Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Inwazja na -A- rozpoczeta?
SokoleOko:
No, wreszcie bitka, którą Raiden potrafi wygrać (czyli supery vs. dready w siege'u), lol.
Tooten:
Dawanie bitervetom powodów do logowania to raczej kiepski sposób żeby się ich pozbyć, ale co ja tam wiem ::)
sc0rp:
--- Cytat: akira akawa / Zuglub w Sierpnia 24, 2011, 18:22:26 ---troche off top ale mam nadzieje ze ccp w sprawie super capsli nie zrobi jakiegoś durnego ruch typu -20% statsy
Rozwiazaniem sytemowym i myśle oczekiwanym było by nie nerfienie SCków ale danie draghtnotom nowej roli jako SC hunterów- np taki buff ze (z powietrza nieczego nie liczyłem ) powiedzmy 5-10-15(to trzeba by zbalansować) dredów stanowiło powazne zagrozenie dla scka. To moim zdaniem duuzo lepsze rozwiazanie niz tempy nerf sc i bardzo by zdynamizowało gre
--- Koniec cytatu ---
Mozna by sie zastanowic nad tym aby SC/Tyt mialo taka przewage nad carr/dread jak BSy maja nad carrier/dred tzn FB zadaja tylko % dmg powiedzmy <10% w zwykle capsy (aby SC uzywaly fighterow) i problem more or less by sie rozwiazal bo dread vs sc -> 10k efektywnego dps vs ~1500. I w takiej sytuacji matka/tytek vs zwykle capsle mialy by dps na poziomie zwyklych capsli tyle ze 10x wiecej hp. Tyle ze pozostaje jeszcze problem laga generowanego przez FB.
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: Ginandel w Sierpnia 24, 2011, 23:44:15 ---Takie rozwiązanie próbuje nadać pewne szablony na wygląd flot, co równocześnie zabija "sandboxowość" Eve i wymusza na małych alliansach używanie drogich statków, które zostałyby "punktowo" pokonane przez dużo liczniejsze i tańsze statki większych aliansów. Obecnie najlepszym rozwiązaniem byłby nerf supercapsów, choć nie wiem jak bardzo musiałyby być znerfione, by idee CCCP były spełnione^^
--- Koniec cytatu ---
Myślę, że właśnie by urozmaiciły sposób walk jako taki bo raz, że wymusiłyby jakąś strategię a nie zbieranie altów czy tym bardziej ludzi na sztuki aby wysypać nod-a. Dodatkowo w walkach na froncie to jeśli idzie ofensywa to nie jest to walka w jednym punkcie a w kilku naraz w tym wypadku byłyby to walki w kilku systemach w około (dodatkowo być może ograniczyło pojawianie się posiłków jak i skrajnych hot dropów. Wróciły by floty zwykłych kapsli dredów i bsów. Ludzie młodzi mieli by możliwość uczestnictwa w ciekawych zmaganiach a nie jako następny pionek do stworzenia laga).
garnoo:
wszyscy gadaja/czekaja na ten nerf i spodziewaja sie nie-wiadomo-czego...
nie spodziewalbym sie zadnych znaczacych nerfow, conajwyzej jakies minimalne zmiany typu mniej cpu/pg, inne koszty produkcji etc
bylo jakies info ze ten nerf mialby sie pojawic juz w tym dodatku zimowym (bo na nerf technetu czekamy juz chyba z rok, na boost dredow tez juz jakis czas)? o ile pamietam tylko nerf dramiela byl zapowiedziany... (przynajmniej plany)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej