Eve Online > Inferno

Następny dodatek będzie się nazywał Inferno.

<< < (23/63) > >>

Dormio:

--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 16:14:32 ---To nie jest "mój pomysł". To jest twój pomysł, bo to ty chcesz graczowi z BC 5 dać cztery rasowe BC 1 i SP na podciągnięcie jednego rasowego BC na 5.

--- Koniec cytatu ---
Ale rozumiesz po co w mojej wypowiedzi jest cudzysłów, czy tylko zgadujesz ?

--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 16:14:32 ---Ja tu tylko wykazuję głupotę tego pomysłu.

--- Koniec cytatu ---
Twoim zdaniem głupiego moim nie. Twoje zdanie ma być ważniejsze niż moje, a na jakiej podstawie ?

--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 16:14:32 ---Dla żadnego gracza z aktualnym BC 5 nie będzie w porządku, jeśli po zmianie będzie miał jeden rasowy BC 5 a trzy rasowe BC 1. Dlatego też mamy wypowiedź, że "if you have BC 5 then you'll have all racial BC 5".

--- Koniec cytatu ---
Już napisałeś nieprawdę, bo ja jestem graczem z aktualnym BC5 i uważam, że to mogłoby być w porządku przy założeniu, że dostaję 1 rasowy BC5, a pozostałe pozwalające na latanie pozostałymi BC (o ile mogłem wcześniej nimi latać) innych ras.

--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 16:14:32 ---Wszystko pięknie i ślicznie, i my to rozumiemy, tylko jest napisane, że "if you have BC 5 then you'll have all racial BC 5", więc po co te teorie?

--- Koniec cytatu ---
Wg mnie niczego to nie dowodzi, bo mamy również następujące wypowiedzi:

--- Cytuj ---Example:
If we go for option 1: you will get Amarr, Caldari, Gallente and Minmatar Battlecruiser skills at 5 if you previously had the generic Battlecruiser skill at 5.
If we go for option 2: you will get Amarr Battlecruiser skill at 5 only if you previously fulfilled all conditions to fly Amarr Battlecruisers, which means having the generic Battlecruiser skill at 5, PLUS the Amarr Cruiser at 3.
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Example:
Before, training for a Harbinger required you to train for Amarr Frigate 4, Amarr Cruiser 3 and Battlecruisers at 2
Before, training for an Absolution required you to train for Amarr Frigate 4, Amarr Cruiser 5, Battlecruiser at 5 and Heavy Assault Ships at 4
Now, training for a Harbinger requires you to train for Amarr Frigate 4, Amarr Destroyer 4, Amarr Cruiser 4 and then Amarr Battlecruiser at 1.
Now, training for an Absolution requires you to train for Amarr Frigate 4, Amarr Destroyer 4, Amarr Cruiser 4 and Amarr Battlecruiser at 5. There is no more need for the Amarr Cruiser 5 and Heavy Assault Ship at 4.
--- Koniec cytatu ---
Zarówno w przypadku "option 2" jak i przykładowego Harbringera MOŻESZ latać BC, bo NIE wymaga to BC na 5.
Ja rozumiem, że Ty chcesz by zrobili BC5=4xBC5, ale zrobią to co uznają za najlepsze ich zdaniem, a to niekoniecznie oznacza, że zrobią to co Ty chcesz.

--- Cytat: Jonas DaVerde w Marzec 09, 2012, 16:42:25 ---Lol. Co jest niesprawiedliwego w dostaniu 4m SP jeżeli dostaną je wszyscy, którzy kwalifikują się do ich dostania, kiedy kwalifikacją jest posiadanie umiejętności latania konkretnymi statkami? Sam twierdziłeś, że u Ciebie nic to nie zmieni jak je dostaniesz, nie zmieni też u większości graczy. Nadal będą mieć możliwość latania tymi samymi statkami, ale będą się mogli pochwalić paroma m SP więcej na koncie i ewentualnie droższym klonem. Nikt nic nie traci, a zysk jest pozorny ("hurra dostałem 4m SP, oł je ajm pro" - "a co ci to dało, czym możesz latać więcej" -"eee... no nic mi nie dało... ale i tak jestem zajebist bo mam 4m SP więcej").

--- Koniec cytatu ---
Ano to, że przed zmianą NIE miałem tych 4mSP, a dlaczego po zmianie miałbym mieć ? Mam mieć po zmianie możliwość latania tym czym latałem i nie mniej SP niż miałem. Co niekoniecznie oznacza, że MUSZĘ mieć koniecznie wszystkie 4 nowe skille od razu na lvl5.

Ranshe:

--- Cytat: Dormio w Marzec 09, 2012, 16:47:33 ---Ale rozumiesz po co w mojej wypowiedzi jest cudzysłów, czy tylko zgadujesz ?

--- Koniec cytatu ---

Ale pamiętasz co dokładnie w tym cudzysłowie umieściłeś, czy nie?

--- Cytuj ---Już napisałeś nieprawdę, bo ja jestem graczem z aktualnym BC5 i uważam, że to mogłoby być w porządku przy założeniu, że dostaję 1 rasowy BC5, a pozostałe pozwalające na latanie pozostałymi BC (o ile mogłem wcześniej nimi latać) innych ras.

--- Koniec cytatu ---

Założenie: teoretyczny kulisty Dormio w próżni ma BC 5 i 4 x Cruiser 5, żeby było prościej. :)

I to jest według ciebie sprawiedliwe rozwiązanie? Dzisiaj możesz latać każdej rasy BC z bonusami z levelu 5, a po zmianie tylko i wyłącznie jedną, a resztą ledwo co?

A jak do tego masz wyskillowane Command Ships, to dalej masz tylko jedno BC na 5, a resztę na 1 (biorąc pod uwagę założenie wyżej)?

--- Cytuj ---Wg mnie niczego to nie dowodzi, bo mamy również następujące wypowiedzi:

--- Koniec cytatu ---

Które to wypowiedzi odnoszą się do dwóch różnych rzeczy.

--- Cytuj ---Ja rozumiem, że Ty chcesz by zrobili BC5=4xBC5, ale zrobią to co uznają za najlepsze ich zdaniem, a to niekoniecznie oznacza, że zrobią to co Ty chcesz.
--- Koniec cytatu ---

No jak na razie z wypowiedzi devów wygląda na to, że jednak zrobią to co ja chcę. ;)

--- Cytuj ---Ano to, że przed zmianą NIE miałem tych 4mSP, a dlaczego po zmianie miałbym mieć ?
--- Koniec cytatu ---

Ano właśnie dlatego, żeby się nie okazało że nagle masz 1 skill na 5 a 3 skille na 1.

--- Cytuj ---Co niekoniecznie oznacza, że MUSZĘ mieć koniecznie wszystkie 4 nowe skille od razu na lvl5.

--- Koniec cytatu ---

Co niekoniecznie też oznacza, że wszystkie battlecruisery po tej zmianie będą wymagać skilla na 1.

Jonas:

--- Cytat: Dormio w Marzec 09, 2012, 16:47:33 ---Ano to, że przed zmianą NIE miałem tych 4mSP, a dlaczego po zmianie miałbym mieć ? Mam mieć po zmianie możliwość latania tym czym latałem i nie mniej SP niż miałem. Co niekoniecznie oznacza, że MUSZĘ mieć koniecznie wszystkie 4 nowe skille od razu na lvl5.

--- Koniec cytatu ---
Czy ty w ogóle rozumiesz co piszesz? Zaczynam rozumieć delikatne wycieczki osobiste Ranshe, bo też mam ochotę Ci taką przywalić.
Wytłumacz mi więc proszę, według Twojej wersji, jak CCP stwierdzi, który BC Ci dać na 5 od razu, a które tylko na 1? Przy założeniu, że mam skille wymagane do latania wszystkimi BCkami, a nie mam commandów.

Tloluvin:

--- Cytat: Ranshe w Marzec 09, 2012, 16:14:32 ---Wszystko pięknie i ślicznie, i my to rozumiemy, tylko jest napisane, że "if you have BC 5 then you'll have all racial BC 5", więc po co te teorie
--- Koniec cytatu ---
Takie zabezpieczenie na wypadek zmiany zdania, bo przeciez mowilismy, ze to tylko pomysl i jeszcze wszystko sie moze zmienic, a przeciez mozecie latac tym czym lataliscie

--- Cytat: Jonas DaVerde w Marzec 09, 2012, 16:42:25 ---Tracę nadzieję na oświecenie w Twoim przypadku.

--- Koniec cytatu ---
Zdefiniuj oswiecenie o jakim mowisz.
Jezeli chodzi natomiast o nadzieje to ja juz dawno stracilem nadzieje, ze przestaniesz dopasowywac moje wypowiedzi do swoich wczesniej ustalonych wnioskow i zaczniesz odpowiadac na to co ja faktycznie mowie

--- Cytat: Jonas DaVerde w Marzec 09, 2012, 16:42:25 ---jak CCP stwierdzi, który BC Ci dać na 5 od razu, a które tylko na 1
--- Koniec cytatu ---
1. Da na lev 5 BC Twojej rasy
2. Wyzeruje skill BC i da ilosc SP potrzebna na podniesienie jednego BC na lev5 + reszty BC na lev 1

sc0rp:
Omg tak czytam co piszecie i jednak dociagne ostatnie(galentyjskie) cruisery na v tak just in case jakby ktos mial racje i dadza tylko tyle sp zeby mozna bylo wsiasc, bo wtedy automagicznie wsiade w oba csy galenciakow

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej