Eve Online > NoobGarten

Nowy gracz - Matar

<< < (2/23) > >>

SokoleOko:
Sniper BS-y (170+ km) są "tak bardzo 2009", że dziś kompletnie wyszły z mody.

Na razie nie myśl o lataniu BS-em, bo to naprawdę kupa skilli (zobacz w EveMON ile Ci zajmie wyskillowane uzbrojenie T2 do BS-a wraz z supportowymi skillami z gunnery). Entry level w PvP to albo frytka T1 z fitem T2 w lowsecu (solo) albo BC do gangu.

Jeśli chcesz koniecznie być supportem to zainteresuj się statkami typu "logistics" (Scimitar/Basilisk/Guardian) - ale mniej więcej tyle samo skilli ile BS. Są jeszcze "heavy tacklerzy" (to moja ulubiona rola w gangu).

Jak zapiszesz się do UA i pójdziesz na szkolenie PvP, to tam właśnie o tym opowiadam ;)

lkasprzak:
Oczywiście BS to docelowo, a w międzczasie można na BC polatać jak najbardziej. Podanie do UA już poszło, zobaczymy co dalej :)

lkasprzak:
Jeszcze jedno pytanko: jakiego tanka używacie grając matarami i latając ich statkami? Bo czytałem, że trochę po trochu i shielda i armora.

Goomich:
Dokładnie. Raz lepiej sprawdzi ci się armor, a kiedy indziej shield. Zależy od statku i co chesz z nim zrobić.

lkasprzak:
na razie poskilowalem troche w roznych kierunkach, bc juz prawie mam ale na razie latam na Thrasherze, choc Rupture juz w hangarze sie pasie :p skille sa, ale na razie basic i support skills podciagne na IV  i moze basic na V choc pare dni skillowania poraza :p co dopiero bedzie dalej lol.  Planuje podskilowac missile i drony do III lvl bo to jednak bron drugoplanowa u matarow. Poczytalem dzis obszerny PVP guide odnosnie latania solo Rifterem i chyba poprobuje choc skille nie te, ale to tylko gra wiec fun ma byc bo misje to mi bokiem wychodza choc dopiero L1 ;( wyczytalem pare fajnych tipsow na goon swarm wiki odnosnie roznych zaczepek i cwniactwa w high secu ;) spory fun wiec mozna poprobowac ;p do low tez sie chyba wybiore, nie jeden newbie jak ja tam pewnie lata wiec moze cos ubije jakichs gornikow czy co :p szkolenie podstawowe w UA dopiero 22 lutego bodaj wiec trzeba sie czyms zajac i pobawic sie w pvp na wlasna reke choc wiem ze wtopa bedzie za wtopa nim cos ubije ale raz sie zyje :) sporovsie tez naogladalem i naczytalem o obsludze direct skanera musze tylko w praktyce pocwiczyc bo jeszcze okazji nie mialem, choc nie wydaje sie to trudne ;) lecz wyskanowanie shipa w ss w 10 sek robi wrazenie
pozdro

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej