Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Inwazja na -A- rozpoczeta?
akira akawa:
troche off top ale mam nadzieje ze ccp w sprawie super capsli nie zrobi jakiegoś durnego ruch typu -20% statsy
Rozwiazaniem sytemowym i myśle oczekiwanym było by nie nerfienie SCków ale danie draghtnotom nowej roli jako SC hunterów- np taki buff ze (z powietrza nieczego nie liczyłem ) powiedzmy 5-10-15(to trzeba by zbalansować) dredów stanowiło powazne zagrozenie dla scka. To moim zdaniem duuzo lepsze rozwiazanie niz tempy nerf sc i bardzo by zdynamizowało gre
ak out
StellarSheep:
Problemem nie sa same SC jako sila tylko ich ilosc. Wystarczy ze np daliby ze mozesz miec 1 tytana na 1 system sov3 czy 4 ( o ile taki system w grze jeszcze istnieje ). Wtedy rzeczywiscie "duzi" mogliby miec jakas tam ilosc tytanow. Tytan powinien byc narzedziem na poziomie aliansowym a nie korpowym czy nawet jednej osoby bo jest dziana. Dopoki tego nie zrobia eve bedzie notorycznie zalewana supercapsami, tak jak kazdym innym shitem bez ograniczen.
Moj pomysl nie jest idealny ale generalnie mozecie rozumiec o co mi w calym tym zamysle chodzi. Posiadanie tytana powinno byc duzym wysilkiem nie tylko przy budowaniu ale i utrzymaniu. W momencie kiedy traciloby sie sova mialo by sie zalozmy tam nie wiem 1h na skitranie gdzies tytana czy cos. Az odzyskasz sova czy cos tam.
[VIDE] Herezja:
Dark jak to Sokół określił trolujesz i stanowisz swoisty folklor centrali ale ... tyle lat praktyki powinno Cię tego nauczyć (tj. trolowania). Wypowiadasz się nie tylko na tematy zahaczające w jakiś sposób o C0ven ale ogólnie o uniwersum EVE. Dodatkowo temat jest o AAA a jak już to ująłem wcześniej tak naprawdę nie powinieneś się wypowiadać o czymś o czym wiesz tylko z podań osób a z własnego doświadczenia nie (chyba, że wkręciłeś gdzieś alta już ];p).
Co do nerfienia SC, Drednotów itd. to mam może dziwny pomysł ale ... czy nie dało by się po prostu ograniczyć flot na zasadach z Turnamentu. Określona liczba okrętów danej klasy by zamknęła możliwość dodawania nowych osób (np sc reprezentował by ileś tam punktów dajmy na to równowartość 30 osób na gridzie w bs czy ile tam bomberów lub fighterów można wysłać i dajmy na to równowartość 40 osób w hacach).
Dodatkowo tylko pewna liczba punktowa mogła by być w systemie w danej chwili. Wymusiło by to zróżnicowanie flot jak i być może drastycznie ograniczyło lagowalność systemów bo np floty 2 strony konfliktu by walczyły w kilku okolicznych systemach a nie w jednym.
Ginandel:
--- Cytuj ---Co do nerfienia SC, Drednotów itd. to mam może dziwny pomysł ale ... czy nie dało by się po prostu ograniczyć flot na zasadach z Turnamentu. Określona liczba okrętów danej klasy by zamknęła możliwość dodawania nowych osób (np sc reprezentował by ileś tam punktów dajmy na to równowartość 30 osób na gridzie w bs czy ile tam bomberów lub fighterów można wysłać i dajmy na to równowartość 40 osób w hacach).
Dodatkowo tylko pewna liczba punktowa mogła by być w systemie w danej chwili. Wymusiło by to zróżnicowanie flot jak i być może drastycznie ograniczyło lagowalność systemów bo np floty 2 strony konfliktu by walczyły w kilku okolicznych systemach a nie w jednym.
--- Koniec cytatu ---
Takie rozwiązanie próbuje nadać pewne szablony na wygląd flot, co równocześnie zabija "sandboxowość" Eve i wymusza na małych alliansach używanie drogich statków, które zostałyby "punktowo" pokonane przez dużo liczniejsze i tańsze statki większych aliansów. Obecnie najlepszym rozwiązaniem byłby nerf supercapsów, choć nie wiem jak bardzo musiałyby być znerfione, by idee CCCP były spełnione^^
Goomich:
A tymczasem borem lasem, -A-, czy inne R.OL. zrefowało nam POSa z CSAA, w związku z czym od dwóch dni kopaliśmy transzeje wokół systemu, układaliśmy zasieki z abaddonów i barykady z worków wypełnionych superami. Standard, jak to się robi przy pustych.
Niestety nie uraczę was kolejnym opisem wspaniałych bitem i laga, bo skubańcy stwierdzili, że dadzą się raczej poszatkować Raidendotom. Co czym prędzej uczynili.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej