Eve Online > NoobGarten
Pytania początkującego o start w grze.
Ezachiel:
W obu kierunkach masz skille z zakresu gunnery jako primary DPS.
Róznice idą przy wybieraniu działek tech II, wybór czy broń energetyczna czy projectile proponuję podjąć po wypróbowaniu obu typów broni po wyuczeniu się na lv 1 na przykład i nauczeniu się fregaty lv 3.
Dla Minmatarów skill controled brust ma znaczenie marginalne zaś dość ważny jest dla Amarr i broni energetycznej. Skille z trackingu i obnizajace potrzeby broni są w obu przypadkach bardzo ważne.
Druga sprawa, to ogólna sprawność statku, tu wchodzą skille enginering oraz mechanics i navigation. Dla Matarów ważna jest prędkość w przypadku vagabonda i hurricane oraz w PvP tank na tarczy. Dla Amarr tank armor.
Łatwiej będzie ogarnąć grę matarami z punktu widzenia nowego gracza. Statki Amarr wymagają nieco więcej umiejętności i wiedzy o grze.
Proponuję ci trenować fregaty na lv 4, następnie cruisery na lv 3, potem bC na lv 3, cruiser lv 4, i bs danej nacji. Jak lubisz zabawę, to miedzy fregaty i cruisery wciśnij destroyery.
Co do skill, to jak zrobisz tutorial to dostaniesz te które mieć powinieneś jeśli dobrze pamiętam. Potrzeby będą się pojawiały w miarę gry, zarówno lepsze działka jak i sprzęt na statek oraz zwykłe potrzeby pilota - ilość dostępnego prundzia, ilośc energii i szybkosć jej odnawiania w bateryjce, nieco wiekszy zasieg działek etc ... poprostu poczytaj opisy skill.... AAA i wstąp do Akademiii !!!
Doom:
--- Cytuj ---- na początku pewnie zajmę się misjami, jakoś zarobić na statek trzeba a misje mi osobiście wydają się ciekawsze od np górnictwa, z tego co się zorientowałem misje są lvl 1, 2 ,3 i 4. Misje lvl 1 wykonuje się noob shipem/fregatami, lvl 2 fregatami/cruiserami, lvl 3 battlecruisery i lvl 4 battleshipy (oczywiście to takie luźne propozycje ale im trudniejsza misja tym statek musi być chyba lepszy)
--- Koniec cytatu ---
Leveli misji jest 5
1 - frejka / deska
2 - deska / cruzer
3 - cruzer / bc
4 - bc / bs
5 - maruder / capital / mały gang
do tego misje specjalne typu epic oraz cosmos (zróznicowanie stopnia trudnosci różne ) no i tutorialowe
W temacie reszty posta Ciężko Ci doradzić poniewaz wybrałeś dwie dość skrajne specjalizacje
amar to lasery i armor tank
minmatar to projectile i tank zalezny od statku część ma shield część ma armor, część da sie zrobić i tak i tak
Kolejność kupowania statków fregata (z tutoriali dstajesz tą na bazie której jest potem af - najbardziej optymalna do misji) później opcjonalnie deska lub odrazu cruzer -> bc -> bs
skile hmm nie dam Ci całego skill planu ale tylko wskazówki ogólne:
na poziomie fregastki podskiluj ogólnie wszystko troche nawigacje, mechanike, inżynierie i elektronikę (mówię o grópach skili nie o samych skilach) do tego broń do poziomu pozwalajacego odrazu skilować medium uzbrojenie po zakupie / tuż przed cruzera
na poziomie crusera skiluj tank do poziomu t2 do tego cap moduły, oraz damage mody do t2, w bc siedząc dociągnij uzbrojenie medium do t2 i doskiluj do końca podstawowe skile, zrób drony tak żebys mógł uzyć setu 5 small t2, doskiluj larg guny i z gróbsza mozesz siadać w bs'a
podstawowe skile:
- elektronics
- enginering
- mechanicks
- hull upgrade
- energy system operation
- energy menagment
- shield menagment
- shield operation
- skile pomocnicze uzbrojenia
- skile niezbędne do wybranego tanka
- spaceship comand
- nawigation i opcjonalnie skile na ab i mwd
Jrkan:
Przez pierwsze kilka dni i tak nie wsiadziesz w nic większego od fregaty. Nie ma sensu już teraz wymyślać kolejki skilli z myślą o bcku czy bsie. Wyskiluj sobie na początku fregate na 4, małe działki na 5 i spejalizacje na 4. W czasie potrzebnym na to zrób tutorial, poprzegladaj jakie sa dostepne skille i statki, polec do jita, wybierz korporacje dla ktorej bedziesz robil misje, zapisz się do ua, pogadaj z ludźmi na chatach. Generalnie nie śpiesz się, eve to gra gdzie wszysko dzieje się wolniej niż w innych mmo, a cierpliwość to najważniejsza cecha która należy mieć aby grać w eve.
Pewnie znalazły by się osoby które ułożą ci skillplan na najblizsze pól roku ale nie słuchaj ich.
Asag:
A więc stworzyłem Amarra, porobiłem tutoriale (na razie te wstępne, zostały teraz misje u agentów) i dostałem parę skilli. Na razie wsadziłem w kolejkę te co miały bardzo krótki czas (8-20min). I teraz zaczynają się schodki bo skille mają już czas 3-20h i nie mam pewności jak to ułożyć. Z tego co pisałeś Aptu to Fregaty na 4 ale co masz na myśli mówiąc specjalizacje? Jakieś propozycje jak to ułożyć na tą chwilę? Na razie postanowiłem się skupić na statkach Ammar. Tu screenshot abyście widzieli jak to u mnie wygląda obecnie:
Mam też problem, z tutoriala dostałem książkę se skillem Refining ale nie mogę jej dodać bo pisze że muszę mieć Industry lvl 1. Ale czy na pokazanym screenie nie mam już przypadkiem Industry 1? A może chodzi o jakiś inny skill lub źle patrzę na te cyferki? Ewentualnie jak podnieść Industry do 1?
Jest jakiś sposób żeby skrócić czas szkolenia skilli? Słyszałem że czasem warto zmienić atrybuty postaci aby przyśpieszyć szkolenie w określonych dziedzinach, warto to teraz robić kiedy mam jeszcze tak słabe pojęcie o grze? Wszystkie atrybuty mam na 20 z wyjątkiem charyzmy która ma 19 (i z tego co widzę są 2 remapy).
AreQ:
Do PVP i PVE robienie amara na początek, to wchodzenie pod górkę, po co sobie chcesz życie utrudnić? Zdążysz sobie jeszcze te statki wyskilować. Na razie jest Ci potrzebne prawie wszystko, więc cokolwiek bys nieskilował, i tak sie przyda :-) Więc nie martw się bardzo jakimiś "błędami".
Póki co statki statki statki ->frejkki, deski, crus, becek wraz z odp skilami bocznymi w międzyczasie.
Nie musisz na razie refining robić, a samego Industry skila tu nie masz.
O zmianie atrybutów nawet nie myśl teraz i nie dotykaj pod żadnym pozorem! Jeszcze to nie jest dla Ciebie.
Zapisz się do Unseen Academy. Polecam, warto.
www.unseen.pl
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej