Eve Online > Dyskusje ogólne
Bot holocaust
GlassCutter:
Dormio oczekujesz ode mnie gotowego rozwiązania tego problemu czy jak?
Najpierw piszesz że rzeczy które wykonujesz codziennie, raz dziennie, mógłbyś oskryptować dzięki czemu oszczędzisz sobie czas, a zaraz potem wyskakujesz z botami uruchomionymi 23/24.
Jrkan:
Ja na jakiś czas wychodzą, nie będę się wcinał w dyskusję Dormia z Dormiem.
Tloluvin:
--- Cytat: GlassCutter w Marzec 02, 2012, 13:57:08 ---No ale bądźmy szczerzy takie makra nie są szkodliwe, a przynajmniej nie w takim stopniu jak "regularne" boty.
--- Koniec cytatu ---
Zauwazyles, ze zaczales stopniowac szkodliwosc botow?
Juz nie wszystkie boty sa szkodliwe i trzeba rozstrzelac tych co je stosuja, tylko niektore boty/makra sa nieszkodliwe, wiec w zasadzie jakby zostaly to nic sie nie stanie, a inne sa bardzo szkodliwe i te trzeba koniecznie zniszczyc.
Tyle, ze okreslenia typu bardzo sa diabelnie malo procyzyne, podobnie jak duzo/malo.
Skoro wiec jedna makra/boty sa malo szkodliwe, a inne bardzo szkodliwe to gdzie jest granica pomiedzy nimi?
--- Cytat: Jrkan w Marzec 02, 2012, 14:10:58 ---Jeżeli takie makro do poprawiania cen jest odpalane ręcznie co jakiś czas, np. godzinę, to nie jest problemem. Problemem jest jeżeli działa non stop bez udziału człowieka.
--- Koniec cytatu ---
Moglbys mi wyjasnic czym sie rozni makro odpalane recznie co godzine od makra odpalanego automatycznie co godzine? Bo dla mnie jest to dokladnie to samo
--- Cytat: Nitefish w Marzec 02, 2012, 14:36:49 ---Bociarze omijają niejako death penalty ponieważ dla nich strata shipa czy jajka z implami nie jest odczuwalna jako strata ich własnego czasu. Dla innych wręcz przeciwnie. Ot co.
--- Koniec cytatu ---
Wez teraz dwoch graczy. Pierwszy zarabia 100m na godzine w jakims super kurwidolku w 0.0, a drugi zarabia te 2m na kopaniu velda w hi secu.
Kierujac sie tym co mowisz mozna by powiedziec, ze ten drugi ma prawo rzadac obnizenia zarobkow w 0.0 do poziomu zarobkow na kopaniu velda w hi secu poniewaz gracze z 0.0 omijaja death penalty gdyz odrobienie takiego samego statku wymaga od nich 50x mniej czasu co jest niesprawiedliwe ;)
Jrkan:
--- Cytat: Tloluvin ---Moglbys mi wyjasnic czym sie rozni makro odpalane recznie co godzine od makra odpalanego automatycznie co godzine? Bo dla mnie jest to dokladnie to samo
--- Koniec cytatu ---
Dla mnie też jest to to samo. Różnice pojawiają się gdy takie makro jest odpalane co godzinę, przez 24h na dobę przez 7dni w tygodniu. Przy czym szkodliwość obu jest znikoma. Prawdziwy market bot, działał by non stop, a nie co godzinę i to już jest szkodliwe. Takiego bota też banalnie prosto da się wykryć, a i tak nie jest to robione.
GlassCutter:
--- Cytat: Tloluvin w Marzec 02, 2012, 15:09:07 ---Zauwazyles, ze zaczales stopniowac szkodliwosc botow?
Juz nie wszystkie boty sa szkodliwe i trzeba rozstrzelac tych co je stosuja, tylko niektore boty/makra sa nieszkodliwe, wiec w zasadzie jakby zostaly to nic sie nie stanie, a inne sa bardzo szkodliwe i te trzeba koniecznie zniszczyc.
--- Koniec cytatu ---
Następny... Nie, nie zacząłem stopniować, bot to bot. Tylko że jeden jest uruchamiany raz na jakiś czas i wykonuje 10 kliknięć, więc nie masz podstaw by mu cokolwiek udowodnić.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej