Eve Online > NoobGarten
Nowy gracz - Matar
lkasprzak:
Witam,
Po paru latach po raz drugi próbuję swoich sił w Eve. Moja postać to Matar, dużo zastanawiałem się w jakim kierunku iść, na razie skupię się na PvE, i później na PvP jak ogarnę ocb :) bo po paru latach przerwy nie kumam nic :P
I tu mam pytania:
1. Jaki jest optymalny (wg. Was) statek na początki PvE dla mojej klasy? Na misje lvl 2 i 3, jakieś raty na paskach.
2. Za pierwszym razem jak grałem to SP szły w drony, czy jako Matar opłaca się skillować w inne uzbrojenie niż Projectile?
3. Wymyśliłem sobie, że jeśli gra wciągnie mnie na tyle by wykupić konto, zdecyduję się chyba na fitowaniu i skilowaniu statków na Long Range. Czy jest do dobry pomysł grając tą rasą? Czy granie np. solo w PvP sprawdzi się fit Long Range? No i czy fit Long Range sprawdza się w PvE?
Na razie to tyle :) z góry dzięki za odpowiedźi :)
SokoleOko:
1. Cokolwiek -> Thrasher -> Rupture -> Hurricane
2. Projectile to podstawa, drony też trzeba mieć (prawie każdy ship zabiera secik), missile także nie są obce Matarowi (ale spokojnie, nie od razu).
3. Jeśli myślisz o PvP, nie możesz ograniczać się do jednego setupu. Poza tym "solo" to walka na blisko, bo musisz trzymać cel. Zasięg jest ważny dla PvE (żeby nie gonić za ratami na misjach L4 czy anomaliach/plexach w 0.0), ale nie ma czegoś takiego jak "fit Long Range".
Doom:
1) Ogólnie Carakal, u dzikusów możesz prubować rupturem
2) na razie troche punktów przyda Ci sie w rakietach (część statków ma po pare slotów na to), i w dronach
3) ponoć dzikusowy sprzet jest teraz top jesli chodzi o LR walke, natomiast do solo jest to dyskusyjne bo i tak musisz trzymać cel czyli być w odległości 20 - 30 kilometrów w zalezności od tego jakiej jakości masz punkt i jak mocno go przepalisz
Aenyeweddien:
--- Cytat: lkasprzak w Stycznia 20, 2011, 08:57:22 ---Witam,
Po paru latach po raz drugi próbuję swoich sił w Eve. Moja postać to Matar, dużo zastanawiałem się w jakim kierunku iść, na razie skupię się na PvE, i później na PvP jak ogarnę ocb :) bo po paru latach przerwy nie kumam nic :P
--- Koniec cytatu ---
W ogarnięciu może Ci pomóc Unseen Academy
lkasprzak:
Dzięki za rady :) co do UA to oczywiście aplikuję, problemem może być czas, bo bardzo rzadko jestem popołudniami :/
Sporo wczoraj myślałem na czym skupić się na początku, w jakim kierunki iść. Stwierdziłem, że solo PvP raczej mnie nie kręci, jakoś bardziej przemawia do mnie wizja jakiegoś supportu w gangach. Dlatego myślałem o Long Range - czy wtedy ma to sens, gdy gang ściera się na bliskich dystansach i dostaje wsparcie np. od BSa z dalekich dystansów? Czytałem gdzieś o fitach na 100km, ale jak to się sprawdza w PvP? Skoro nie Long Range to może jakiś support w postaci transportu shielda, czy coś w tym stylu. No i chciałbym się skupić na razie tylko na BSach. Czekam na Wasze opinie :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej