Eve Online > Dyskusje ogólne

Bot holocaust

<< < (14/41) > >>

Jrkan:
Jednak nie kumasz.

GlassCutter:

--- Cytat: GlassCutter w Marzec 02, 2012, 13:57:08 ---Ok jeśli jako przykład dajesz makra które skanują ordery raz dziennie, albo zwożą urobek raz dziennie to faktycznie nie jest to do wykrycia z uwagi na małą ilość danych wymienianych z serwerem. No ale bądźmy szczerzy takie makra nie są szkodliwe, a przynajmniej nie w takim stopniu jak "regularne" boty.

--- Koniec cytatu ---

Kumasz teraz?

sc0rp:
Lol fajna rozmowa, a teraz poprosze odpowiedz na pytanie jaki interes ma ccp w tym aby banowac boty? Bo dla przypomnienia kazdy bot to plex miesiecznie ktory na poczatku byl kupiony za rl cash.

Odnosnie market botow - tak mozna przez kilka godzin robic 0,01 isk war i zachowanie moze podchodzic pod bocenie a takim boceniem nie jest. Ja czasem w robocie bawilem sie w market pvp.

Dormio:

--- Cytat: Jrkan w Marzec 02, 2012, 14:17:44 ---Jednak nie kumasz.

--- Koniec cytatu ---
To mnie oświeć.

Jeśli uważasz, że makro czy bot nie może mieć oskryptowanego zróżnicowania czynności (np. kliknięcie o kilka pixeli w bok, kilka sekund później, etc.) jakie wykonuje w przeciągu kilkunastu godzin... no cóż... chyba rzeczywiście nie kumam. Bo tego, że możesz mieć zdefiniowane kilka (np. 7) botów używających każdy innych wartości (np. czasu) dla tego samego makra, to już chyba zbyt trudne do objęcia nawet dla mnie. Oczywiście "schemat" się będzie powtarzać co kilka dni, ale im większe odstępy i różnice... tym więcej mocy potrzeba.

--- Cytat: GlassCutter w Marzec 02, 2012, 14:21:14 ---Kumasz teraz?

--- Koniec cytatu ---
Nie kumasz. Ordery skanujesz NONSTOP, zmiany dokonujesz jedynie JEŚLI jest potrzeba. Rozumiesz ? Zwożenie urobku z PI i nastawianie ekstraktorów owszem robisz raz dziennie, ale to wciąż może być AUTOMATYZACJA, a to chyba jest problemem w botach !

CZYM SĄ REGULARNE BOTY ?

Ty jako gracz farmiąc World Collide (czy dowolną inną misję) robisz ten sam "skrypt" codziennie, różnice dotyczą "kliknięć o kilka pixeli i kilka sekund później")... ale to przecież zbyt trudne do napisania bota i skryptu, prawda ?

Nitefish:
@Dark - CCP ma taki interes, że jeśli z tym nic nie zrobi to gracze przestaną grać. Przyczyna jest prosta (zresztą Dormio to napisał) - na psi kij mam się jebać z czymś, co bociarzowi zajmuje 0 czasu. On zarabia nawet jak wali dwóję w ubikacji. Ja muszę poświęcać na to czas więc w pewnym momencie miarka się przebierze i powiem - pierdole to, znudziła mi się już Eve.

Bociarze omijają niejako death penalty ponieważ dla nich strata shipa czy jajka z implami nie jest odczuwalna jako strata ich własnego czasu. Dla innych wręcz przeciwnie. Ot co.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej