii" to bicie piany i robienie ludziom wody z mózgu.
--- Koniec cytatu ---
+1
..zreszta, nie wiem jak teraz, ale gdy sam bylem CEO korpa i przychodzili mi ludzie z UA to w praktyce wiecej w tym wszystkim bylo picu na wode niz realnego pozytku.
Ranshe:
--- Cytat: Tony Solando w Marzec 16, 2012, 23:33:06 ---miała szkoleniowców (i ludzi którzy zaznali dopustu zarządu i dostali inva na kanał) za nadętych buraków z przerośniętym ego.
--- Koniec cytatu ---
Ale to się wcale z niczym nie kłóci, my też uważamy niektórych szkoleniowców za buców z przerośniętym ego, prawdopodobnie nawet dokładnie tych samych.
--- Cytuj ---Ci ludzie (nie będę tu z nicka wymieniał, bo nie o to tu chodzi) stwierdzili, że wolą inne korporacje, gdzie wszystko jest na zasadzie koleżeńskiej gry, niż spinania się i zabawy w wojsko.
--- Koniec cytatu ---
To jest trochę mylne. UA nie jest miejscem gdzie wszystko ma być na zasadzie koleżeńskiej, tam masz się czegoś nauczyć i wypad.
--- Cytuj ---Uważam, że jeśli ktoś chce to powinien się zapisać, bo więcej w ten sposób zyska niż straci (ja też bądź co bądź sporo się tam nauczyłem) ... ale z drugiej strony pisanie, że UA jest jedyną słuszną drogą i wręcz słowne maltretowanie każdego, że musi wstąpić do UA i odbyć ich szkolenie bo inaczej mizeria będzie z niego niż pilot i jak ktoś kiedyś napisał "żadna polska korporacja nie przyjmie go do siebie bez dyplomu ukończenia akademii" to bicie piany i robienie ludziom wody z mózgu.
--- Koniec cytatu ---
Nie do końca. To jest po prostu troska o siebie samego - jeśli w UA ktoś takiego pilota nie nauczy na przykład jak się skautuje, albo jak się powinien zachować we flocie, to będę ja musiał go tego nauczyć. A ja nie mam na to czasu ani chęci, natomiast szkoleniowcy w UA owszem.
Więc jeśli jakaś korporacja ma jakiś cel i celem tym nie jest bycie nauczycielami, to co w tym złego?
--- Cytuj ---Dlatego podsumowując dziwię się tym, którzy podnieśli taką wrzawę w sprawie korporacji Vault 303. Oni chcą spróbować po swojemu i dajcie im szanse. Może się nie nastawiają na nauczanie nowych graczy, a na wspólne odkrywanie świata EvE?
--- Koniec cytatu ---
Dlatego że uważamy, że to strata potencjalnych ludzi, którzy w takim "po swojemu odkrywającym EVE" korpie szybko się grą znudzą, a ja lubię mieć z kim, ewentualnie do kogo strzelać.
BTW dalej czekamy na wytłumaczenie przez chłopaków "działalności policyjnej"...
Nitefish:
[sorki ale bedzie bez polskich znakow :\]
@Tony, na prawde nie wiem skad wziales opinie, ze ktos tu sobie uzurpuje prawo do rekrutacji, chce komus narzucic jak ma prowadzic korpa, ... itp. Chyba zostales wciagniety w trolla :)
Co do UA to szkoda, ze tak bardzo opierasz swoje zdanie na opowiesciach kilku bylych kadetow. Tak sie sklada, ze mam dostep do kanalu UA i zdaza mi sie spotykac tam ludzi zchowujacych sie ponizej jakiegokolwiek poziomu. O ile sie nie nie myle, to wyjatkowo niesforni kadeci sa usuwani z Akademii. Byc moze potem przelewaja swoj zal do UA gdzies w przestrzeni.
Akademia ma nauczyc nowego gracza podstaw o wszystkim. Tam tez poznajesz ludzi, ktorzy potem sa rozsiani po calym uniwersum. To bardzo dobry start w Eve. Ot co.
Co do powracajacego tematu zabawy w wojsko - jak korp jest wiekszy niz 2 osoby - a wiele korpow takch jest - musisz miec ludzi ktorzy tego korpa organizuja. Wtedy wsztystko idzie sprawnie i gladko.
Ty chyba nigdy w takim korpie nie byles bo prowadzisz zycie samotnika. Ludzie w wiekszych korpach czy aliansach chca dobrej organizacji zamiast bajzlu. To czy nazywaja kogos oficerem, pastorem czy wodzem nie ma znaczenia.
Tony Solando:
--- Cytat: Nitefish w Marzec 17, 2012, 02:56:31 ---Ty chyba nigdy w takim korpie nie byles bo prowadzisz zycie samotnika.
--- Koniec cytatu ---
Ja to jestem socjopatą :D
choć czasem sam narzekam na brak ludzi do zrobienia czegoś fajnego
a co do ua to nie miałem i dalej nie mam zamiaru przeciwko nim na forum wojować, bo jak już mówiłem wcześniej MI w niczym nie przeszkadzają, zresztą nawet 5.0 im ustawiłem, żeby żaden początkujący biedak mi się niechcący nie napatoczył pod laser.
ja mówiłem tylko że są takie osoby (i wcale nie mało) które nie chcą tam się szkolić, bo im nie odpowiada atmosfera i dlatego wybierają się do innych korporacji
i mają do tego prawo i pisanie że "nie powinni iść do innych korporacji bo tylko ua jest fajne i tylko w ua się nie znudzą grą" jest dla mnie najzwyczajniej głupie a poza tym to właśnie nazywam uzurpowaniem.
Ps. Nie przeczę, że UA to dobry start w EvE i tak jak wcześniej pisałem, sam się sporo nauczyłem będąc w UA.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej