Eve Online > Dyskusje ogólne

Moralnosc w EvE

<< < (2/9) > >>

ManganMan:
Gdyby EVE było prawdziwe, to umarłbym ze szczęścia. Ni mniej ni więcej :D

Pol Kent:

--- Cytat: Nitefish w Listopad 18, 2011, 09:51:34 ---Wiadomo, że pewne cechy osobowościowe są przenoszone tym bardziej, że kontakt z ludźmi jest prawdziwy więc ciężko by było udawać zupełnie kogoś innego ale to że np. gankujesz indyki w hisecu nie oznacza okradania samochodów w rl :P

--- Koniec cytatu ---
Co wcale nie znaczy, ze koleś który kroi samochody w RL nie gankuje indyków w hi w EVE  :P

Deaell Portt:
Wszystko zalezy jak podchodzisz do gry. Mnie osobiscie bawia kalecy psycholodzy udawadniajacy, ze gramy w eve aby boostowac swoje kompleksy. Kazda istota ludzka ma swoje kompleksy czy to w RL czy w mmo . W RL tez bostujemy nasze kompleksy. Czesto takie kompleksy powoduja, ze jakas osoba jest postrzegana jako kompletnie inna a dodatkowo jest bardzo dobra/wybitna/wyjatkowa w jakies dziedzinie. EVE jak inne gry mmo zalacza u nas tryb wspolzawodnictwa. No, ale w RL grajac z kims nawet w durne kierki tez zalacza sie nam ten tryb. To samo dotyczy naszego zycia zawodowego, sportu, etc etc . Kazdy w RL tez ma swoja maske czy to w pracy, znajomymi, najblizszymi. Sam zauwazylem, ze najczesciej chcac nie chcac przenosimy ta prawdziwa czesc siebie do tego wirtualnego swiatka za pomoca   naszych avatarow. Napewno nie jest to pelny obraz naszej osoby bo jednak medium na to nie pozwala, ale jednak jakies podstawy mozna wysnuc kto jaki mniej wiecej jest.

Tloluvin:

--- Cytat: drut w Listopad 18, 2011, 00:26:37 ---zaden z nas nie jest swoja postacia z evki zaden z nas nigdy nie wsiadzie w statek kosmiczny zaden z nas nie zabije 1000  ludzi  ZADEN
--- Koniec cytatu ---
Pewne sa tylko dwie rzeczy. Smierc i podatki. To co tu opisales to tylko Twoje bezpodstawne zalozenia.
Po prostu nie dosc ze nie znasz wszystkich to nie mozesz tez przewidziec jak potoczy sie los kazdego. No chyba, ze jestes Bogiem ktory postanowil pozbawic ludzi wolnej woli  >:D

Rash'kan:

--- Cytat: Deaell Portt w Listopad 18, 2011, 11:57:31 ---Wszystko zalezy jak podchodzisz do gry. Mnie osobiscie bawia kalecy psycholodzy udawadniajacy, ze gramy w eve aby boostowac swoje kompleksy.

--- Koniec cytatu ---

Jeżeli to tyczyło sie mnie, to nie miałem na myśli, że gramy w eve by boostować kompleksy, ale grając robimy to, a więc zgadzam się dokładnie z całą resztą Twojego postu. Eve czy inna gra jest tylko jednym z miejsc czy rzeczywistości w których to robimy.

Zresztą o maskach pisał już Gombrowicz w Ferdydurke :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej