Eve Online > Poradniki
Niezbędnik startowy / Pomoc w wyborze rasy
Minna Hinata:
--- Cytat: Tony Solando w Grudzień 10, 2011, 15:23:10 ---Myślę, że lepsza od zwykłej krytyki jest konstruktywna krytyka. Autor z pewnością poświęcił na poradnik dużo prywatnego czasu i przede wszystkim nie robił tego dla siebie, a dla innych. Z tego powodu, zamiast cwaniackiego zjechania go różnymi epitetami, lepiej byłoby napisać co napisał źle (ewentualnie z jakimi częściami wypowiedzi się nie zgadzacie) i jak to poprawić/jak powinien wyglądać dany fragment waszym zdaniem. Z pewnością powyższymi wypowiedziami nie zachęciliście autora do dalszego wysiłku, a szkoda bo wspólnie można dopracować takie coś i byłoby dla potomnych.
Szanujmy się nawzajem. Jesteśmy tylko ludźmi i każdy z nas popełnia błędy. Polecam trochę inne nastawienie, wtedy wszystkim będzie się tu przyjemniej wchodziło.
Tyle.
--- Koniec cytatu ---
Ujmę tak - chciałem tak zrobić jak proponujesz. Jest tylko pewne ale - gdybym miał wyciągać wszystkie błędy i niedociągnięcia, podejrzewam że musiałbym mu to w połowie przepisać od nowa. Nie neguję tego, że autor poświęcił trochę czasu i chwała mu za to. Jednakże jeśli już robi coś, co jest dedykowane dla nowych graczy z aktualną datą, niech zamieszcza prawidłowe informacje a nie mieszankę danych które były aktualne 1-4 lata temu (bo w takich okresach ten poradnik się mieści).
Dlatego też pozostaje przy zwykłej krytyce i odradzaniu tego poradnika do czasu poprawienia rażących błędów, niedociągnięć i poprawienia time-line informacyjnego.
Asag:
--- Cytuj --- CALDARI: atuty
- pelny support rakiet - jako alternatywa od wszystkich broni klasy turret, rakiety wprowadzaja troche zamieszania; po wyskilowaniu rakiet guided moga one osiagac z bonusami zasieg nawet 250 km (gdzie dla dzialek max range jest ok 80), jednak walka na takie odleglosci jest czasami nieporadna - chyba że wiemy co robimy; innym typem rakiet są torpedy (assault) - ciezkie ładunki, ktore służą do oblężenia robiąc masakryczny dps
--- Koniec cytatu ---
To fragment z działu o Caldari. To czy info poprawne nie wnikam (bom ja noob) ale brak polskich znaków czy niektóre sformułowania po prostu rażą.
Również porównanie do WoWa zupełnie nietrafione, przecież to 2 różne "światy" i tam nie ma czego nawet porównać.
Natomiast forma tego wprowadzenia mi się podoba (wygodne menu, graficzne bajery mogą przyciągać nowych itp), więc plus za chęci.
Ale treść zdecydowanie wymaga poprawy.
Dec Apilatour:
--- Cytuj --- - doceniasz smierc. stracisz statek - moze byc ubezpieczony. Gdybys zapomnial o zakontraktowaniu klona - tracisz nawet 3 lata skilowania
--- Koniec cytatu ---
Nie tracisz 3 lat skilowania tylko parę tygodni, co i tak jest bolesne.
Crux:
Rozczarowująca jest postawa niektórych Centralowiczów- zamiast powiedzieć jak powinno być to mamy:
--- Cytat: Minna Hinata w Grudzień 10, 2011, 15:05:09 ---...
KŁAMSTWO!!!
--- Koniec cytatu ---
Powinieneś dodać jeszcze- HAŃBA!!! :P
A tak na poważnie- podałbyś lepiej właściwą liczbę tytanów* zamiast pisać pieprzyć takie głupoty.
Podobno średnia wieku użytkowników tego forum to 30 lat :-[
*btw- ile ich dziś może być?
NeX:
Przejrzałem, bo skłamałbym twierdząc, że przeczytałem ;)
IMO fajna fanowska strona zrobiona z zapałem gracza, który jeszcze się nie nagrał, ale dużo naczytał i ma sporo w planach.
Właśnie to, że sam nie grał w pełnym spektrum EVE powoduje, że wielu elementów nie zna z doświadczenia i jedynie na podstawie wpisów z innych źródeł buduje sobie wyobrażenie nieco je koloryzując jak np te 3 lata strat w skilach po utracie klona.
Grać, grać, grać, a stronę w międzyczasie oczyszczać z merytorycznych błędów. Sam sporo napisałem i wiem jak nie chce się potem aktualizować zmian. Dlatego życzę wytrwałości i utrzymania strony przy życiu :)
Nie przejmuj się krytyką, ani jej formą. Wytknięte błędy po prostu popraw.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej