Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)

<< < (14/61) > >>

Goomich:

--- Cytat: Striker w Luty 09, 2012, 11:12:42 ---Tloluvin - nie chce mi się teraz szukać tych postów, ale warunki i styl propozycji sprzed tych 2-3 lat były naprawde fair i raczej nie wywoływały odruchów o których piszesz. Flame wynikał z czegoś innego ;)

--- Koniec cytatu ---

Ceny 1600RT były zbyt wysokie, by wszyscy mogli sobie z nich uszyć majtki.

VonBeerpuszken:
Po co kerbiry i nie pefauperzy Covenowi?... hm... taki ładny przykład Dronkowa, a dokładniej symbiozy Legion of Deathh i shadow of death. Legion - typowy sojusz PVP praktycznie bez SOVa, Shadow - "filia" legionu do zarabiania kasy i zdobywania minsów na budowe kapitali... Legion trzyma na swoim terenie tysiące "kerbirów" i jakoś to mu nie uwłacza, nie ma z nimi problemu, bardzo chętnie bierze do swoich flot i nie wstydzi sie z nimi latać.
Tylko że tam to jest rzeczywista symbioza a nie zależność pana i chłopa pańszczyźnianego...
Może właśnie dlatego w Covenie to sie nie sprawdziło?

Isengrim:
Po pierwsze, skala (zarowno ilosci graczy, jak i dochodow z Dronkowa vs. dochodow z Esoterii) jest na tyle nie porownywalna, ze przyklad jest dosc mocno nietrafiony.
Po drugie, nie twierdze ze aktualny stan c0venu to elite-pr0 i w ogole, ale performance flot xDeath w wojnie z Solarem byl tak zenujacy, ze szkoda gadac. Bez udzialu Pandemikow nie wygrali ani jednego starcia. Wystawiali zbieranine fitow z dupy, a FC popelniali bledy takie, jak nie przymierzajac nasz jurek. :P Tylko u nas to sie konczy strata 3 drejkow, a u nich floty 120 beesow.
Po trzecie, nie wiem jak to "drzewiej bywalo", ale teraz nikt nie traktuje I-BRA jako "chlopow panszczyznianych", ogolnie malo tam juz Polakow zostalo i nie bardzo jest jak ich "organizowac" do PvP, a i oni sami nie bardzo chca sie organizowac.

Goomich:

--- Cytat: Isengrim w Luty 09, 2012, 11:43:39 ---Po pierwsze, skala (zarowno ilosci graczy, jak i dochodow z Dronkowa vs. dochodow z Esoterii) jest na tyle nieporownywalna, ze przyklad jest dosc mocno nietrafiony.
[cut]
FC popelniali bledy takie, jak nie przymierzajac nasz jurek. :P Tylko u nas to sie konczy strata 3 drejkow, a u nich floty 120 beesow.

--- Koniec cytatu ---

Skala misiu, skala. :D

--- Cytuj ---a FC popelniali bledy takie, jak
--- Koniec cytatu ---

Latanie na autopilocie?

Tloluvin:

--- Cytat: Striker w Luty 09, 2012, 11:12:42 ---Tloluvin - nie chce mi się teraz szukać tych postów, ale warunki i styl propozycji sprzed tych 2-3 lat były naprawde fair i raczej nie wywoływały odruchów o których piszesz. Flame wynikał z czegoś innego ;)
--- Koniec cytatu ---
Ja nie wnikam w to z czego wynikal flame, a warunki i sposob ich przedstawienia wywolywal wlasnie takie odruchy jak opisalem. I to nie tylko u mnie.
Pamietam jak wtedy gdzies uslyszalem, ze C0ven otwiera sie na polska spolecznosc i jak sie ucieszylem, ze w koncu bedzie cos dla wszystkich. Jak bania mi pulsowala na mysl opotencjalnych korzysciach zarowno dla mnie, 'mojego' corpa jak i dla C0venu czy mozliwosciach jakie cos takiego by dawalo. Pamietam tez dyskusje zwiazane z tym tematem, a takze rozczarowanie po zapoznaniu sie blizej z propozycja, ktore mozna podsumowac prostym zdaniem - wole przestac grac w EVE (a wtedy bylem nolajfem bedacym online po kilkanascie godzin na dobe) niz gownem na czyjejs podeszwie.
Mozliwe, ze moje rozczarowanie wtedy troche spotegowalo negatywne odczucia, ale z perspektywy czasu mysle, ze problemem jest to co ladnie opisal przed chwila VonBeerpuszken, czyli to, ze autorom tych propozycji z C0venu nigdy przez mysl nie przeszlo, ze corpy ktore by mialy skorzystac z ich propozycji moglyby byc czyms wiecej niz tymi chlopami panszyznianymi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej