Eve Online > Crucible

Time Dilation

<< < (7/15) > >>

Jonas:

--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 22, 2012, 20:35:11 ---Ja nie twierdze ze lag byl boski i zawsze dawalo sie walczyc. Ja twierdze ze 9 na 10 przypadkow laga mialy tylko barany ktore graly w 1920x1280 w high detalach, 16xantialiasin,i overview zrobionym jak choinka i na maksymalnym przyblizeniu statku. Jak byl server-side lag owszem ciezko sie gralo, ale na tidi sie poprostu nie da grac. Jak bede chcial pograc w szachy to sobie na kurnik pojde. Lag byl zly, a tidi jest jeszcze gorsze. Tidi is shit.

--- Koniec cytatu ---
Czy możesz mnie, który też jak ty nigdy w blobie nie walczył, wytłumaczyć, co mają do server laga ustawienia mojej rozdzielczości, AA i kolorki na overview? Rozumiem, że uważasz, że gra, która zaczyna "dobrze" działać po wyłączeniu detali, zmniejszeniu rozdziałki do 640x480, schowaniu OV i najlepiej przejściu na widok mapy systemu, to dobra gra? To ja współczuję. Ja tam wolę, żeby wszystko działo się wolniej, ale działo się w ogóle niż widzieć blackscreena przez półgodziny, a na drugi dzień po zalogowaniu dostać maila od concordu o aktywacji nowego klona.

Doom:

--- Cytuj ---Żeby krytykować TiDi i wychwalać laga trzeba być chyba masochistą.
--- Koniec cytatu ---
Flame mode on
Albo kimś kto tylko w takich warunkach potrafi coś zestrzelić ;D
Flame mode off

Goomich:

--- Cytat: Jonas DaVerde w Luty 23, 2012, 13:28:59 ---Czy możesz mnie, który też jak ty nigdy w blobie nie walczył, wytłumaczyć, co mają do server laga ustawienia mojej rozdzielczości, AA i kolorki na overview?

--- Koniec cytatu ---

W starym poradniku boba było napisane, żeby over wyświetlał jak najmniej informacji. Wnoszę, że obcykali, że klient informuje serwer ile chce informacji i im więcej informacji, tym większą paczkę serw musi przygotować, więcej czasu mu to zajmuje, więcej danych musi przepchać - generalnie większy lag.

Jonas:

--- Cytat: Mona X w Luty 23, 2012, 13:43:35 ---W starym poradniku boba było napisane, żeby over wyświetlał jak najmniej informacji. Wnoszę, że obcykali, że klient informuje serwer ile chce informacji i im więcej informacji, tym większą paczkę serw musi przygotować, więcej czasu mu to zajmuje, więcej danych musi przepchać - generalnie większy lag.

--- Koniec cytatu ---
W porządku, to można wytłumaczyć, choć nie jest to nigdzie oficjalnie potwierdzone, ale co w takim razie z rozdzielczością, czy włączonym AA. Serwer mi tekstur w wyższej rozdzielczości wysłać nie musi, więc ten element może mieć jedynie wpływ na laga klienta wynikającego ze słabości sprzętu. Więc osoba grająca na mocnym sprzęcie nie będzie widziała różnicy w poziomie laga grając na full detalach i na low.

Jrkan:

--- Cytat: Mona X w Luty 23, 2012, 13:43:35 ---W starym poradniku boba było napisane, żeby over wyświetlał jak najmniej informacji. Wnoszę, że obcykali, że klient informuje serwer ile chce informacji i im więcej informacji, tym większą paczkę serw musi przygotować, więcej czasu mu to zajmuje, więcej danych musi przepchać - generalnie większy lag.

--- Koniec cytatu ---
To ma raczej związek z niską wydajnością overview, którą to w ostatnim patchu podobno poprawili. Pamiętam, że na starym lapku najgorszą rzeczą jaką można było zrobić w większej bitce to zmiana sortowania over. Przy 300-400 pozycjach gwarantowany freeze na minutę albo więcej, a bardzo wątpię aby w celu przesortowania over klient kontaktował się z serwerem.
To też przypuszczenie ale oparte na obserwacji, mianowicie klient ma zawsze komplet danych o wszystkich obiektach znajdujących się na gridzie. W końcu musi te wszystkie statki wyświetlić, a wyświetla je nawet jeżeli maksymalnie oddalimy widok oraz wywalimy wszystko z over i bracketów. Od serwera przychodzą tylko komunikaty o nowych zdarzeniach, czyli gdy ktoś włączył lub wyłączył jakiś moduł, zmienił kierunek lub prędkość lotu, zainicjował warp.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej