Eve Online > NoobGarten

Paladyn i misje l4

<< < (3/7) > >>

Doom:
Mach to jeszcze bardziej wymagające skilowo bydle jesli chcesz wykożystać jego potencjał, tengu niby w tym czasie zrobisz... ale też raczej nie pokozaczysz

observer:

--- Cytuj ---Połowę na Machariela?
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie 78 dni na shieldowego macha z t2 800mm, tank ledwie 300-350, dps 600-750 w zaleznosci od amunicji, liczone bez dron, zasieg 3.6+55 do 7.2+82km.
W 2-3 tygodnie - działka t1, 600+ dps na EMP L zasieg 3.6+51, tank ten sam.
Zaczynając grę w EVE też myślałem, że fajnie było by mieć paladina, teraz już nie jestem taki pewien, bo ten paladin po poświęceniu mu 150 dni, wydaje się być niewiele lepszy od apoca navy, czy abaddona na tych samych skilach.

sc0rp:
Jesli stac cie na tengu i/lub macha to olej opinie ludzi ktorzy mowia ze musisz dwa lata skillowac aby wsiasc do shipa. stac cie to wskakuj :) Tylko licz sie z tym ze, aby zobaczyc potencjal tych shipow to jednak te wiadro skilli ci sie przyda. I zarowno tengu jak i mach pokazuja pazur niestety na all5.

Imo dobrym przetarciem przed tengu jest latanie cerberusem (a jest prawie po drodze do tengu), a przed machem cymbal (ten jest prawie po drodze do macha, a minmatar cruiser V ci sie przyda do pvp) tyle ze na artach a nie ac (ot mniejsza wersja macha). Przynajmniej ja sie uczylem latac na cerbie i cymbale nim wsiadlem wieksze zabawki

Doom:
[Maelstrom, New Setup 2]
Gyrostabilizer II
Gyrostabilizer II
Gyrostabilizer II
Tracking Enhancer II
Tracking Enhancer II

Tracking Computer II, Optimal Range
Heavy Capacitor Booster II, Cap Booster 800
Shield Boost Amplifier II
X-Large Shield Booster II
Invulnerability Field II
Invulnerability Field II

800mm Repeating Artillery II, EMP L

Large Core Defence Capacitor Safeguard I

Warrior II x5
Berserker I x3

Mój alt może tym lecieć choćby zaraz. Dla postaci totalnie nie bojowej (mój industry alt ktory raz na ruski rok robi trase stacja - pos) jest to 113 dni skilowania na jego industrialnym remapie. Statystki Ghweriga na tym ficie zostawiaja to co podałeś w tyle za wyjatkiem falloffa który jest nieco krótszy. Koszt tego tu to jakieś 150-200kk (nie wiem jak teraz te rigi stoją)

Machariel na t2 ficie, np taki:

[Machariel, New Setup 1]
Gyrostabilizer II
Gyrostabilizer II
Gyrostabilizer II
Tracking Enhancer II
Tracking Enhancer II
Tracking Enhancer II
Damage Control II

Heavy Capacitor Booster II, Cap Booster 800
Shield Boost Amplifier II
X-Large C5-L Emergency Shield Overload I
Invulnerability Field II
Invulnerability Field II

Heavy Diminishing Power System Drain I

Large Capacitor Control Circuit I

Warrior II x5
Berserker I x4
 to w obu wypadkach tylko tydzień dłuzej przy czym żeby to paskudztwo było zauważalnie lepsze potrzeba gejo bs jednak na 4 (kolejny tydzień) a lepiej na 5 (dodaj około 20-30) dni. W efekcie bedzie coś co maela przeskoczy pięciokrotnie ceną i odrobinę mozliwosciami (dps, i zasięg, przy czym z zasięgu sie nie skorzysta bo lock sie kończy troche za granicą fallofa amo barrage), kosztem tanka. Gdyby nie to że mam Vargura zostałbym przy Maelu.

Parametrów na skilach po 78 dniach skilowania bałem się sprawdzać (tym bardziej że nie mam pojecia o jakich skilach mówimy, poza tymi "aby wsiąść" )

Mach to jest ship który wymaga skilli równie mocno co maruder inaczej masz latający losmail który sie zawieruszyl na poczcie i dlatego jeszcze do Ciebie nie dotarl, i nie zmieni tego fit za kolejne (po pierwszej na hull) 3-5 duzych baniek

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Marca 21, 2011, 20:39:29 ---Mach to jeszcze bardziej wymagające skilowo bydle jesli chcesz wykożystać jego potencjał, tengu niby w tym czasie zrobisz... ale też raczej nie pokozaczysz

--- Koniec cytatu ---

Zdecydowanie szybciej można latać Machem (choćby tak na 90%) niż w ogóle wsiąść w Paladyna. Pomijając już drobny detal jakim jest korzyść z możliwości wyboru rodzaju dmg, czego Paladin nie ma.

Porównaj sobie też zasięg Maela i Macha - ten drugi może robić misje stojąc w miejscu (spróbuj Maelem instapopnąć frytkę ze 100 km, co jest normalne dla Macha). I spokojnie daje radę na ficie z buforem, nawet bez aktywnego tanka.

Dark - nie pisz tu o fail fitach na Cynabala. A używanie Cynabala do PvE powinny być karane spaleniem na stosie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej