Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Jak to jest i było w C0ven (było: [VIDE] Virtual Democracy - rekrutuje!!!!)
Ranshe:
--- Cytat: Kamel w Luty 11, 2012, 15:20:07 ---Po to są skile do skanowania aby ten czas skrócić,
--- Koniec cytatu ---
Skille owszem, ale większą część czasu będzie zajmowało nie samo skanowanie, bo w tym nikt nie widzi problemu, tylko sprawdzanie tego co wyskanowałeś.
--- Cytuj ---wtedy ludzie by się w końcu skupiali na teamplay i na konieczności posiadania odpowiedniej ilości ludzi w korpie / ally
--- Koniec cytatu ---
Sorry, ale nie wierzę w to po prostu. Spędzanie czasu w grze na siedzeniu na bramie i patrzeniu czy i kto przeskakuje jest według mnie najnudniejszym zajęciem w tej grze i bardzo wątpię, żeby ktoś się zgłosił na to na ochotnika, a nawet i w ramach kary miałbym wątpliwości, czy kogoś do tego zmuszać.
Teamplay jak najbardziej, ale nie na zasadzie "to my się pobawimy w zabijanie, a ty siedź w cloaku na bramie i patrz czy nikt nie przeszkadza", bo to nie jest teamplay tylko mobbing. ;)
--- Cytuj --- btw jeb... alty psują tą grę ale wy wydajecie się tego nie zauważać... powinna być możliwość logowania jednego konta z jednego IP ( wiem fantazjuje bo ccp kosi kaskę i się nie zgodzi ),
--- Koniec cytatu ---
I w ramach nienawiści do altów proponujesz rozwiązania je promujące... ;p
--- Cytuj ---smaczek tej gry powinien polegać właśnie na ryzyku
--- Koniec cytatu ---
Imho po prostu nienawiść do ryzyka jest zupełnie niezależna od posiadania lokala czy też nie. A nawet pokusiłbym się o stwierdzenie, że brak locala by jeszcze zwiększył ilość osób, które boją się wydokowywać, bo nie wiedzą czy są bezpieczne.
--- Cytuj ---Myślicie kategoriami bo coś już jest i tam można to, tam można tamto, mi chodzi o to żeby pomyśleć bardziej nieszablonowo i poza tym co już jest w grze bo niedługo będzie taka lipa, że nikt poza botami w tą grę nie będzie grał.Rozumiem obiekcje itd. ale myślałem, że taż zauważacie te wszystkie absurdy i może macie jakieś pomysły ale widzę, że jednak niezbyt.
--- Koniec cytatu ---
To nie o to chodzi - po prostu to jest zmiana podstawowej funkcjonalności gry, bez zastanowienia się jak to będzie miało wpływ na wszystko nie ma to sensu. Eve bez lokala w low/zero było by zupełnie inną grą - według mnie, z aktualnymi narzędziami, w większości niespecjalnie grywalną.
--- Cytuj ---O przepraszam widzę, że Herezja dał fajny pomysł :)
--- Koniec cytatu ---
Pomysł Herezji także nie rozwiązuje podstawowego problemu pt. jak to zrobić żeby nie było locala a jednocześnie żeby nie wydłużać specjalnie szukania bitek.
[VIDE] Herezja:
A co stoi na przeszkodzie aby czy to skilem dodatkowym czy po prostu wybieralną opcją ustalać, które z statków na skanerze są przyjacielskie a które wrogie lub też dodatkowy skill przy probingu?
Jeśli mały statek zwiadowczy po wejściu do systemu nie byłby widoczny na skanerze i nie widać by go było przy przeskoku to by to pozwalało na rozstawianie zwiadowców, oddziałów i planowania całej akcji lub ataku z zaskoczenia.
Nie uważacie, że to by urozmaiciło i to mocno samo pvp? Dziś widzisz czy wróg jest liczebny i dziś możesz budować sobie kampy na bramach po tych zmianach już byłoby to trudniejsze do zaplanowania i przeprowadzenia.
VonBeerpuszken:
Ja już dawno zauważyłem że tzw. propefauperzy są zdania że potencjalne ofiary powinne same sie do nich zgłaszać z prośba o ustrzelenie, więc KAŻDE utrudnienie będzie bardzo niemile widziane.
Rozumiem "kerbirów" że wolą lokal w takim wydaniu jak teraz, ale "pefauperów" protestujących przeciwko urozmaiceniu PVP, juz nie... z drugiej strony... też można zrozumieć, cenne staty na killboardach mogą się zmienić, bo nagle się okaże że sama umiejętność lockowania primary i wciskania F1 to już za mało :P
Nitefish:
@Herezja - nie każdy lata w sposób jaki opisałeś. Jak ktoś jest cipką i obawia się hostów na lokalu to jego problem. Jeszcze niedawno nasz "wspólny znajomy" powiedział mi, że w Curse nie da się żyć bo masz hostów na lokalu i trzeba klikać skan żeby wiedzieć czy aby ktoś nie leci albo czy nie skanują. To ciekaw jestem jak by jemu podobnym grało gdyby lokal zniknął w ogóle.
Kampy miałbyś takie same tylko albo lepsze, a przelot przez systemy zajmował by wieki.
Dziwnym trafem ludzie dużo latający i szukający bitek nie mają problemu z lokalem w null tylko Ci co są mało aktywni albo w ogóle. Przyczepiasz się do komentarzy "kolegów z BUFU", że brak rozwoju, samo zło... etc. Zawsze niewidoczne shipy do skanowania... no ekstra, jeszcze więcej skradaczy i cloakerów. To ma być pvp?
Polataj aktywnie, pozwiedzaj Eve to zmienisz zdanie.
Ranshe:
--- Cytat: Herezja w Luty 11, 2012, 22:15:43 ---A co stoi na przeszkodzie aby czy to skilem dodatkowym czy po prostu wybieralną opcją ustalać, które z statków na skanerze są przyjacielskie a które wrogie lub też dodatkowy skill przy probingu?
--- Koniec cytatu ---
A gdzie taki skill w twoim początkowym pomyśle? O to właśnie chodzi, że wszyscy macie świetne pomysły, tylko żaden nie zastanowi się nad tym pomysłem całościowo.
--- Cytuj ---Jeśli mały statek zwiadowczy po wejściu do systemu nie byłby widoczny na skanerze i nie widać by go było przy przeskoku to by to pozwalało na rozstawianie zwiadowców, oddziałów i planowania całej akcji lub ataku z zaskoczenia.
--- Koniec cytatu ---
Yay, więcej altów w covertach.
--- Cytat: VonBeerpuszken w Luty 11, 2012, 23:58:36 ---Ja już dawno zauważyłem że tzw. propefauperzy są zdania że potencjalne ofiary powinne same sie do nich zgłaszać z prośba o ustrzelenie, więc KAŻDE utrudnienie będzie bardzo niemile widziane.
--- Koniec cytatu ---
Nie, nie każde. Tylko takie bezsensowne.
--- Cytuj ---Rozumiem "kerbirów" że wolą lokal w takim wydaniu jak teraz, ale "pefauperów" protestujących przeciwko urozmaiceniu PVP, juz nie... z drugiej strony... też można zrozumieć, cenne staty na killboardach mogą się zmienić, bo nagle się okaże że sama umiejętność lockowania primary i wciskania F1 to już za mało :P
--- Koniec cytatu ---
I tak zupełnie na poważnie twierdzisz, że zmiana skutkująca tym, że moje szukanie celów do pvp będzie trwało o wiele dłużej niż trwa teraz, to jest "urozmaicenie". To chyba mamy zupełnie inne definicje "urozmaicenia"...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej