Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)
CATfrcomCheshire:
kurcze ledwo dostalismy swoj wlasny topic na tym forum (kolejny), a juz go spamujecie jakimis bezproduktywnymi dyskusjami.
TO JEST TEMAT O TYM, CZEMU W C0VEN JEST TAK BEZNANDZIEJNIE, a nie o jakims tam lokalu w jakims tam nullsecu
Ranshe:
W C0VEN JEST TAK BEZNADZIEJNIE BO XEOVAR NIE LUBI LOCALA!!!11
VonBeerpuszken:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Luty 11, 2012, 14:21:49 ---kurcze ledwo dostalismy swoj wlasny topic na tym forum (kolejny), a juz go spamujecie jakimis bezproduktywnymi dyskusjami.
TO JEST TEMAT O TYM, CZEMU W C0VEN JEST TAK BEZNANDZIEJNIE, a nie o jakims tam lokalu w jakims tam nullsecu
--- Koniec cytatu ---
No to w temacie - w Coven jest tak beznadziejnie bo lokal jest beznadziejny, dlatego lokalnie w Eso i Stain jest tak beznadziejnie ;D :P :P
EVE jest beznadziejna
A wogóle to wszystko jest beznadziejne, ide do lokalu sie napić i lokalnie zaliczyć beznadziejny zgon :P
[VIDE] Herezja:
Tyle, że temat C0venu nie uważacie za wyczerpany?
Co do mojej sugestii na temat braku lokala i późniejszych pomysłów innych osób. Idźmy więc dalej.
Statki z cloakiem (te małe do skanowania) mogłyby po doleceniu na bramę nadal być niewidoczne (po przeskoku także). W ten sposób po 1 by miały zastosowanie dokładnie takie jakie zakładali ich projektanci czyli zwiadowcze a po 2 mogłyby wypuszczać proby nie wychodząc z cloaka i w ostatniej chwili przed podleceniem i chwyceniem potencjalnej ofiary lub też wystawieniem wrogiej floty na jakimś ss-ie i jedynie wychodziłyby z cloaka na wyraźne życzenie pilota (próba uchwycenia wrogiej raciarki) lub gdyby znalazły się bliżej niż 2500 metrów od jakiegoś elementu w przestrzeni.
Komentarze kolegów z Bufu są nie na miejscu moim zdaniem gdyż wskazują jedynie brak chęci do rozwijania tak gry jak i ich samych.
kamel:
Po to są skile do skanowania aby ten czas skrócić, nie zaprzeczam istnieje możliwość, że hosty będą friendly, po drugie niekoniecznie alty... wtedy ludzie by się w końcu skupiali na teamplay i na konieczności posiadania odpowiedniej ilości ludzi w korpie / ally btw jeb... alty psują tą grę ale wy wydajecie się tego nie zauważać... powinna być możliwość logowania jednego konta z jednego IP ( wiem fantazjuje bo ccp kosi kaskę i się nie zgodzi ),
Btw ktoś mądry mi kiedyś powiedział, że 90% czasu bitki to czas poświęcony na jej przygotowanie a pozostały czas to bitka.
Ja rozumiem wasze argumenty ale mi chodzi o poprawienie grywalności gry a wiadomo eve pozwala na wiele, moim zdaniem na za wiele i większość ludzi która w to gra to ostatnimi czasy pipki bo każdy ma alta każdy ma oko itd. a smaczek tej gry powinien polegać właśnie na ryzyku , farmiłeś na shipa i możesz go wtopić ale po co go mieć żeby nim nie latać to wsiadasz lecisz i masz emocje chyba, że to jest dla was bardzo nieistotny element gry w gry no to trudno... przyznaje, że nasuwa się wniosek, że prawdopodobnie 80% ludzi przestało by grać w eve bo by się za bardzo bali coś stracić... albo przerzucili by się na produkcje/sprzedaż i inne beznadziejne zajęcia tylko kto by wtedy tym wszystkim latał i po co ?
Nite ja rozumiem, że chcesz bitek ale teraz naprawdę rzadko kto chce walczyć jak nie ma przeważającej siły więc co za sens pozostawiać to tak jak jest ? Chyba, że ktoś lubi latać i latać jak wszystko ucieka i po 3h wrócić do domu i iść spać...Ja w blob bitkach nie mam zamiaru walczyć bo to żadne frajda i skill no chyba, że dla FC i kilku osób z floty.
Ogólnie reasumując eve schodzi na psy i starsi gracze którzy ogarniają zasady i możliwości gry niedługo zaczną grać w sapera bo będzie bardziej nieprzewidywalny niż eve...
A propo raciarek w cloaku następny absurd... ten moduł powinien być fitowany tylko na shipy pod niego dedykowane.
Myślicie kategoriami bo coś już jest i tam można to, tam można tamto, mi chodzi o to żeby pomyśleć bardziej nieszablonowo i poza tym co już jest w grze bo niedługo będzie taka lipa, że nikt poza botami w tą grę nie będzie grał.Rozumiem obiekcje itd. ale myślałem, że taż zauważacie te wszystkie absurdy i może macie jakieś pomysły ale widzę, że jednak niezbyt.
O przepraszam widzę, że Herezja dał fajny pomysł :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej