Eve Online > Inferno
Następny dodatek będzie się nazywał Inferno.
Jonas:
--- Cytat: Tloluvin w Marzec 10, 2012, 10:21:14 ---Dalem 2 przyklady rozwiazania problemu. Nic nie mowilem o tym czy sa dobre czy nie, ani czy sa satysfakconujace dla graczy czy nie.
--- Koniec cytatu ---
Czyli dyskutujesz sobie dla samego dyskutowania dając przykłady oderwane od rzeczywistości. Bo przy wprowadzaniu takich zmian developer musi liczyć się także z niezadowoleniem graczy, a nie tylko z tym jak rozwiązać problem, by był rozwiązany. Musi więc znaleźć kompromis pomiędzy potrzebą/chęcią zmieniania elementów rozgrywki względem tego czego chcą/co są w stanie zaakceptować gracze. Na szczęście nie jesteś developerem, więc liczę na to, że CCP jednak pomyśli nad tym co robi.
--- Cytat: Tloluvin w Marzec 10, 2012, 10:21:14 ---Postaram sie po zajeciach wysmazyc jakis przyklad sytuacyjny zeby pokazac jak interpretujesz moje wypowiedzi liczac, ze pokaze Ci on to o czym mowie, a narazie pozostaje mi tylko smiac sie z tego jak przekrecasz moje wypowiedzi by pasowaly do Twoich wymyslow na moj temat
--- Koniec cytatu ---
No dawaj, najlepiej historyjkę obrazkową, jakiś komiks, albo coś, bo twojej wersji słowa pisanego nie da się zrozumieć. Może jak narysujesz to moje wymysły na twój temat staną się bliższe rzeczywistości i nie będziesz musiał zakłócać spokoju sąsiadom swoim histerycznym śmiechem.
Dormio:
--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 17:07:21 ---Ale pamiętasz co dokładnie w tym cudzysłowie umieściłeś, czy nie?
--- Koniec cytatu ---
Pamiętam, a Ty możesz odpowiedzieć na moje pytanie: po co tam jest cudzysłów ?
--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 17:07:21 ---Założenie: teoretyczny kulisty Dormio w próżni ma BC 5 i 4 x Cruiser 5, żeby było prościej. :)
--- Koniec cytatu ---
Zmyślaj dalej.
--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 17:07:21 ---I to jest według ciebie sprawiedliwe rozwiązanie? Dzisiaj możesz latać każdej rasy BC z bonusami z levelu 5, a po zmianie tylko i wyłącznie jedną, a resztą ledwo co?
--- Koniec cytatu ---
Zmyślaj dalej. Napisałem chyba jednak inaczej niż Ty sugerujesz:
--- Cytuj ---(...) to mogłoby być w porządku przy założeniu, że dostaję 1 rasowy BC5, a pozostałe pozwalające na latanie pozostałymi BC (o ile mogłem wcześniej nimi latać) innych ras.
--- Koniec cytatu ---
Wytłuściłem kluczowe słowa, ale Ty przecież wiesz lepiej co chciałem powiedzieć, prawda ?
--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 17:07:21 ---A jak do tego masz wyskillowane Command Ships, to dalej masz tylko jedno BC na 5, a resztę na 1 (biorąc pod uwagę założenie wyżej)?
--- Koniec cytatu ---
Zmyślaj dalej. W nowych warunkach CBC będzie można latać przy BC=5, jeśli teraz możesz latać wszystkimi to będziesz musiał dostać wszystkie BC=5, obecnie by móc latać CBC musisz mieć CR=5, a po zmianie wg propozycji CCP wymagane ma być CR=4. Nie wiem jak wg Ciebie jest możliwe latać niektórymi BC i wszystkimi CBC równocześnie w obecnych warunkach.
--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 17:07:21 ---Które to wypowiedzi odnoszą się do dwóch różnych rzeczy.
--- Koniec cytatu ---
Zmyślaj dalej. Odnoszą się do tego samego - co planują i w jaki sposób zamierzają zaimplementować zmiany.
--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 17:07:21 ---No jak na razie z wypowiedzi devów wygląda na to, że jednak zrobią to co ja chcę. ;)
--- Koniec cytatu ---
Już napisałem - obyś miał rację, a im się nie odwidziało. Napisałem również, że zbyt wiele w przeszłości było przykładów na zmianę zdania CCP i niekoniecznie pod naciskiem graczy.
--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 17:07:21 ---Ano właśnie dlatego, żeby się nie okazało że nagle masz 1 skill na 5 a 3 skille na 1.
--- Koniec cytatu ---
Pytałem o coś innego - dlaczego mam dostać 4m SP skoro to NIE jest potrzebne by latać wszystkimi BC ?
--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 17:07:21 ---Co niekoniecznie też oznacza, że wszystkie battlecruisery po tej zmianie będą wymagać skilla na 1.
--- Koniec cytatu ---
A któryś BC będzie wymagać BC=5 ?
--- Cytat: Jonas DaVerde w Marzec 09, 2012, 17:10:45 ---Czy ty w ogóle rozumiesz co piszesz? Zaczynam rozumieć delikatne wycieczki osobiste Ranshe, bo też mam ochotę Ci taką przywalić.
Wytłumacz mi więc proszę, według Twojej wersji, jak CCP stwierdzi, który BC Ci dać na 5 od razu, a które tylko na 1? Przy założeniu, że mam skille wymagane do latania wszystkimi BCkami, a nie mam commandów.
--- Koniec cytatu ---
No przywal, bo najwyraźniej argumentów zaczyna brakować skoro chcesz przejść na wycieczki osobiste.
Jeśli TY nie rozumiesz znaczenia słów MOŻE albo MOGŁOBY, oraz wyrażenia MOIM ZDANIEM, to chyba zamiast mi tłumaczyć powinieneś sięgnąć po SJP i sprawdzić.
Poza tym nie wiem jak wyobrażasz sobie możliwość latania wszystkimi CBC, bez możliwości latania wszystkimi BC, skoro obecnie wymagane masz CR=5 przy CBC, oraz CR=3 przy BC. Zwróć uwagę, że by móc skillować CBC wymagane masz BC=5. Po zmianie dalej CCP planuje by wymagane było BC=5, ale znosi wymaganie CR=5 (wystarczyć ma 4).
Uważam, że w obecnej postaci propozycji może to oznaczać, że niektórzy nagle zyskaliby możliwość latania CBC którymi NIE mogli dotychczas latać (np. tymi gdzie nie mieli CR=5). Rozumiem, że z tego należy się cieszyć, ale nie rozumiem dlaczego ktoś kto skillował wszystkie CR na 5 ma uważać to za sprawiedliwe podejście.
Tloluvin:
--- Cytat: Jonas DaVerde w Marzec 12, 2012, 09:09:08 ---No dawaj, najlepiej historyjkę obrazkową, jakiś komiks, albo coś, bo twojej wersji słowa pisanego nie da się zrozumieć.
--- Koniec cytatu ---
Stwierdziles ze wypadasz z formy w trollowaniu zes sie tak uwzial, czy co? No chyba, ze to moj urok osobisty tak dziala na Ciebie, ze gdzie nie napisze od razu mnie trollujesz :P
No ale dobra.
Jako ze marnie rysuje musze ograniczyc sie do slowa pisanego. Wprawdzie twierdzisz, ze mojego slowa pisanego nie da sie zrozumiec, ale moze jak przyklad bedzie wystarczajaco prosty to zalapiesz, albo ktos inny Ci wytlumaczy.
Jako, ze literatem tez nie jestem historyjka bedzie prosta. Zeby nie mieszac techniki klimat sredniowiecza, karczma na rozdrozu.
Do karczmy pelnej ludzi wchodzi Podroznik, rozglada sie i pyta - Hej ludzie, jak dojsc do stolicy?
Podchodzi do niego niejaki Tloluvin i mowi. Wyjdz polnocna brama i jedz caly czas prosto traktem. Dojedziesz do zmroku. Tylko uwazaj, bo jak nieopatrznie skrecisz w polowie w droge do lasu to napadna Cie zboje i bedziesz musial zaplacic im haracz by glowe uratowac.
W tym momencie z sali slychac glos niejakiego Jonasa DaVerde
Teee Tloluvin. Przeciez na drodze do stolicy nie grasuja zboje.
Podroznik nastepnie pyta Tloluvina - jak poznam, ze jestem na drodze do lasu? Na co slyszy w odpowiedzi, ze za pierwsza gorka na trakcie do lasu bedzie po prawej stronie spalona stodola.
Podroznik dziekuje i wychodzi, po czym w karczmie znow slychac donosny glos Jonasa DaVerde.
Tee Tloluvin Przestan wciskac glupoty podroznym, ze przy trakcie do stolicy sa jakies spalone stodoly i ze na trakcie grasuja zboje
Jakis czas pozniej w tej samej karczmie slychac jak niejaki pan C mowi - tylko nie gadaj z Tloluvinem. To debil twierdzacy, ze aby dojsc do stolicy trzeba zbojom zaplacic haracz ;)
Mam nadzieje, ze historyjka byla wystarczajaco prosta i jasna, a jak nie to pozniej postaram sie wytlumaczyc czemu obie wypowiedzi niejakiego Jonasa DaVerde w tej historyjce byly po prostu glupie
Jonas:
--- Cytat: Dormio w Marzec 12, 2012, 09:41:35 ---Uważam, że w obecnej postaci propozycji może to oznaczać, że niektórzy nagle zyskaliby możliwość latania CBC którymi NIE mogli dotychczas latać (np. tymi gdzie nie mieli CR=5). Rozumiem, że z tego należy się cieszyć, ale nie rozumiem dlaczego ktoś kto skillował wszystkie CR na 5 ma uważać to za sprawiedliwe podejście.
--- Koniec cytatu ---
Eee... a której propozycji, bo jest kilka. Chyba, że nie zauważyłeś.
Ranshe:
--- Cytat: Dormio w Marzec 12, 2012, 09:41:35 ---Pamiętam, a Ty możesz odpowiedzieć na moje pytanie: po co tam jest cudzysłów ?
--- Koniec cytatu ---
To przypomnę ci, napisałeś `Sądzę, że Twojego "pomysłu" również nie będzie rozważać'. Co w języku naszym znaczy, że `sądzę, że twojego <super zajebistego pomysłu który jest tak głupi że nadaje się tylko do ujęcia w cudzysłów> również nie będzie rozważać".
Biorąc pod uwagę, że ja tylko zacytowałem twój własny pomysł, to serio masz takie złe zdanie o własnych ideach?
--- Cytuj ---Zmyślaj dalej.
--- Koniec cytatu ---
Założenie to jest zmyślanie? Ty się dobrze czujesz? Założenie jest po to, żeby uściślić przykład poniżej do jednego scenariusza.
--- Cytuj ---Zmyślaj dalej. Napisałem chyba jednak inaczej niż Ty sugerujesz:Wytłuściłem kluczowe słowa, ale Ty przecież wiesz lepiej co chciałem powiedzieć, prawda ?
--- Koniec cytatu ---
Sam tam napisałeś w nawiasie, "(o ile mogłem wszystkimi latać)". Ja tu nic nie sugeruję, ja po prostu zacieśniłem przykład do konkretnej sytuacji.
--- Cytuj ---Zmyślaj dalej. W nowych warunkach CBC będzie można latać przy BC=5, jeśli teraz możesz latać wszystkimi to będziesz musiał dostać wszystkie BC=5, obecnie by móc latać CBC musisz mieć CR=5, a po zmianie wg propozycji CCP wymagane ma być CR=4.
--- Koniec cytatu ---
"Now, training for an Absolution requires you to train for Amarr Frigate 4, Amarr Destroyer 4, Amarr Cruiser 4 and Amarr Battlecruiser at 5. There is no more need for the Amarr Cruiser 5 and Heavy Assault Ship at 4."
Zresztą to bardzo ciekawe. Tutaj pominąłeś wymaganie BC 5, a niżej w tym samym poście już nie. A to dlaczego?
--- Cytuj ---Nie wiem jak wg Ciebie jest możliwe latać niektórymi BC i wszystkimi CBC równocześnie w obecnych warunkach.
--- Koniec cytatu ---
Napisałem założenie przecież, przeczytaj je.
--- Cytuj ---Zmyślaj dalej. Odnoszą się do tego samego - co planują i w jaki sposób zamierzają zaimplementować zmiany.
--- Koniec cytatu ---
No oczywiście, że odnoszą się do tego co planują, a do czego się mają odnosić? Ale zacytujmy może całość wypowiedzi deva, łącznie z dwoma zupełnie innymi pytaniami graczy, które ty nachalnie mieszasz w jedno.
--- Cytat: dev ---Q: With the skill changes, I will have to train for [racial cruiser V] and [racial battlecruiser V] to train for a Command Ship, how does that make it easier for me?
A: This is a misunderstanding, the changes don't work that way. While training for the next tech 1 ship class size will require that you train the racial skill to 4, training for the tech 2 version will only require the main racial skill at 5. That is the whole point with splitting destroyers and battlecruiser skills into four variants in the first place.
Example:
Before, training for a Harbinger required you to train for Amarr Frigate 4, Amarr Cruiser 3 and Battlecruisers at 2
Before, training for an Absolution required you to train for Amarr Frigate 4, Amarr Cruiser 5, Battlecruiser at 5 and Heavy Assault Ships at 4
Now, training for a Harbinger requires you to train for Amarr Frigate 4, Amarr Destroyer 4, Amarr Cruiser 4 and then Amarr Battlecruiser at 1.
Now, training for an Absolution requires you to train for Amarr Frigate 4, Amarr Destroyer 4, Amarr Cruiser 4 and Amarr Battlecruiser at 5. There is no more need for the Amarr Cruiser 5 and Heavy Assault Ship at 4.
Q: can we opt out for skills we don't want during the reimbursement process?
A: well, again, it depends on how it is done. We may just bluntly give all four variants at V if you had battlecruiser V for example, or maybe require that you also add the relevant Cruiser skill trained at level 3 to be eligible. On the latter case, just don't train the cruiser 3 skill, and you should not receive the new racial battlecruiser at 5. Not sure why one would do that however, it's like skipping free candy or cake while visiting your grandma.
Example:
If we go for option 1: you will get Amarr, Caldari, Gallente and Minmatar Battlecruiser skills at 5 if you previously had the generic Battlecruiser skill at 5.
If we go for option 2: you will get Amarr Battlecruiser skill at 5 only if you previously fulfilled all conditions to fly Amarr Battlecruisers, which means having the generic Battlecruiser skill at 5, PLUS the Amarr Cruiser at 3.
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Pytałem o coś innego - dlaczego mam dostać 4m SP skoro to NIE jest potrzebne by latać wszystkimi BC ?
A któryś BC będzie wymagać BC=5 ?
--- Koniec cytatu ---
No aktualnie np tier 3 BC wymagają skilla na 3. Gdzieś jest napisane, że po zmianie będą wymagać skilla na 1? Czy wywnioskowałeś to sobie z tego przykładu, że Harbinger będzie wymagał skilla na 1?
--- Cytuj ---Poza tym nie wiem jak wyobrażasz sobie możliwość latania wszystkimi CBC, bez możliwości latania wszystkimi BC, skoro obecnie wymagane masz CR=5 przy CBC, oraz CR=3 przy BC. Zwróć uwagę, że by móc skillować CBC wymagane masz BC=5. Po zmianie dalej CCP planuje by wymagane było BC=5, ale znosi wymaganie CR=5 (wystarczyć ma 4).
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---Uważam, że w obecnej postaci propozycji może to oznaczać, że niektórzy nagle zyskaliby możliwość latania CBC którymi NIE mogli dotychczas latać (np. tymi gdzie nie mieli CR=5). Rozumiem, że z tego należy się cieszyć, ale nie rozumiem dlaczego ktoś kto skillował wszystkie CR na 5 ma uważać to za sprawiedliwe podejście.
--- Koniec cytatu ---
Wmawianie innym dyskutantom swojego zdania jako ich własnego, po raz kolejny. Dość żałosny sposób prowadzenia dyskusji.
Edit: poprawka tagów bo popsułem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej