Eve Online > Wsparcie techniczne
EVE sie nie włącza ...
Doom:
Zainstaluj po prostu directa jeszcze raz.
Pepo123451:
Akurat to nie pomogło, szukam płytki z Windowsem i robie formata ;P Mam nadzieję ,że się to opłaci i gra bd śmigać ;]
Minna Hinata:
Radeon HD4550 ma jedynie emulowany SM3.0 a nie sprzętowy i tu może być problem. Przypominam że od jakiegoś czasu EVE wymaga sprzętowego SM3.0+. Emulowane albo nie będą w ogólne działać albo będą sprawiać problemy.
Moja rada:
1) Użyj ComboFix - http://www.bleepingcomputer.com/download/anti-virus/combofix
Aby wykluczyć wszelkiego rodzaju robaki blokujące oprogramowanie.
2) Ściągnij najnowsze sterowniki wraz z nowym Catalystem.
3) Odinstaluj zupełnie sterowniki grafiki, najlepiej spod menadżera urządzeń ( prawym na Mój Komputer -> Zarządzaj -> Urządzenia lub coś takiego, wybacz nie pamiętam)
4) Zrób restart systemu tak aby uruchomił się w trybie VGA (1024x768 domyślnie) bez sterowników grafiki. Jak zapyta o sterowniki będzie je chciał instalować, nie pozwól mu na to, jeśli sam je zainstaluje - olej.
5) Zainstaluj:
- Sterowniki
- Catalysta
- DirectX Rev. November 2008
- DirectX Rev. February 2010
W podanej kolejności.
Goomich:
--- Cytat: Minna Hinata w Październik 05, 2011, 15:46:09 ---Radeon HD4550 ma jedynie emulowany SM3.0 a nie sprzętowy i tu może być problem.
--- Koniec cytatu ---
Skąd to wiesz?
--- Cytat: Minna Hinata w Październik 05, 2011, 15:46:09 ---- DirectX Rev. November 2008
--- Koniec cytatu ---
W7 wyszło w październiku 2009.
Minna Hinata:
--- Cytat: Mona X w Październik 05, 2011, 16:00:02 ---Skąd to wiesz?
--- Koniec cytatu ---
Pracowało się trochę czasu w serwisie sprzętu komputerowego więc trochę praktycznej wiedzy na temat "najtańszego" sprzętu wciskanego klientom mam :P A ta karta jest jedną z tych które sprzedawca podrzędnego sklepiku wciska klientowi jako "ta dobra która nadaje się na długi czas". Sprzętowy jedynie SM2.0, 3.0 emulowany przez sterownik.
--- Cytat: Mona X w Październik 05, 2011, 16:00:02 ---W7 wyszło w październiku 2009.
--- Koniec cytatu ---
Co nie zmienia faktu że spotkałem się już z problemem brakujących bibliotek dynamicznych których rev. feb 2010 nie posiada ani Win7 bazowo również.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej