Eve Online > Dyskusje ogólne

ManGan's Hermitage powraca na nowo

<< < (6/11) > >>

Ranshe:

--- Cytat: ManganMan w Luty 22, 2012, 13:07:34 ---Moją intencją było stworzenie czegoś łączącego obecny EVE-Outpost i Griefwatch dla każdego, zarówno nieznającego EVE jak i weterana tejże gry. Miała to być strona, w którym można porozmawiać o grze, jej alternatywach (Perpetuum na przykład) i innych sprawach, z własnym, w pełni bezpłatnym KB.
--- Koniec cytatu ---

Cudownie, a teraz powiedz jak chcesz tych ludzi zachęcić do tego, żeby:

- zrezygnowali z własnego, już opłaconego iskami/polskimi złotymi killboarda i przeniesli się do ciebie i to na gorsze warunki (darmowy hosting ma swoje wady)

- ewentualnie nie zakładali własnego kb/nie klikali parę razy na evekill/griefwatch, tylko zrobili to u ciebie i dlaczego właśnie tam a nie gdzie indziej

- zrezygnowali z rozmawiania na centrali/własnych forach i przenieśli sie z rozmawianiem do ciebie, ponownie na gorszych warunkach (ilość osób do rozmawiania z, ponownie wady darmowego hostingu)

- wchodzili na twoją stronę w ogóle - co na niej jest takiego żeby chcieć na nią wchodzić? (od razu podpowiem, że dobre chęci się nie liczą)

--- Cytuj ---że ludzie tego nie potrzebują
--- Koniec cytatu ---

A potrzebują? Wykaż się i powiedz dlaczego.

--- Cytuj ---z nudów zajmuje zasoby web-hostingów.

--- Koniec cytatu ---

Zupełnie nie zrozumiałeś, o co we wzmiance z webhostingami chodziło.

Jonas:

--- Cytat: ManganMan w Luty 22, 2012, 13:07:34 ---Ale może po prostu jestem głupim, niedokładnym altruistyczno-idealistycznym kretynem-grafomanem, który nie wiedział, że ludzie tego nie potrzebują i z nudów zajmuje zasoby web-hostingów.
Widać ten pomysł był zdecydowanie wielką pomyłką, i bardzo przepraszam, że niepotrzebnie stworzyłem ten temat.

--- Koniec cytatu ---
Oj, ktoś tu chyba nie potrafi przyjąć konstruktywnej krytyki (przydatna umiejętność, wierz mi), choć... nie, zaraz... wróć... to nawet krytyka nie była, bo jeszcze nie ma czego krytykować. Ja się tylko grzecznie zapytałem po co kolega robi to co robi.

ManganMan:

--- Cytat: Ranshe w Luty 22, 2012, 13:44:57 ---Cudownie, a teraz powiedz jak chcesz tych ludzi zachęcić do tego, żeby:

- zrezygnowali z własnego, już opłaconego iskami/polskimi złotymi killboarda i przeniesli się do ciebie i to na gorsze warunki (darmowy hosting ma swoje wady)

- ewentualnie nie zakładali własnego kb/nie klikali parę razy na evekill/griefwatch, tylko zrobili to u ciebie i dlaczego właśnie tam a nie gdzie indziej

- zrezygnowali z rozmawiania na centrali/własnych forach i przenieśli sie z rozmawianiem do ciebie, ponownie na gorszych warunkach (ilość osób do rozmawiania z, ponownie wady darmowego hostingu)

- wchodzili na twoją stronę w ogóle - co na niej jest takiego żeby chcieć na nią wchodzić? (od razu podpowiem, że dobre chęci się nie liczą)

--- Koniec cytatu ---

- A czy coś mówiłem, żeby przenosili konta?

- Bo u mnie miało to być dodatkową usługą gratis, głównie dla nowych.

- Dalej już nie warto odpowiadać, bo strona i tak jest zamknięta i popełniłem dużo błędów (które słusznie mi wytknąłeś) tworząc ją.

--- Cytuj ---A potrzebują? Wykaż się i powiedz dlaczego.

--- Koniec cytatu ---

To proste: Potrzebują tego jak portali społecznościowych, aby pokazać na co cię stać.
Ale teraz to przestaje być istotne.

--- Cytat:  Jonas DaVerde ---Oj, ktoś tu chyba nie potrafi przyjąć konstruktywnej krytyki (przydatna umiejętność, wierz mi), choć... nie, zaraz... wróć... to nawet krytyka nie była, bo jeszcze nie ma czego krytykować. Ja się tylko grzecznie zapytałem po co kolega robi to co robi.
--- Koniec cytatu ---

Rozumiem. Po prostu troluję samego siebie :-[. Ja nie jestem w stanie przyjąć krytyki (ze względów medyczno-psychologicznych)...
Poza tym była krytyka odnośnie mojego braku pomysłu na "reklamę" strony od Ranshe.

Ranshe:

--- Cytat: ManganMan w Luty 22, 2012, 14:07:14 ---- Bo u mnie miało to być dodatkową usługą gratis, głównie dla nowych.

--- Koniec cytatu ---

Ale to nadal nie odpowiada na pytanie, dlaczego u ciebie a nie na evekillu. Tam też jest gratis (ale z reklamami) albo prawie gratis (36 mln isków za rok to nawet nie warto wspominać).

Dodatkowa usługa dla samego faktu posiadania dodatkowej usługi to nie jest rozwiązanie dobre, szczególnie kiedy ta dodatkowa usługa zwyczajnie dubluje coś istniejącego i nie oferuje nic nowego.

--- Cytuj ---- Dalej już nie warto odpowiadać, bo strona i tak jest zamknięta i popełniłem dużo błędów (które słusznie mi wytknąłeś) tworząc ją.

--- Koniec cytatu ---

Błędy są od tego żeby się uczyć na nich. Najlepiej co prawda wychodzi nauka na czyichś, ale swoje też dają radę. ;)

--- Cytuj ---To proste: Potrzebują tego jak portali społecznościowych, aby pokazać na co cię stać.
Ale teraz to przestaje być istotne.

--- Koniec cytatu ---

Ale mamy już dwie społeczności - centralę i w dużo mniejszym stopniu outpost. Do tego każda korporacja ma swoje fora/killboardy. Jeśli chcesz wystartować z czymś nowym i zajebistym, to jak najbardziej, ale niestety wymaga to czegoś nowego, po zobaczeniu czego ludzie stwierdzą, że "o kurde, tego mi było zawsze potrzeba".

Dlatego outpost jest według mnie bardzo fajny (albo będzie jak w końcu PC5 się ogarnie z nim do końca), bo nie konkuruje bezpośrednio z centralą, tylko ją uzupełnia, jako że centrala olała te akurat kawałki, które na outpoście są główne - newsy, artykuły, listę korporacji.

O kolejnej stronce z rodzaju "newsy/forum" niestety już tego samego nie można powiedzieć.

poconick2:
Łat de pluck???  ??? Co się tu dzieje? Zgankowaliście gościa równo, pod ścianę, spodnie w dół i jazda bez smaru i z szczypaniem ;) Przez Was nawet nie miałem okazji zobaczyć co na tej stronie było/jest ;D

ManganMan do dla Ciebie może być niezły test - nie załamuj się opiniami paru ludzi, bo są jeszcze setki(tysiące?) innych ludków. Daj chociaż reszcie zobaczyć co to jest ;) Jeżeli chcesz coś robić to musisz mieć dość siły, cierpliwości, zaparcia i nerwów.

Może zrób to co chcesz zrobić, pozwól temu żyć przez jakiś czas i wtedy ocenisz czy jest sens czy nie. Nie ma sensu poddawać się na początku czy brać krytykę do siebie i rezygnować. Trzeba wyciągnąć wnioski i spróbować inaczej.

I weź posmaruj tą dupę kremem bo jak to mawiają  "EvE is a a dark and harsh world" nigdy nie wiadomo, kto następny będzie chciał cię 'pojechać' ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej